• Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~rem [178.115.129.*]
    u mnie przestały wpływać odsetki z lokaty rentierskiej !!!!!! dziesiątki telefonów,maili ,infolinia i wszędzie ten bezczelny ton odpowiedzi!!! oni mają w d...e klienta-kompletny brak zainteresowania i kompetencji !!!!! to jest jakaś pomyłka nie BANK !!!!!!!
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~Apple [193.104.163.*]
    Z tego co przeczytałem na tym forum to znaczna większość jest negatywnie nastawiona... Strach iść, jednakże ja byłem i oferta lokat jest podobna do wielu innych banków ale komfort i obsługa super!... Jedynie na co mocno naciskał doradca to obligacje ich banku... I przyznam się szczerze że kupiłem niewielką porcję na znacznie wyższym oprocentowaniu niż na lokatach. Jak narazie nie widzę żeby było coś nie tak a odsetki spływają terminowo...
    Rzeczywiście doradcy również naciskają mocno na różnorakie inwestycje ale nie czułem żeby ktoś o mnie zapomniał po odmówieniu rozwiązań, które uznałem za niestosowne, za co bardzo cenie mojego doradce z Nobla z Bielska.. Warto się przekonać co do komfortu obsługi jak jest, bo tak naprawdę w każdym banku w którym mam lokaty rachunki czy kredyty, doradcy cisną na inne mniej dochodowe bądź agresywne rozwiązania, które może zadziałają... Wydaje mi się że w każdym banku i instytucjach finansowych pracują ludzie i złodzieje. Czeba tylko dobrze trafić. Pozdrawiam

• Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~inwestor [83.25.212.*]
    Nie wszyscy tylko nie Nobel.Początki są bardzo miłe,ale potem nie sposób ich ogarną.Naciągają jak mogą.Unikać jak ognia.
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~Raf [82.210.151.*]
    kolega ma rację

omijać z daleka bo najpierw jest miło a potem tylko trzaskanie klienta na czym się da.
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~Klient od 2007r [77.254.33.*]
    Omijaj z daleka!!! - Straciłem ponad 35% w ciągu 5 lat!!!. A miał być fyndysz hedgingowy, który zarabia na spadkach!!!
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~Klient od 2007r [77.254.33.*]
    Nigdy więcej, rozstaję się na WIECZNE NIGDY!!! Ostrzegam was wszystkich - wielce nieuczciwi!!!!
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~tomy [79.186.41.*]
    Miałem z nimi do czynienia tuż po ich starcie, gdy byłem nieco młodszy i znacznie głupszy :)

Nieuczciwości nie odnotowałem. Cudów też nie było - ot zaproponowali jakąś strukturę, która "może zarobi, a na pewno nie straci". No, nominalnie nie straciła, ze względu na inflację trochę wtopiłem, w czasie trwania lokaty sam się sporo nauczyłem, i zabrałem swoje pieniądze z powrotem, uznając inflację za koszty swej nauki :) Zostało mi tam jakieś pięć złotych, co miesiąc przysyłają jakąś śmieszną gazetkę, którą można przeczytać i dać piecowi, za to w ramach zemsty skubię teraz ich biuro maklerskie z iPadów i kasiory :)
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~Roman [78.88.90.*]
    ulokowalem u nich oszczędności swojego życia i teraz nie mogę spać po nocach obiecywali złote góry otrzymałem dwóch doradców którzy mieli być dostepni i odpowiadać na wszystkie moje pytania.
    Po wplacie pieniędzy na wskazane rachunki czar prysl nie mogę zdzwonic się z żadnym z tych zlodzieji pod krawatem.
    Prosze i ostrzegam wszystkich nie wierzcie w nic co ci złodzieje wam mówią ja będę szedł do prokuratury z doniesieniem na ich praived banking w d.... Niech to sobie wsadza
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~Kazi [212.180.194.*]
    Roman odezwij sie do mnie na pin1@o2.pl Musimy zjednoczyć siły, bo naciągnęli mnóstwo ludzi. Mam dobrego prawnika - poradził pozew zbiorowy i pocieszył mnie, że nasza sprawa nie jest beznadziejna. Głowa do góry!!!
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~tom [37.209.159.*]
    Tak wam tylko się zdaje. A co innego ma powiedzieć prawnik. Ten kto płaci dostaje obietnice...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.82.76.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~tom [151.248.40.*]
    Guzik zrobisz. Oni mają lepszych prawników. Po co się zadajesz z tymi ściemniaczami. Sam wiesz w jakich sprawach można z nimi współpracować a w jakich nie.
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~mih [164.126.95.*]
    test
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~gg [83.136.224.*]
    mam pytanie, czy ktoś miał problemy z lokatami w Noble Banku, np. lokata komfotowa II, tzn. jakieś opłaty dodatkowe, problemy z wypłatą odsetek i wkładu, szczególnie w przypadku wcześniejszego zerwania lokaty (zgodnie z ofertą po 3miesiącach i 30 dniowym okresie wypowiedzenia można zerwać bez utraty odsetek do dnia zerwania)?

Proszę również o radę, bo niepokojące jest też to że klient nie otrzymuje dla siebie egzemplaza umowy, tylko po wpłacie środków dostaje potwierdzenie otwarcia lokaty na którym nie ma żadnego podpisu, określenia nazwy lokaty (co może się wiązać np. ze sposobem naliczania odsetek w przypadku zerwania lokaty), oraz sposobu naliczania odsetek (w stosunku m-c, rocznym, ew. innym).
    Czy jest tutaj jakieś niebezpieczeństwo, jakiś haczyk?

• Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~mih [164.126.95.*]
    Witam
    Nigdy nie miałem problemów z lokatami .Chciałbym sie wypowiedziec na temat roznych produktów.Wielu z nas wtopiło kasę na tych dziwnych rzeczach .Ja równiez ale w deutsche banku.Produkt wieloletni ochrona kapitału duzy kupon itp.Mojemu koledze dziadostwo kończy sie w nobel banku za 2 miesiące,oczywiscie wtopa.Czego mnie to nauczyło.Jezeli nie wiesz jak działa produkt,nie poświecisz mu wielu godzin analizy nie inwestuj.Po 2 latach od zakończenia mojego dziadostwa w deutsche banku odwiedziłem menadzera który mnie na to naciagnał,.w prywatnej rozmowie stwierdził,ze są to produkty dla leszczy
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~gg [83.136.224.*]
    Podobnie jw., czy ktoś miał problemy z obligacjami bankowymi Noble Banku, np. jakieś opłaty dodatkowe, problemy z wypłatą odsetek i wkładu, szczególnie w przypadku wcześniejszego zbycia obligacji?
    Czy jest tutaj jakieś niebezpieczeństwo, jakiś haczyk?
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~LB [188.47.32.*]
    Odradzam z całego serca! Nie dajcie się zrobić, jak ja.
    Moja historia jest następująca:
    W lutym 2010 dysponowałam pewną, jak na mnie sporą, gotówką (ponad 100 tys.), która miała mi być potrzebna za dwa, trzy lata (czyli teraz). Nie znam się na finansach, nie żyję po to, by obracać pieniędzmi. Wydawało mi się, że przy takiej kwocie mogłabym natomiast wynegocjować trochę lepsze oprocentowanie lokaty. Z takim pytaniem zadzwoniłam na infolinię Noble Banku, dostałam potwierdzenie, że jest to możliwe, zostałam umówiona z tzw., z przeproszeniem, doradcą i... po rozmowie zaproponowano mi produkt Wealth Management Emerging Markets obiecując zyski na poziomie 8 - 9%, oraz zapewniając, że jest produkt bezpieczny, stabilny itp. Po pół roku okazało się, że są straty, ale wycofać się nie mogę, bo zapłacę karę, natomiast łąskawcu mogą mi przenieść fundusze na inne rynki, które na pewno będą zarabiać i odrobię straty (miałam już 94 tys. z moich zarabianych ciężką pracą pieniędzy). Czyli - źle Ci doradziliśmy (mimo, że robimy wrażenie, że jesteśmy takim świetnym bankiem), ale nie bierzemy żadnej odpowiedzialności za nasze działania, trzymamy Cię za d.... przez 2 lata i nie wycofasz się teraz, choćbyśmy przeputali Twoją kasę do zera. Gdybym była wiedziała, co mnie czeka.... bym zapłaciła tę karę i byłabym mniej stratna.
    Znów słuchając kogoś, kto miał czelność nazywać się doradcą, przeniosłam kasę, czas zaczął biec od początku. I od tej pory już nikt się mną nie interesował, aż zmienił się tzw. doradca, który zadzwonił, żeby "się poznać". Wówczas, w czasie rozmowy, okazało się, że jestem w plecy ponad 30 tys.! Tak złe wyniki nie powstrzymały handlarza Noble Banku przed dzwonieniem do mnie i proponowaniem mi kolejnych ich produktów, co uznałam za dużą bezczelność i to tzw. doradcy wyraziłam.
    W tej chwili chcę te pieniądze wypłacić, ze stratą około 30 tys. (hmmm, wynik lepszy niż obiecany, kierunek dobry, tylko zwrot przeciwny!). I.... produkt jest skonstruowany tak, że ja nie mam szans na podjęcie racjonalnej decyzji, KIEDY wypłacić - w momencie składania dyspozycji nie wiem, po jakim indeksie zostanie mi wypłacona kasa! Mają na to dwa tygodnie!!! W ciągu dwóch tygodni mój "portfel" może się zmienić (pewnie zmniejszyć) nawet o 5 - 6 tys! Być może jest to normalna praktyka przy tego typu produktach. Ale ja jasno wyrażałam swoje potrzeby panu, z przeproszeniem, doradcy. Chcę LOKATĘ, chcę stabilnego zysku, może o punkt wyższego niż standard. Nie znam się i nie lubię się bawić w obracanie kasą. Nie zostałam wysłuchana. Zostałam oszukana przez Noble Bank!
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~glen [77.91.43.*]
    Witam,
    Pani najprawdopodobniej nie została oszukana:( , poprostu miala pani P E C H A. Jesli idąc do bank z myślą zalożenia lokaty ,kupiła Pani produkt inwestycyjny to jest problem. Pseudo doradca jak go Pani nazywa wykazal się sprytem i pewnie podsunął Pani pomysł że po co ma Pani zarobić na lokacie 7-8% jak można 9% lub więcej...i pewnie to skloniło Panią do podjęcia tej a nie innej decyzji:( Sprawa jest bardzo smutna i szczerze Pani wspołczuję( sam straciłem przez bałwanów ze Skarbca sporo kasy przez ich system wyceniania jednostek gdy klient składa dyspozycje sprzedaży) . Zasada jest taka pseduo doradcy to normalni ludzie,niekoniecznie wykształceni w kierunku ekonomicznym a i to nieraz nie predysponuje ich do tego stanowiska pracy,bardzo często nie znający się na rynku,na trendach,na gospodarce etc. Jadą na szkolenia gdzie ucza ich jak trzeba sprzedac produkt,na czym najwięcej zarabiamy,jak przekonac klienta itd.Tu mało kto mysli aby klient zarobił. Naprawde malo jest osób które doradzą właściwie, natomiast kupując produkt inwestycyjny musimy liczyć się ze stratą - to podtsawowa sprawa przy wchodzeniu w fundusze czy giełde.

Pozostaje pytanie czy czasem pseduo doradcy faktycznie nie uzywają słów " zamiast lokaty proponuję taki produkt inwestycyjny bo to pewne 9% i napewno Pani nie straci"...jesli w ten sposób mówią to jest to materiał aby zaskarzyć w przypadku poniesionych strat bank/pseudo doradce.

• Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~marco [83.144.71.*]
    Nie polecam tego pseudo Banku nikomu, może lokata na początek jest dobra ale później same problemy, kontakt prawie żaden, brak wyszkolonej kadry i pobieranie opłat z konto niezgodnie z umową...wstyd że nazywają się Private Bankiem ! Odradzam lokowanie pieniędzy, szkoda czasu nerwów!
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~primax [83.242.112.*]
    Ostrzegam przed grupa GETinBANK NOBLE Bank i LOKAT POWIĄZANYCH Z FUNDUSZEM Noble Securities 50/50(rachunek w noble bank-fundusze). Zawarłem taka lokate na 10% (przez swoje niedoinformowanie-i brak wiedzy n.t) ktora byla na krótki okres lecz pracownik nie poinformowal mnie że lokata jest tylko na krótki okres a fundusze sa na 4 LATA-(przeczytany regulamin za późno przez dodatkową lokate promocyjna:/ -niemozliwy sposób wypowiedzenia) (pieniadze zamrożone na 4 lata strata bo te pieniadze nie przyniosly mi zadnego zysku ,jedynie strate-za wykup fuduszy 1,95% od całości (po zakończeniu okresu 4 lat-pieniadze przepadają )Odzyskane tylko pieniadze wpłacone w dniu zawarcia lokaty minus opłaty za wykup funduszy. Pieniądze zamrożone na 4 LATA.
    Nie warto wierzyć doradcą:( Opinie pozytywne chyba sa pomyłką
  • Re: CO sadzicie o Noble Bank ?? prosze opinie Autor: ~KR [78.10.164.*]
    Człowieku zapomnij o tym banku. Od 3 tygodni nie mam dostępu do swoich kont, oni uważają że to usterka. Banda nieudaczników i tyle.
  • W TYM BANKU NIE BRAĆ ŻADNYCH LOKAT STRUKTURYZOWALNYCH Autor: ~dzodz [89.72.6.*]
    To jest nabijanie kasy Noble sekurite hehe wiem coś o tym miałem na 4 lata 0 zysku a oni pieniędzmi obracali :(
  • Przestrzegam przed Noble Bank i ich doradcami Autor: ~kredytobiorca [80.238.122.*]
    Uwaga na kredyty zaciagane w Noble Bank. Zapominicie o tym banku i nie dajcie sie nabrac nieudacznikom doradcom. Walcze obecnie o wydanie mi kaucji, ktora zostala niewodomo gdzie zakciegowana. Kolejna kwesti to zabezpiecznia tzw wplywow na konto, ktorego nie mozna oblsugiwac zadnym kanalem obslugi! XXI wiek zgłaszamy te sprawe do KNF
    Najwyższe lichwiarskie orpcentowanie kredytu , najdroższe monity i uwaga na oddziały - dywaniki jak z Mariotta maha dodac blichtru banidzie nieudacznukow w krawkatach naciagaczy z instytucji z grupy czyli Open Finance. Jak najdalej od tego banku