Witam!
Chciałabym się dowiedzieć,czy jestem na tzw."czarnej liście"?,jak to zrobić.?
Ostatnio Bank odmówił mi udzielenia kredytu bez podania przyczyny.
Chciałabym się dowiedzieć czy moje nazwisko było w rejestrze dłużników a jak tak to czy zostało już wykreślone. Długi spłaciłam już w całości i komornik odstąpił od pobierania należności.Moje dane: Alina PAZOWSKA z domu Janowicz córka Franiciszka i Reginy ur.08.11.1956r.
Uprzejmie proszę o informację co należy zrobić, aby wpisać dłużnika do KRD ? Mam nakaz zapłaty (uzyskany w procesie cywilnym) - zwrotu pożyczonych pieniędzy od osoby fizycznej. Mój dłużnik niestety nie zwrócił mi ani złotówki, a komornik nie ma z czego ściągnąć długu.
Dziękuję,
M. Ciechanowska
aby móc sprawdzić, czy widnieje się na "liście" KRD, należy wypełnić wniosek zamieszczony na stronie KRD, wpłacić na ich konto 9zł + 22% VAT, następnie przesłać wniosek oraz potwierdzenie wpłaty na ich adres
Nie bójcie się za bardzo tego całego KRD / nie wierzcie weń. Bezczelnie kłamią o swojej skuteczności, ze jest rzekomo na poziomie 85%. Tymczasem sam byłem ich abonentem przez podaj osiem miesięcy, w tym czasie umieściłem ram ze 100 moich dłużników i to z opcją powiadomienia ich o tym. NIE ZAPłACIł żADEN. Rozmawiałem też z innymi przedsiębiorcami, którzy dale się naciągnąć KRD. "Efekty" mieli takie jak ja... Niestety, w Polsce (może gdzie indziej też) można bezczelnie łgac w reklamach do woli. A może jednak nie można? Dowiem się, jakiego urzędu (rzecznika) to sprawa.
witam!chcialam zapytac w jaki sposób mozna zniknac z KRD?czy po opłaceniu zaległości musi upłynac jakis dluzszy okres zanim moje nazwisko zniknie z rejestru-czy tez dzieje sie to szybko!i czy jest to jakas skomplikowana procedure(czy nalezy przeslac do KRD jakis dowod zaplaty zaleglej naleznosci?)czy po wplacie zaleglych pieniedzy bank sam przekaze dane doKRD?bardzo prosze o dokladna odpowiedz na paulapoznan1@wp.pl
* Czy mozna zostac wpisanym do KRD z powodu nie wyrownania debetu (linii kredytowej) ?
* Jakie sa konsekwencje wpisania do KRD ?
* Czy po splaceniu naleznosci jest sie wypisywanym z KRD ?
* Czy po wypisaniu z KRD mozna wciaz miec problemy z zaciagniecie nastepnego kredytu ?
* Czy wpisdo KRD z powodu jednego zdluzenia (np. debet)moze miec wplyw na cofniecie innego istniejacego kredytu ?
Bade wdzieczny za wszelka pomoc. Pozdrawiam.
jestem w KRD!- jak długo się w nim jest i kiedy się ma czyste konto?, miałam dług w ORANGE który spłaciłam w sierpniu 2007 roku teraz nie mogę być abonentem ORANGE!mam wpłacić kaucję 720 złotych żebysię oczyścić!!!!!mam 600 złotych emerytury i nie mogę takiej kwoty włacić!boję się że nawet w razie potrzeby nie będę mogła wziąć w banku kredytu!KIEDY BĘDĘ CZYSTA!!!!!!!!!!
iwona ciesielska Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jestem w KRD!- jak długo się w nim jest i kiedy
> się ma czyste konto?, miałam dług w ORANGE który
> spłaciłam w sierpniu 2007 roku teraz nie mogę być
> abonentem ORANGE!mam wpłacić kaucję 720 złotych
> żebysię oczyścić!!!!!mam 600 złotych emerytury i
> nie mogę takiej kwoty włacić!boję się że nawet w
> razie potrzeby nie będę mogła wziąć w banku
> kredytu!KIEDY BĘDĘ CZYSTA!!!!!!!!!!
CHCE ZALOZYC DZIALALNOSC ALE SLYSZALAM ZE JESLI SIE JEST NA KRD TO NIE JEST TO MOZLIWE BARDZO PROSZE JESLI TO MOZLIWE ZYCZLIWA OSOBE O SPRAWDZENIE TEGO .
NIE CHODZI JUZ O SAMA DZIALALNOSC ALE CHCE WIEDZIEC BO ZADRECZAM SIE TYM CIAGLE.
IWONA WIŚNIEWSKA
UL.MŁODZIEŻOWA 21/1
PŁOŃSK
Chciałabym się dowiedzieć czy widnieje w rejestrze KRD. Jak mam to zrobic? Chiałabym sie dowiedzieć w jaki sposób zostane usunięta z tego rejestru i po jakim czasie?
Chciałam się dowiedzieć gdzie mogę uzyskać informacje o byłym mężu dłużniku alimentacyjnym, i czy jest gdzieś jeszcze zadłużony. Z tego co mi wiadomo miał jeszcze długi w Urzędzie Skarbowym, Zus i jakimś banku.
Edi
Pytają Państwo jak sprawdzić zadłużenie w "KRD" - proszę pamiętać, że Krajowy Rejestr Długów jest tylko jednym z trzech działających Biur Informacji Gospodarczej w Polsce, które, zgodnie z informacjami uwidocznionymi w publicznym rejestrze przedsiębiorców, posiadają niżej wymienionych akcjonariuszy:
1. InfoMonitor Biuro Informacji Gospodarczej SA (akcjonariusze: Biuro Informacji Kredytowej SA, Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych SA i Związek Banków Polskich)
2. Krajowy Rejestr Długów Biuro Informacji Gospodarczej SA (akcjonariusz: osoba prywatna: Małgorzata Kaczmarski)
3. Europejski Rejestr Informacji Finansowej Biuro Informacji Gospodarczej SA (akcjonariusz: Grupa Kapitałowa KRUK SA)
Zgodnie z ustawą o udostępnianiu informacji gospodarczej nadzór nad wszystkimi Biurami Informacji Gospodarczej sprawuje Ministerstwo Gospodarki.
KRD nie jest więc Państwową instytucją, tylko prywatną spółką akcyjną.
Najpopularniejszym BIG-iem w Polsce jest InfoMonitor, który w 2008 roku wydał aż 4,5 mln. raportów. Daje także dostęp do około 2,5 mln. informacji o długach.
Polecam więc Państwu sprawdzenie przetwarzanych o sobie informacji w każdym z tych biur. Każde z nich ma swoje Biuro Obsługi Klienta. Informacje na stronach:
Hej, chciałabym się dowiedzieć czy jestem w rejestrze dłużników,(a nie wiem jak mogę to zrobić):moja sprawa wygląda tak:nie mam pojęcia od jakiej kwoty obywatel jest wciągany w ów rejestr:konkretnie, chodzi Mi o nie spłacony mandat MPK, w ubiegłym roku(listopad).Obecnie chciałabym założyć konto w banku, i nie wiem, czy nie spłacony mandat może być przyczyną jakichś problemów, zarówno z zaciąganiem kredytów, jak i zakupami na raty.Chciałabym zapłacić zaległy mandat, nie wiem czy teraz jest to możliwe.
Proszę o odpowiedź kogos kompetentnego.
Chciałbym przestrzec przed bardzo nieuczciwym kontrachentem innych potencjalnych nabranych, człowiekiem z Wrocławia,który od maja mimo wielu telefonów nie jest w stanie dosłać karty SD 4GB opłaconej. Co telefon to słyszę już wysłałem lub wyślę, lub zapomniałem zaraz wysyłam, jedna paranoja.Kwota może nie największa ale podobnie załatwia mojego znajomego być może innych też PRZESTRZEGAM Człowiek prowadzi(ł)? firmę Ekomet sp. z o.o. Nazywa się ARKADIUSZ H....
Mój mąż od pewnego czasu zaciąga kredyty konsumpcyjne w różnych bankach. Na dzień dzisiejszy jego zadłuzenie sięga ok. 60 000 złotych. Zarabia ok. 1700 złotych miesięcznie. W obecnej chwili toczą się przeciwko niemu dwie sprawy karne min. sprawa o odwieszenie warunkowego odbycia kary. Z tego powodu myślę że powinien zastac umieszczony w KRD.