Za dużo na GPW dawców kapitału bez wiedzy co rzucają się na balony bez fundamentów, dlatego takie perełki są omijane. Dziwie się tylko funduszom że zamiast tutaj lokować nasze pieniądze spekulują na śmieciowych i często tracą.
32% wzrost cen sody od początku roku. Wyniki za 1Q podniosą kurs powyżej obecnych poziomów więc warto będzie wziąść dywidendę w tym roku. A do tego drogie waluty i mamy rekordowe wyniki
Witam! Też zauważyłem że spada ostro, niestety gospodarka światowa ostro hamuje i niestety produkty ( soda, poliole ) będą spadać. Najgorsze że przy tych cenach prądu 1600 zł to się mocno zastanawiam czy w ogóle będzie jakiś zysk w 2014! Może mnie pocieszycie :)
Dnia 2022-07-26 o godz. 15:48 ~Slawek napisał(a): > Witam! > Też zauważyłem że spada ostro, niestety gospodarka światowa ostro hamuje i niestety > produkty ( soda, poliole ) będą spadać. Najgorsze że przy tych cenach prądu 1600 zł to się mocno zastanawiam > czy w ogóle będzie jakiś zysk w 2014! Może mnie pocieszycie :) >
Cena sody jest aktualnie o kilkadziesiąt procent wyższa, niż rok temu, więc rekordowy zysk za bieżący rok nie jest raczej zagrożony, natomiast w latach 2023 i 2024 może być trochę gorzej, ale wierzę, że firma sobie z tym poradzi, tak jak to bywało już w przeszłości! Zysk za te lata może być niższy, ale z pewnością będzie przyzwoity, a Rokita się nim podzieli, tak jak zawsze!
hmm...:) no dobrze cos tam skubać zacząłem... szczególnie, że przy 7 z przodu to nawet 4 pln dywidendy będzie już akceptowalne. Tyle że teraz jeszcze wynik za 3 kwartał nie będzie piękny(takie mam przeczucie), a to teraz będzie widoczne dopiero w marcu.