Wyszedł z pomysłem dzwiami, wszedł schodami do bram piekieł i kolistosć błędnokołowa abarot jak to z Augiaszem. Empiryści pochlapali sobie gnojem zbroje, widzą, że spółka się zwija i szukają możliwości upchania. Dobre! Ale naiwnych nie znajdą bo skąd? Jak mama da im kolejne kieszonkowe to może uśrednią po zrzucie..
Wątek ma już dwie strony i jest najbardziej merytoryczny ze wszystkich naganiających. @Kenobi, jak oni naganiają na innych spółkach, a ktoś przyjdzie tu nawet z tych co zajrzą z ciekawości i przeczyta ten topik to się raczej przerazi czy giełda ma forum bankiera gdzieś? Wiem, ze na cargo wklejałeś obrazki i monitowałeś IP więc pewnie wiesz więcej. Skomentujesz?
Z dośw i rozmowami ze zwykłymi ludźmi, szukają informacji i lidera, a także sprawdzają w google'ach IP lub loginy. Na tej podstawie oceniają i wartościują treści i tak, jak wpiszą 'Kenobi forum bankier' lub 'Jacek_z_Grochowa' forum bankier i zobaczą, że miałem rację w 100% będą się bać. Mi to jest obojętne bo i tak te akcje od kilku miesięcy sprzedaję, czasami nawet odkupię, ale nie sądzę bym wyszedł tu wcześniej niż za kilka m-cy z uwagi na pokaźny pakiet. Nie jest w moim interesie robienie dolnych widełek na siłę, wystarczy, że da się wywalić np. 50k. --- Pozdr - Jacek
Plan jest prosty: pisać do 4.00 i od 8.00 by ten wątek zawsze wybijał na górze. Wówczas stłąmsię się ten nowoawangardowy chłam xdxd, który zaśmieca forum. Ja jako "rentier" mogę sobie pisać, wstanę z rana wywalę i pójdę dalej spać. Stylistom od telepania się o wzrostach szyki już popsułem, bo gram cnotą mądrości, a tu na bankierze jest to b. rzadkie
Napiszę bota co będzie wgetem z ciachem zalogowany postował w tym wątku co 5 minut by był najwyżej. Potwierdzę tym samym test na empirii, chroniąc przed ubraniem w bankruta. Ergo - > każdy kto tu zajrzy i zacznie wertować najpierw pomyśli :) A zatem - kilka gładko uczesanych zdań by forumowicze wiedzieli w jakie pomiotło sie potencjalnie pakują: niepłynne i zwijające się z rynku. Jak chcesz obserwator to możesz zrobić podsumowanie :-))) --- Pozdr - JAcek
Co ja niby mogę napisać, to co większość wie z gowork i tego fejsa. Spółka straciła solidnych pracowników i się zwija, rośnie zadłużenie i zamiera sprzedaż. Księgowość rozkwitła, ale według tej Pani z fejsa też mają dość. Przerwy w dostawach poakzuję zapaść, którą giełda właśnie teraz zdyskontuje. I tyle chyba
Do tego Ali z magazynami i Amazon - pozamiatane. Zwiną się i daję im max 3 lata, ani roku dłużej w tej formie, do tego nadciągająca stagflacja --- Wpis realizowany fan-botem /engine - dbotmaker.io/
W moim przypadku wiele spólek mam na rachunku, o ile sterowałem kilkunastoma z 50-ciu, o tyle z 7 i zostało, jak Eficom, Serenity, Wbay, Weglopex, Runicom itd.. I nigdy nie zejdę z nich. tylże że straciłem na tym 700k, a zyskałem na innych kilka m. Sentymentów zatem mieć nie warto do żadnej ze spółek, giełda jest od zarabiania kasy i grać trzeba tak by ocykać innych..
@Kenobi - Twój wątek ma już ponad 6 wpisów i chyba zepsułeś dzieciakom zabawę. Co tu dużo mówić jesteś dobry w tym co robisz i można się sporo nauczyć. Bardzo dziękuję za dzielenie się wszystkim
Pamiętaj - jakiś timing na mapie naszego straganu warto sobie wprowadzić - zmienne zależne od przewidywanej koniunktury giełdowej są na tyle czytelne, że nawet jak prześpisz sygnał to i tak możesz dołączyć i zyskać. Konstrukcja psychologiczna sprawia, że jesteśmy niejako zaprogramowani na porażkę w obszarze timing-u rynkowego (aspekt behawioralny - im większa aktywność tym większe koszty). Pomiotło teraz dobrze wywalić i nie odbierać przez najbliższe dwa lata! gwarantuję, że będzie bieda..
Do tego zegara co wstawiłem zanucę Wam piosenkę hordo zbiercko-łowiecka Zawodowi macherzy od losu Specjaliści od śpiewu i mas Choćbyś nie chciał i tak znajdą sposób Na swej wadze położą nie raz Choć to fizyce wbrew Wskazówka cofa się Mniej niż zero... --- Gen. Kenobi
Przeczytaj to o pisałem na pkpc o kodowaniu (tuningu requestów przy DT) i pokerze. Podstawą jest zarządanie ryzykiem i tylko częściowo AT z trafnym przewidywaniem AF, samo AT bardziej sprawdza się na złocie niż na akcjach. Warto być zawodowym pokerzystą, statystyki pokazują, że ww. są najlepszymi zarządzającymi w fundach hedge i nie tylko. Chodzi o bycie wyrachowanym ryzykantem, ale nie szalonym (jak gro empirystów)
Teraz im zafundowałem na ICD (ICPD), zobacz tam na screeny z rachunku, też ikaryści widzieli firmament, ale poliolefiny (wosk) im piórka roztopił. Wiecie chłopy, znacie mnie pewnie jako Jacek_z_Grochowa. na 50-ciu + spółkach byłem prowadzącym i od czasu do czasu trzeba wykonać egzekucję..