możesz rozwinąć temat ? moje biuro pobiera normalną prowizję od zakupu/sprzedaży ETF na gpw może czegoś nie wiem
google Ponieważ ETF-y są notowane na giełdzie, do handlu nimi niezbędny jest rachunek maklerski. Każdy zakup lub sprzedaż jednostek wiąże się z koniecznością opłacenia pośrednika. Struktura opłat: Prowizje mogą być naliczane procentowo (np. 0,29% wartości transakcji) lub kwot
Imformacyjnie dla młodego. Lki zamknałem po 3301. Urwali mi 20pkt. Zaczekam na rozwój sytuacji. Na noc z żadną pozycją nie zostane w tym tyg. Szulernia gra i kręci. Musze odpocząć. Mlody niech isze na wątku - pozdro
Gpw od biur nie bierze prowizji od obrotu etf etc niektóre biura też od klientów ale tam gdzie jest priwizja to trzeba grać dłuższymi swingami ... i zazwyczaj jest to efektywniejsze ...
Wczoraj na otwarciu FW20 miał do nadrobienia do bazowych około 0,5% wzrostu a dzisiaj ma tyle samo spadku. Co będzie dalej to trudno wnioskować bo wystarczy jedna wypowiedź Donalda Trumpa i wzrost/spadek diabli wezmą. Trzeba obserwować notowania i reagować ad hoc.
Zaczekaj jak to bylo? Te same kapitaly grają na bazowych i u nas. Oki oki, to dlaczego dax minus 0,5%, a my plus 0,2%? Moze i te same ale scenariusze moga byc różne - hehehe
No i dokladnie tyle to onacza. A mlody sie ekscytuje jakby tu byla jakaś odpowiedź co sie zadzieje. Patrz na wykres i wsparcia / opory, a nie pakietówki.
Spoko loko ja BP. Ale pamietacie komentaarze ravcia jak mu odbicie nie pasowalo. A to bylo w okolicach 3260 - hihihi kabaret normalnie. A mamy 3325. Moze teraz pasuje mu odbicie... hihihihi, ale pewnie tez cos wynajdzie
I teraz jest OK. A wiec juz chyba wszyscy wiedza po co bylo to zejsxie na 3200. Widzicie? Tylko po to żeby zamknac tam Ski. Bo fundy shortujace by strasznie umoczyły. Taka to szulernia tu jest. Ciekawe co zrobia z dzisiejszymi Skami bo to kolejna wp.... ale zaczekaj dzis ma byc czerwono.
Na serii M, LOP 21k, natomiast wolumen 27k. Czyli shorciarz juz mocno stratował swoje pozycje. Otwieral i zamykal po stracie. Naprawdę uwazasz, ze grubasy chca tracić na akcjach? I sztucznie kupują i zawyżają cenę, zeby pozniej sypac? Hmmm na pewno tak - buhahaha
a co to za taki wystrzał dzisiaj koniec wojny czy co stany się poddały. Ida po sznureczku bez grama korekty wiekszej niz 6 pkt wspołczuje s kowiczam. Fajnie sie od tego oderwać i popatrzec z boku
Piobor nie ma zielonego pojęcia o rynku kontraktowym. Porównał LOP całkowity serii M z wolumenem dzisiejszej sesji wyciągając bzdurne wnioski. Oczywiście te liczby też z jakiegoś portalu finansowego podawane z opóźnieniem. Ponieważ nie posiada rachunku maklerskiego więc nie wie nawet jaka jest relacja sesyjnego wolumenu z sesyjnym LOP-em.
Swoimi wpisami tylko zaśmieca wątek.
Grubasy zrobiły dzisiaj wielkie zamieszanie na obu seriach wpuszczając w maliny sporą część uczestników rynku. Ale jak to mówią, ślepi w karty nie grają.
Nie grubasy tylko rynek w piątek napisałem dokładnie jakie "bzdety" ustawią początek tygodnia podczas polemiki z @młody ... rynek zrobił co do niego należało ...