• Re: Prawie 1,5 miliona zysku netto w 3. kwartale! Autor: ~MałyJohn [89.231.129.*]
    Selekcjoner,

hmm nie wiem co bierzesz ale daj namiar :-) - czasem się przyda odstresować, ale wtedy najpierw odłączę sobie net aby dziwnych rzeczy nie wypisywać.

Działalność podstawowa operacyjna KBJ zawarta jest w C i wynosi -12 870,54 PLN (tutaj masz sprzedaż kontraktów minus koszty wynagrodzeń i inne rzeczy wchodzące w skład podstawowej działalności operacyjnej). To o czym to mówisz to korekta zysku ze sprzedaży (czyli kontrakty itp) zróżnicowane o inne przychody operacyjne czyli takie które nie stanowią normalnej działalności operacyjnej firmy (są niepowtarzalne i jednorazowe)

Reasumując wynik bez tych dodatkowych niepowtarzalnych rzeczy jest na poziomie z poprzedniego okresu - na nowych kontraktach nic nie wypracowali jeszcze zmiana minimalna jest jeżeli chodzi o poprzednie okresy jak na taką firmę.

Może w 4 kwartale będą w tej części na plus.
  • Re: Prawie 1,5 miliona zysku netto w 3. kwartale! Autor: ~Selekcjoner [46.151.143.*]
    Pomyliłeś przychody z działalności operacyjnej z przychodami ze sprzedaży, stąd porównanie było nieprawdziwe, strona 11 raportu. Co do 4 kwartału to już wszystko napisałem.
  • Re: Prawie 1,5 miliona zysku netto w 3. kwartale! Autor: ~Mirek [31.61.187.*]
    Co do mojego portfela to aktualne dane ponoć ma selekcjoner, tak przynajmniej pisał :) Co do kwestii spółki ktora broni się wynikami, to cóż zerknij na wykresy...rynek to ocenił. Obroniła się? Swoją drogą przeczytajcie posty MałegoJohna zamiast go negować to czegoś się więcej nauczycie niż ślepej wiary w marketing spółki. Nie sądzę by było też jakieś rosnące zainteresowanie tą spółką poza tym które sami wywołujecie. Osobiście mnie rozbawiła "polemika" ze znawcą rynku it oraz sap selekcjonerem :) czasem lubię zmitrężyć trochę czasu a czasem nie.
  • Re: Prawie 1,5 miliona zysku netto w 3. kwartale! Autor: ~Fan [46.204.23.*]
    Godzina 5:33 i odpowiedź. :) Jeżeli jesteś z Polski to niesamowicie ci zależy na tym forum. Hahaha. A KBJ w ostatnich dniach i tak zachowuje się lepiej niż reszta nc. Jak rynek zobaczy, że JCiszewski nie miesza się w robotę KBJ i zaczną realizować kontrakty to zobaczysz kurs wtedy. Spółka jest już tak tania, że to już śmieszne po prostu. Zamiast narzekać jak sprzedałeś to odkup i trzymaj kciuki za 50pln za rok, dwa… :D
  • Re: Prawie 1,5 miliona zysku netto w 3. kwartale! Autor: ~Mirek [31.61.177.*]
    Widzę że nawet godzina mojej wypowiedzi ma dla Ciebie znaczenie :) Kiedy narzekałem że sprzedałem jakieś akcje? Rozumiem że naganiasz na zakup ale chyba wybrałeś zły target...no i towar jest raczej kiepski bo trochę przeterminowany.
    Jak widać rynek to waliduje. Co do wiary w Ciszewskiego to zerknij na jego "sztandarowy" produkt jrh...rynek też się nie zna w tym przypadku?
  • Re: Prawie 1,5 miliona zysku netto w 3. kwartale! Autor: ~Fan [89.64.63.*]
    No teraz jest słabo na jego spółkach ale gość nie powiedział wg mnie jeszcze ostatniego słowa. Wolałbym, żeby KBJ sam się rozwijał ale akurat Ciszewski to nie będzie się im w nic mieszał. Wziął Jedynaka na wiceprezesa JRH, to nie historia jak z innymi spółkami, w które inwestuje…New connect jest teraz słabe ale to nie potrwa wiecznie, szczególnie dla tak dobrej spółki jak KBJ. Mów co chcesz, zobaczymy za rok…
  • Re: Prawie 1,5 miliona zysku netto w 3. kwartale! Autor: ~Selekcjoner [46.151.143.*]
    Fan, weź nie wdawaj się w żadną dyskusje z Miśkiem. On już pokazał jakie kłamstwa jest w stanie napisać udając, że cokolwiek rzeczywiście wie, bądź się zna. Odnośnie NewConnect masz rację, ale chodzi o cały szeroki rynek. Korekta w Polsce oraz USA się jak najbardziej należy po takich wzrostach w tym roku. Na NewConnect wszystko dzieje się szybciej bo jest mniej płynny. A odnośnie samego KBJ, to np. rok temu wzrosty zaczęły się w grudniu, a przeważnie branża IT rusza grudzień/styczeń. Powinno być podobnie w tym roku. Perspektywicznie to oby pieniądze na KPO w końcu trafiły do Polski. Wiele firm na tym skorzysta, również KBJ.
    No nawet teraz odpisuje na tematy sprzed miesiąca. Jest bardzo zaangażowany w forum spółki, której nie chce kupić :)
    Cisza. I dobrze :)
  • Re: Prawie 1,5 miliona zysku netto w 3. kwartale! Autor: ~Fan [46.204.24.*]
    Haha. Mirek nie bój się aktualnej dyskusji :)
    Misiek Kto Ci płaci za pisanie nawet w weekendy o 5:30 rano? Tyle kłamstw co napisałeś że to już limit się wyczerpał.
  • Re: Prawie 1,5 miliona zysku netto w 3. kwartale! Autor: ~Mirek [31.61.177.*]
    Ooooo...selekcjonerek się odezwał :) widzę że znasz się już na zegarku czyli robisz postępy. Kupiłeś już akcje kbj ? :)
    Dzisiaj dokupiłem. Nie wchodzę na forum codziennie jak Ty. Już się napatrzyłem na te kłamstwa i mi się znudziłeś.
  • Re: Prawie 1,5 miliona zysku netto w 3. kwartale! Autor: ~Nowy [89.231.129.*]
    Dziwna sytuacja z tym wątkiem - na stronie głównej widzę że podbicia są ostatnie z 10 grudnia, a jak wchodzę to z 2 jest ostatni i tak tak zmieniłem na stronę nr 2 :-) - macie tak samo ?
    Ja czytam forum na telefonie, nie zwracałem na to uwagi.
  • Re: Prawie 1,5 miliona zysku netto w 3. kwartale! Autor: ~Ja [89.64.62.*]
    Hahaha. Rysiek nie podbijaj postów z maja. Kbj będzie kosztował 50pln. Lepiej kupuj póki tanio. Hahaha.
[x]
KBJ -6,11% 21,50 2025-09-24 13:47:35
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.