• Re: Złoto czy srebro Autor: ~damian [45.87.214.*]
    Właśnie ja nie tak dawno kupiłem złoto w Mennicy Skarbowej. Ogólnie spodobała mi się oferta tym bardziej, że swoje zamówienie otrzymałem szybko
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Jasia [77.65.117.*]
    Wiadomo że złoto jest droższe od srebra wszystko zależy od tego ile masz oszczędności. Jeśli chcesz kupić sztabki złota czy srebra to polecam Mennica Skarbowa
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Gość [91.145.156.*]
    Ze względu na bezpieczeństwo i stabilniejszy wzrost zdecydowanie złote monety według mnie a co do zakupuu w fizycznej formie polecam się wybrać do mennicy skarbowej. Pozdrawiam!
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Ta [31.61.185.*]
    Złodziejskie marże mennicy skarbowej dają bezpieczeństwo inwestycyjnej wtopy
    Mennica kapitałowa tańsza
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~mennica_skarbowa [91.145.156.*]
    Bezpieczniejszymi inwestycjami zdecydowanie są złote monety bulionowe, jeśli szukacie możliwości ich zakupu w bardzo dobrych cenach to serdecznie zapraszamy do naszej mennicy skarbowej. W razie pytań oczywiście nasza obsługa służy pomocą!
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Lena [77.65.117.*]
    Wiadomo że złoto jest bardziej znane i lubiane przez ludzi. Jeśli chcesz kupić złoto w dobrej cenie to polecam zobaczyć tu Mennica Skarbowa.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Kozek [91.145.156.*]
    Według mnie głównie złoto, także ze względów na mniejszą powierzchnię przy zakupach za większe kwoty. Jeśli chodzi o wybór miejsca do zakupu to na pewno warto sprawdzić mennicę skarbową. Pozdrawiam!
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Honn [10.42.4.*]
    Zawsze można sobie rozłożyć zakupy na dwie opcje, jeśli szukasz sprawdzonego miejsca do takich zakupów oraz inwestycji to jak najbardziej możecie przyjrzeć się aktualnym propozycjom na przykład od mennicy skarbowej.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Porek [10.42.7.*]
    Zawsze można dywersyfikować inwestycje w metale szlachetne, odnośnie wyboru to warto przyjrzeć się mennicy skarbowej gdzie są złote i srebrne monety oraz sztabki. Pozdrawiam!
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~julita [185.236.200.*]
    Co do złota to myślę, że dobrym wyborem będzie Mennica Skarbowa. Mają świetny wybór i też dostawa jest praktycznie od ręki
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Ta [31.61.180.*]
    I mają złodziejskie marże
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~majciek [5.173.130.*]
    moim zdaniem złoto lepiej, ale srebro też ok. Można na przykład na Mennicy Skarbowej kupić to i to ;)
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Ta [31.61.190.*]
    Nie lubię być okradany złodziejskim marżami dlatego leje na mennice skarbowa i kupuje w tavex
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~daga [185.13.187.*]
    Właśnie dużo osób zachwalało sobie ofertę jaką posiada Mennica Skarbowa. Jest tutaj bardzo duży wybór i przede wszystkim też obsługa profesjonalnie podchodzi do każdego klienta
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Dezek [89.161.37.*]
    Na pewno podstawą jest złoto, a później też część środków można ulokować w srebro. Odnośnie wyboru miejsca to zakupu to możecie wziąć pod uwagę dealera złota jakim jest mennica skarbowa Pozdrawiam!
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~dorota [185.217.68.*]
    Powiem ci, że ja myslę o tym by kupić złoto w Mennicy Skarbowej. Z tego co widzialam to dużo osób zachwala sobie ich ofertę, dodatkowo też metale szlachetne są naprawdę porządnej jakości
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~nadia [185.13.187.*]
    Właśnie ja plnauję kupić złoto w Mennicy Skarbowej. Dosyć dużo osób zachwalało sobie to miejsce, dodatkowo też dostawa jest szybka co jest bardzo ważne
  • Re: Złoto czy srebro Autor: volax [77.254.192.*]
    Wydaje mi się, że złoto jest lepszym wyborem. Mennica Skarbowa z tego co widzę gwarantuje bezpieczeństwo, dlatego jeśli zależy Wam na sprawdzonym zakupie, to warto zapoznać się z ich ofertą. Pozdrawiam.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Mennica_Skarbowa [89.161.37.*]
    Natomiast jeżeli chodzi o bezpieczne inwestycje w metale szlachetne w przypadku długoterminowego lokowania oszczędności skutecznie zabezpieczając się przed inflacją i niskimi stopami to serdecznie zapraszamy do naszej Mennicy Skarbowej, gdzie znajdziecie szeroki wybór produktów inwestycyjnych. Licząc przy tym na naprawdę dobre ceny i oczywiście sprawne realizacje co szczególnie wyróżnia nas na rynku.

• Re: Złoto czy srebro Autor: ~Rozek [89.161.37.*]
    Na pewno w długim terminie i jeśli chodzi o bezpieczeństwo wygrywa złoto, jeśli chcesz wybrać się do sprawdzonego dealera złota to na pewno warto mieć na uwadze mennice skarbową. Dobre ceny, wysoka dostępność.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Piotrek [77.65.117.*]
    Złoto warto kupić w Mennicy Skarbowej. Mają większość sztabek na miejscu
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Kołek [89.161.37.*]
    Na pewno stabilniejsze jest złoto patrząc po wykresie, odnośnie miejsca do zakupu możesz wybrać się też stacjonarnie do mennicy skarbowej sprawdzić ceny i też dopytać obsługi. Może akurat uda się podjąć przemyślaną decyzję.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~daria [185.13.185.*]
    A robiliście już może zamówienie w Mennicy Skarbowej? Niedawno natrafiłam na tą ofertę i widziałam, że wybór jest faktycznie wielki, dodatkowo zamówienia są szybko realizowane
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~kinga [185.236.200.*]
    Wydaje mi się, że dobrym wyborem będzie Mennica Skarbowa. Ostatnio sama natrafiłam na tą strone i widziałam, że oferta faktycznie jest dosyć korzystna, dodatkowo też zamówienia są szybko realizowane
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Bartek [77.65.117.*]
    Złoto jak i srebro w sztabkach możesz kupić w Mennicy Skarbowej. Wiadomo że złoto jest droższe niż srebro ale złoto jest częściej używane na świecie
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~marek [161.129.70.*]
    A co powiesz na Mennicę Skarbową? Właśnie widziałem, że ich oferta jest dosyć atrakcyjna. Ogólnie wybór jest wielki i co ważne zamówienia są szybko realizowane
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Gozek [138.199.21.*]
    Nikt nie zna przyszłości, dlatego też inwestując i lokując swoje oszczędności w złoto trzeba kierować sie swoimi spostrzeżeniami oraz możliwościami. Widać, że w Polsce złoto cieszy sie dużym zainteresowaniem.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~jadwiga [155.94.217.*]
    Co powiesz na Mennice Skarbową? Niedawno natrafiłam na tą ofertę i faktycznie wybór jest całkiem duży, dodatkowo też na dostawę nie trzeba wcale długo czekać
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Nozi [138.199.22.*]
    Nikt przecież nie wie, jak to będzie dalej wyglądało. Inwestycja w złoto to indywidualna decyzja i trzeba sobie wszystko przemyśleć, jeśli chcemy pójść w tym kierunku. Można też najpierw wybrać się do na przykład do mennicy skarbowej i tam dopytać o poszczególne aspekty które nas interesują
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Ezek [37.19.199.*]
    Srebro to też bardziej przemysłowy metal, dlatego częściej wybierane jest złoto przez inwestorów. Możesz też na przykład do mennicy skarbowej się wybrać i tam dopytać jak zacząć pierwsze kroki w metalach szlachetnych
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~koniek [5.173.138.*]
    i złoto i srebro jest na Mennicy Skarbowej w ofercie, warto spojrzeć. Moim zdaniem złoto to lepszy wybór.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~zofia [69.12.94.*]
    Warto również rozważyć skorzystanie z Mennicy Skarbowej. Zauważyłam, że oferta jest tutaj bardzo rozbudowana i przede wszystkim dostawa jest praktycznie od ręki
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Mizek [212.102.51.*]
    Raczej u mnie to złoto, jeśli chodzi o wybór miejsca do zakupu to możesz na przykład do mennicy skarbowej zajrzeć i sprawdzić ceny.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Jonis [37.19.205.*]
    Wszystko zależy od indywidualnych przekonań, odnośnie zakupu metali szlachetnych fizycznie to możecie tez na przykład do mennicy skarbowej się wybrać i sprawdzić aktualną ofertę.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Denek [138.199.21.*]
    U mnie jednak nadal wygrywa opcja inwestycji w metale szlachetne.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Patryk [77.65.117.*]
    Wiadomo że złoto jest droższe ale możesz na nim zarobić. Srebro albo złoto w dobrej cenie kupisz w Mennicy Skarbowej
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Ezzi [37.19.205.*]
    Według mnie raczej złoto, odnośnie miejsca zakupu to warto też sprawdzić sobie na przykład mennice skarbową.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~jolka [104.129.18.*]
    Można również złoto kupić w Mennicy Skarbowej. Sama niedawno natrafiłam na tą ofertę i rzeczywiście jest ona atrakcyjna, dodatkowo też obsługa z wielkim zaangażowaniem podchodzi do spraw klientów
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Breś [45.14.71.*]
    Jest to na pewno indywidualna sprawa jeśli chodzi o zakup złota i srebra zarówno w formie monet oraz sztabek. Jeśli chodzi o wybór miejsca do zakupu to możesz na przykład wybrać się do mennicy skarbowej stacjonarnie i sprawdzić z czym się to dokładnie je.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~wikaa [5.173.132.*]
    Zarówno złoto jak i srebro można zakupić na stronie Mennicy Skarbowej, myślę że jest to miejsce godne polecenia :)
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Paula [77.65.117.*]
    Moim zdaniem na złocie możesz więcej zarobić tym bardziej że kupisz w dobrej cenie w Mennicy Skarbowej
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~darek [185.13.187.*]
    Zastanów się nad Mennicą Skarbową jako miejscem zakupu. Osobiście interesuję się inwestycją w srebro kolekcjonerskie, a ich unikalne propozycje wydają się spełniać moje oczekiwania, według moich obserwacji.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Romm [45.14.71.*]
    Zawsze można sobie ustalić podział inwestycji w metale szlachetne.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~ada [185.13.187.*]
    Jeśli chodzi o zakup złota to myślę, że świetnym wyborem będzie Mennica Skarbowa. Sama właśnie planuję zrobic tutaj zamówienie, ponieważ słyszałam, że jakość metali jest bardzo dobra
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~darina [185.13.185.*]
    Można też wybrać Mennice Skarbową. Ogólnie mają oni dosyć duży wybór i przede wszystkim realizacja zamówień odbywa się tutaj bardzo szybko co jest również ważne
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Milena [77.65.117.*]
    Bardziej uważam że złoto. Inwestycja w złoto od x czasu się opłacało i nadal tak jest. Dlatego warto złoto kupić w Mennicy Skarbowej za dobre pieniądze. A co najważniejsze większość sztabek maja na miejscu
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Zozi [37.19.205.*]
    Nikt nie wie jak to będzie wyglądało w krótkim terminie, można sobie sprawdzić jak kształuje się kurs złota przez długie lata to jednak ważniejsze dla osób które inwestują długoterminowo.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: tojakamil234 [213.5.139.*]
    Srebro lepsze!
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~Lerek [193.148.16.*]
    Zawsze można to sobie rozłożyć w optymalny sposób pomiedzy te dwa metale szlachetne. Odnośnie miejsca do zakupu fizycznych metali szlachetnych można wybrać się na przykład do mennicy skarbowej.
  • Re: Złoto czy srebro Autor: ~maja [185.13.187.*]
    A może złoto? Planuję w najbliższym czasie kupić je właśnie w Mennicy Skarbowej. Ogólnie dużo osób chwaliło sobie ich ofertę, do tego też dostawa jest praktycznie od ręki