neobolszewicy prowadzą nas i nasz kraj do tragedii krok po kroku, boję się że kiedyś rano, zobaczę przez okno, maszerujących żołdaków w brunatnych mundurach., a może nie zdążę zobaczyć , bo zapukają do moich drzwi.
nasdaq czy banan to powinien tak z 10/15% dostać od strzału widać świat wyprzedza coraz bardziej byc może 1.16 padnie na eur/usd i nad 1.15 wylądują i dopiero wtedy będzie sesja dwie paniki ? trzeba obserwować golda da pierwszy sygnał do odwrotu na eur/usd
PEKAO wciąż ponad 100 zł jakby nie było problemów z niskimi stopami a złoty nie był rekordowo słaby. Dziwne to ale też dziwne są wyceny spółek handlowych typu Dino i LPP z P/E > 100. Widać teraz osłabienie nastrojów na rynkach. Zobaczymy na jaki poziom spadną ale pewnie po 10-tej pójdzie odbicie w górę.
Tak w sumie ja to ja mogę nie grać albo wskoczyć na moment ale średnioterminowcy grający tylko z dłuższym kierunkiem to chyba przechodzą mękę na takim rynku.
A może by tak zamiast "przeżywać mękę" odpuścić walkę na jakiś czas ? Można obserwować rynki bo korekta tuż tuż ale mogą jeszcze podbić w górę. Trend boczny to okazja na zarobek na wystawianiu opcji. Premie na seriach "H" i "T" są jeszcze wysokie a rozliczenie za 7,5 sesji.
Aż się zalogowałem że napisać, bo patrzę i nie wierzę co się dzieje ?! Inflacja jak w tytule, czyli znowu ponad 5% i 0,1% wyżej od konsensusu, czyli kolejny argument i presja na FED na podwyżkę stóp. A na to giełdy starują pionowo, dolar się koryguje ??!!. Wygląda jakby ktoś duży pomylił się przy zleceniu a reszta poszła za nim. Jak interpretujecie to co się dzieje po odczytach CPI z USA. bo ja naprawdę tego nie rozumiem ?
Złoty się umacnia ale z rekordowo niskiego poziomu. Podobno ustawa "anty-TVN" nie przejdzie bo Konfederacja wstrzyma się od głosu także po powrocie ustawy do Sejmu z vetem Senatu. Miedź idzie do góry ale KGHM stoi a nawet spadał w ciągu sesji. Dziwne to bardzo bo np. PEKAO wciąż rośnie. Rosną też sporo nafciarze ale WIG20 stoi bo spada CCC i Allegro czyli handlarze. Na Bananowcu Wielki Marazm bo niektóre spółki powinny rosnąć do nieba (np. JSW) a stoją.
Nie można oczekiwać racjonalnego podejścia na giełdzie gdzie się nie inwestuje tylko gra ( dotyczy wszystkich giełd ) a gra się PRZECIW drobnym i klientom ( wiadomo ).
Może ogarną się jutro jak będzie inflacja PPI - ostatnio jest bardzo wysoko
Ciekawie jest w Sejmie. Jak PiS zakwestionuje wynik głosowania, które przegrało, a Bloomberg o tym napisze, to wpływ na notowania u nas może być widoczny. Na razie zamieszanie z TVN-em nie ma wpływu a obroty i zmienność są małe.
Witam,
Sapina ma jeszcze maks 20 pkt i będzie zwrot, choć imo już powinno wystarczyć na ten tydzień wzrostów....
Poczekamy zobaczymy..
Banan idzie na 4000 potem 6666, tkm:)
tak dzisiaj na w20 - 30 % zrobią :) tvn i po to porażka Polaków, ale to tylko moje zdanie...zrobią wszystko ,by zamienić się na stołki i kraść dalej... tusku ma eme z ue to się z nich śmieje...:)
"polityka to nie dziennik telewizyjny" usiaki jak mówi opozycja, nie sprzedadzą nam f-ów, nie sprzedadzą abramsów, nie będą sprzedawali gazu, nie sprzedadzą nam technologii atomowej do elektrowni (jeśłi będzie)... bo jedna z milionów spólek (do tego praktycznie nierentowna) będzie musiał zmienić akcjonariat... także tego ....
O czym Ty mówisz? Jakie 20 punktów... Oni mogą wszystko! Popatrz gdzie jesteśmy...20 punktow to dla nich nic nie znaczy...róznie dobrze mogą zrobić kolejne 100 lub 200 albo spadać już dzisiaj...tam przeciez nie działają zadne reguły
Mówię o "falkach" 7777777777777 jest specem, gdzieś koło 4460-70 wrotka na maks 4360-80 o ty,m mówię oczywiście opcji jest więcej ale ta dla mnie najbardziej czytelna..
Łaska Grubego na pstrym koniu jedzie, Lotos pokazał rewelacyjne wyniki a stoi za to JSW rośnie dynamicznie. Przestali sypać KGHM-em i nie biorą PKC-em handlarzy ! Bananowiec jakby trochę mniej bananowy się stał.
jakich podwyżkach...? przecież oni ciężko pracują dla dobra Polski...:-) a to co dostali to IM SIĘ NALEŻY, jak zwykły pracownik dostaje podwyżkę, w 99,9 % nie dostanie z datą wstecz , im się należy... dlatego ,że to My za to płącimy...
Jak do końca miesiąca nie będzie korekty to chyba faktycznie przejdę na dt od września, choć po wakacjach przybędzie problemów to może się wreszcie zdecydują....
Z podwyżkami to tak jak u mnie w gminie.... Najpierw wójt proponuje podwyżki diety radnym no bo trzeba i gdzieś w innej gminie mają więcej a potem radni podnoszą pensję wójtowi bo przecież on taki zapracowany mało zarabia a wójt w gminie x ma tyle a nasz tak mało ... I tak to wygląda.