Zapraszam do mojej analizy w której pokazuje co jest lepsze i dlaczego: https://bullioncointrader.com/aktualnosci/monety-bulionowe-czy-sztabki-w-co-inwestowac
Wydaje mi się, że sztabki. Sam teraz przeglądam różne oferty Mennica Skarbowa z tego co widzę dość fajna oferta, jednak czekam na odpowiedni moment z tego co piszecie jeszcze chwilę warto poczekac. U nich towar dostępny od ręki więc z tym problemu nie ma pytanie tylko kiedy naprawdę warto zainwestować?
W takim razie skoro szukacie bezpiecznego zakupu złotych sztabek lub monet to Mennica Skarbowa jest dobrym wyborem. Mialem okazje kiedys robic tu zamówienie i bylo dobrze.
Jak chcesz kupić złote monety, czy też sztabki to możesz do mennicy skarbowej się wybrać i sprawdzić dokładniej ich ofertę. Może akurat uda się podjąć przemyślaną decyzję. Pozdrawiam!
Moim zdaniem to czy monety, czy sztabki to przede wszystkim kwestia tego, ile się ma kasy ;) na mennicy skarbowej też są i sztabki i monety jeśli byś chciał się zorientować w cenach
Z tego co widać, to jednak przy późniejszej odsprzedaży można u dealerów złota lepszą cenę dostać za uncjową monetę bulionową. Zanim podejmiesz decyzję to może skontaktuj się z różnymi lub stacjonarnie w mennicy skarbowej i dopytaj. Ważne jest aby był jak najniższy spread.
Sporo jest miejsc gdzie można kupić sztabki lub monety. Ja kupowałam w Mennicy Skarbowej i przynajmniej po dobrej cenie, a także nie trzeba było czekać długo na towar. Pełen profesjonalizm.
Sama myślę by zdecydować się na zakup złota w Mennicy Skarbowej. Faktycznie tutaj oferta jest bardzo rozbudowana i przede wszystkim zamówienia są szybko realizowane
Bardzo dobrym wyborem jest też jednak Mennica Skarbowa. Sama właśnie mam w planach zrobić tutaj zamówienie, ponieważ oferta jest obszerna i przede wszystkim też dostawa jest praktycznie od ręki
inwestycje w metale szlachetne to też jest opcja, sporo osób decyduje się też na zakup monet i sztabek w formie fizycznej jest kilku sporych dealerów złota na przykład m.skarbowa
Moim zdaniem dobrym wyborem może być Mennica Skarbowa. Jeśli chodzi o zakup złota w tym miejscu to szczerze mówiąc dostawa jest bardzo szybka, do tego też wybór jest obszerny
Wydaje mi się, że to kwestia budżetu jaki posiadacie, natomiast ja sam inwestowałbym w sztabki złota. To pewniejsze i wiadomo, że droższe. Chyba, że ktoś zbiera monety. Ogólnie to Mennica Skarbowa ma fajną ofertę, możecie zerknąć.
Monety ładniej wyglądają i przez inwestorów są bardziej akceptowalne niż sztabki złota. Ale sztabki jak i monety w dobrej cenie możesz kupić w Mennicy skarbowej.
Znam ludzi co wola sztabki złota a inni monety. Jeżeli chcesz kupić sztabki złota czy monety polecam do Mennicy Skarbowej tak znajdziesz takie rzeczy i to w dobrej cenie