A gdzie odpowiedzialność banków za udzielone kredyty,wiele razy wciskane klientom z naruszeniem prawa,nierzetelne dane,sfałszowane PIT itp.Bank nie musi udowadniać w sądzie,że ma prawo do długu a teraz to już od razu sprzedać dług firmie windykacyjnej i człowiek jest zrujnowany.Pytam jaki bank dał np. Pani Beger i Hojarskiej te kilkusettysięczne kredyty.Przecież wiedziano,że posłem się jest góra 4 lata,czyli nie jest to praca na stałe.Dlaczego Nadzór Bankowy nie prawdzi zasadności przydzielenia tych dużych kredytów,które przecież nie bedą spłacone.Takich przykładów jest mnóstwo dlatego banki powinny w sądzie udowodnić,że mają prawo widnykować dług i wtedy dopiero po wyroku sądu mozna takie listy tworzyć.
Czy jestem na liście KRD ? proszę o odpowiedż na moja skrzynke e-mail.
Izabela Podobas 71-541 Szczecin ul. Cyryla i Metodego 29/19
pesel: 79091402585 Dziękuję
Jak długo po spłacie zadłużenia figuruje sie w Krajowym Rejestrze Dłużników?
Jak zostać z niego usunietym, czy samemu trzeba złożyc jakiś wniosek? czy też podmiot, który dokonał wpisu musi to zrobić po spłacie zadłuzenia?
Bardzo proszę o szybka informację, z góry dzięki
Witam
chciałbym Państwu zaprezentować firmę WSI Polska która stworzyła Windykacyjny Serwis Informacyjny konkurencje dla KRD!!
Jest lepszy ponieważ na długi nie spłacone wgląd mają bez jakichkolwiek opłat wszyscy użytkownicy internetu, co skutecznie zablokuje pozyskiwanie nowych kontrahentów dłużnikowi.
Proponujemy darmowy wpis dłużników do rejestru!!!!
zapraszamy w w w . w s i p o l s k a . c o m . p l
Napisał(a):grazyna
-------------------------------------------------------
> Chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna sprawdzic czy
> jest sie wpisanym do rejestru dluznikow, i czy
> istnieje jakas minimalna kwota pieniezna powyzej
> ktorej dokonywany jest wpis do takiego rejestru,
> np 1000 lub 2000zl? I czy raz bedac tam wpisanym,
> po uregulowaniu naleznosci zostaje sie skreslonym
> z tego rejestru.??
Proszę odpowiedzieć czy mogę otrzymać przez internet na adres e-mail /nie pocztą/ informację czy jestem w rejestrze BIK w celu ewentualnego uregulowania takowego długu. Jeżeli to możliwe to odpowiedź jak to zrobić.
miras Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Proszę odpowiedzieć czy mogę otrzymać przez
> internet na adres e-mail /nie pocztą/ informację
> czy jestem w rejestrze BIK w celu ewentualnego
> uregulowania takowego długu. Jeżeli to możliwe to
> odpowiedź jak to zrobić.
Witam.Chcialem przestrzec wszystkie mniejsze firmy budowlane,ktore planuja w przyszlosci nawiazac wspolprace z firma INTEGER SA z Wroclawia.Firma owa najmuje mniejsze firmy jako podwykonawcow,wszystko pieknie wyglada na poczatku,do reki dostajesz umowe,termiun platnosci po wystawieniu faktury vat 7 dni-niestety tylko na papierze!Firma INTERER SA doprowadza mniejszych podwykonawcow do ruiny finansowej,nie placi w terminie,jesli w ogole placi,ja osobiscie czekam na pieniadze trzeci miesiac.Gdy wchodzisz na strone tej pseudo wspanialej firmy i patrzysz na jej osiagniecia,az strach pomyslec ilu takich malych podwykonawcow zwinelo interes przeznich.
Poco opisuje cala te historie?
Bo wielu z nas nie sprawdza kontrachentow w KRD,a glownie dlatego ze niewie jak to zrobic,bo przecietny zjadacz chleba musi byc rabany "w dupe",tak aby moloch jak INTEGER mogly sie bogacic.-DLACZEGO???
Dlaczego lista dluznikow niejest oficjalnie dostepna dla kazdego kto chce ja sprawdzic,bo z tego co sie zdazylem zorientowac,musisz zaplacic zeby sprawdzic niezetelnego kontrachenta!!!
Krotko podsumowujac:lista dluznikow jest pomocna owszem,ale nie dla przecietnych zjadaczy chleba.
pozdrawiam.
PS.Uwazajcie na INTEGER SA z Wroclawia!
Witam!
Chcałabym zapytać jak zakończyła się Pana historia z Wspaniała firmą integer?, czy w rezultacie zaplacili Panu za wykonana prace?, czy nadal Pan czeka? Niestety jestem w podobnej sytuacji z tąd moje pytanie.
NAJWIEKSZYM DLUZNIKIEM NR 1 JEST NFZ I POWINIEN SIE JAWNIE ROZLICZYC Z KAZDEJ ZLOTOWKI BO CIERPIA NA TYM PACJENCI I BIALY(SREDNI ) PERSONEL KTORY WYKONUJE CIEZKA I ODPOWIEDZIALNA PRACE PRZY LOZKU CHORYCH OD URODZENIA DO SMIERCI.WYPLACANA JEST IM JALUMUZNA KTORA NIE STARCZA NA MEDIA I GODNE ZYCIE ROWNIEZ NA LECZENIE
Chciałbym sie dowiedziec po jakim czasie i za jaka kwote mozna zostac wpisanym do rejestru dluzników ,bo z tego co wiem zostalem na nia wpisany po 4 dniach opuznienia wpłaty raty na kwote 170 zl w 5 dniu rata byla juz zaplacona a z tego co sie orientuje po 14 dniach powinno sie skreslic z rejestru,jaka jest mozliwosc odwolania sie i napisania skargi jesli zostalem zbyt wczesnie wpisany do rejestru
Jesli majac legalna firme budowlana , wykonalem u kogos remont,i ten ktos nie wyplacil mi calej kwoty .Czy moge kogos takiego wpisac do KRD.
Mam podpisane przez te osobe kosztorysy,potwierdzenia wyslanych listow poleconych z ponagleniami o zaplate ,wyslalem rowniez rachunki z kwota do zaplaty. Ponadto sprawe prowadzila firma windykacyjna z Wroclawia ,mialem skierowac sprawe do sadu, ale z doswiadczenia wiem , ze to walka z wiatrakami pomimo ze jestem na "prawie"
Pozdrawiam i wesolych swiat
matka zmarła 1,5 roku temu czy jest możliwość dowiedzieć się na jaką kwotę zaciągneła kredyty przed śmiercią, ponieważ nie wiem z jakimi długami mnie zostawiła?