Piobor zapoznaj się najpierw ze wzorem na teoretyczną wartość kontraktu terminowego, a dopiero potem zabieraj głos na ten temat. A ty jak widać jesteś dyletantem, który się wymądrza.
Ravcio, kontrakt dyskontuje przyszłą wartość indeksu, więc dywidendy obniżają jego wartość, a wartość pieniądza podwyższa, Tak więc przy obecnych stopach procentowych baza na nowej serii będzie ujemna.
Dobra sorki pokręciło mi się.. Macie racje duże dywidendy odejmą dużo z FW a on już to dyskontuje a stopy są niżej niż np. rok temu więc koszt pieniądza dodawany nie zrównoważy odcięcia dywidend więc faktycznie 10 pkt. niżej teraz to może być dobra wartość gdyby to dokładnie przeliczyć. Namotałem sorki.
No i nasz WIG20 oraz jego pochodne ponownie przechodzą na czerwoną stronę. Nie ma widoków na mocniejsze odbicie ponieważ rynki bazowe na to nie pozwalają.
Jakie nerwy mogą puszczać zeszytowcom?
Piobor ubzdurał sobie rysować obrazki i z nich prognozować zachowanie rynku. Są to wierutne bzdury, a on na dokładkę oznajmia wszystkim, że na tej podstawie gra kilkudziesięcioma kontraktami. Zawładnął tym wątkiem więc próbuję go trochę utemperować.
@młody Przestaniesz w końcu??? Ileż można zagrywać tę samą złośliwość? Hihowiec przez ten słowotok nie lepszy, ale nie potrzebujemy tu takich kierowników. Słowem, idź już stąd dziecko.
Ale nie! Będziesz tu pisał i pisał, i odpowiadał, i polemizował, sadząc się, że ty to niby taki zawodowiec.
Naruszenie 3250 trzeba to wyviagnąć ..
Usa dywergola próbuje krótkoterminowo , wyprzedanie średnioterminowe i n8ebespieczna próvba sell na miesiącach nerwowo bedzie po niedzieli ...
Na epolus mozna odnalezc klin w doł. Zostal wybity o testowany teraz od gory. Po takim klinie zawsze jest ruch w górę. Jankes zmaterializował swój klin. To tez moze oznaczac ruch w gore. Sesja silowa w dól i tyle.
Nic u mnie znowu na wekend etf na wzrost wig20 tym razem nie 40% a 100% ... tydxień rekordu w portfelu zysk już ok50% w tym roku ... powodzenia wszystkim w grze ...
Na kontraktach różnic kursowych na FW20 dzisiaj już idzie gra tylko na serii M26. Po wczorajszej sesji wszystkie otwarte pozycje zostały na nią zrolowane automatycznie z doliczeniem 12 punktów swapowych. Dodatnich dla pozycji długich, a ujemnych dla krótkich. Wyższe otwarcie i wyjście na 3304 pozwoliły zamknąć pozycje z długie z zyskiem przed późniejszym spadkiem.
Dnia 2026-03-20 o godz. 15:37 7777777777777 napisał(a): > Naruszenie 3250 trzeba to wyviagnąć .. > > Usa dywergola próbuje krótkoterminowo , wyprzedanie średnioterminowe i n8ebespieczna próvba sell na miesiącach nerwowo bedzie po niedzieli ...
Czy wnioski i decyzje zapłacą to bedzie wiadomo po fakcie ale wtedy gdy będzie wyklarowane to do zarobienia zistaną drobne ... poniedziałek będzie kluczowy
777 nie ma co sie upierać. Denko przed nami, czuję w kosciach, ze w poniedzialek zobaczymy 31... a jezeli gramy flagę to 3k mamy jak w banku. Spadki idą powoli bo jednak dywidendy trzymają ceny akcji
Ja się nie upieram widzę sporo zagrożeń do wczoraj głównie grałem na spadek nasdaq kilka miesiecy a jak przy dolnym bolingeru byli przesiadałem się na nasze akcje lub wzrost wig 20 liczę się z tym że może krachnąć ...
W poniedziałek giełdy się zazielenią po dzisiejszej czerwieni. Tramp widzi co się dzieje i raczej da w weekend pozytywny sygnał do wzrostów na rynkach. Dywidendy to jedno a coraz lepsze wyniki kolejnych firm ( Żabka, CDR) to drugie.