chciałam dowiedzieć się czy moje nazwisko widnieje w rejestrze dłużników ,ponieważ zgubiłam mandat i zalegałam z opłatą jego, opłata została rozliczona przez urząd skarbowy małorzatta
Czy jest możliwość zaciągnięcia kredytu w banku,aby spłacić wierzycieli?
Jeśli tak-to w jakim?Chcę wyprostować moje długi,ponieważ obecnie pracuję i dość dobrze zarabiam aby spłacać kredyt.
Chcialabym sie dowiedziec czy moje nazwisko figuruje na KRD poniewaz chce wziac kredyt hipoteczny. Małgorzata Konieczna ul. Grota Roweckiego 2d/7 63-900 Rawicz
Proszę o informację, jak moge sprawdzić w KRD dłużnika - osobę fizyczną. Interesuje mnie tylko jednorazowe sprawdzenie, a nie podpisywanie umowy na pozostałe usługi.
chce sie dowiedziec czy jestem na czarnej liscie, poniewaz bank lekcewazy moje prosby o skreslenie,mino ze naleznosci zostaly uregulowane w 2003r .przez to mam problem z uzyskaniem kredytu.
przemekb Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna sprawdzic czy
> jest sie wpisanym do rejestru dluznikow, i czy
> istnieje jakas minimalna kwota pieniezna powyzej
> ktorej dokonywany jest wpis do takiego rejestru,
> np 1000 lub 2000zl? I czy raz bedac tam wpisanym,
> po uregulowaniu naleznosci zostaje sie skreslonym
> z tego rejestru.??
>
>
>
> Wiadomość zmieniano 1 razy (ostatnio - 20/06/2004
> 15:28).
Mam pytanie,nie wiem gdzie moge to sprawdzić,jestem po rozwodzie a mój były mąz nie płaci alimentów,ma zadłuzenia w ZUS i US a otwiera nowe konta.Chciałabym się dowiedzieć czy jego nazwisko istnieje w KRD:Rafał Piotr Bednarczyk,Zamośc
mam problem z zaległym kredytem z 1998 roku na kwote 10zł.bardzo mi zależy aby go zamknąć,niestety nie wiem w jakim banku jest zadłużenie.bardzo prosze przesłać mi nr.konta na które należy dokonać wpłaty.Sprawa ta dotyczy otrzymania kredytu hipotecznego!z poważaniem KRYSTYNA KUNICKA
krysyna-Korczak-Kunicka Napisał(a):
> mam problem z zaległym kredytem z 1998 roku na
> kwote 10zł.bardzo mi zależy aby go
> zamknąć,niestety nie wiem w jakim banku jest
> zadłużenie.bardzo prosze przesłać mi nr.konta na
> które należy dokonać wpłaty.Sprawa ta dotyczy
> otrzymania kredytu hipotecznego!z poważaniem
> KRYSTYNA KUNICKA
Witam chcialbym się dowiedzieć jak sprawdzić czy dana firma figuruje w krajowym rejestrze dlużników, jeśli to możliwe proszę o podanie adresu takiej strony.
margo Napisał(a):
> Witam chcialbym się dowiedzieć jak sprawdzić czy
> dana firma figuruje w krajowym rejestrze
> dlużników, jeśli to możliwe proszę o podanie
> adresu takiej strony.
Bralem kredyty na sprzet agd gtyz bylem po pozaze, spalilo mi sie mieszkanie. a komornik dwa razy pozabieral mi ten sprzet, za zaleglosci czynszowe, w takim stanie wpadlem w pulapke dluznikow, a wiem doskonale ze moje dlugi zostaly sprzedane do prywatnych firm windykacyjnych, i do tej pory oni mnie nekaja, nie wiem co mam robic , pozdrawiam i prosze o odpowiedz, rybinski.
Juz wiem co to za pozadna firma mnie tu wpisała. Wiel;ki kapitał Włoski pod postacią grubego Polaka ktory udawal wielkiego biznesmena z Włoch a tak naprtawde to był bankrutem, bo go żona wygoniła z domu i podam jeszcze pare danych kogo chciał naciognac ( czyt. wyłudzić) na spore pieniodze np. "Net- Computer" siłownie "Afrodyta" i to własnie jego sie pownno wpisać na liste dłużników a nie mnie który od roku 2005 nie prowadze firmy.
o ile dobrze wiem, to w pOlsce od 10 lat dziala internet, a jesli ktos przez ten czas nie nauczyl sie poslugiwac wyszukiwarka, to jest glabem i nie nalezy z nim rozmawiac, stad na wasze pytania nikt nie daje odpowiedzi.
napisano wyraznie kilka postow wyzej, ze raz na pol roku mozna za darmo sprawdzic siebie na liscie dluznikow, wysylajac zgloszenie do Wroclawia i oplacajac 9,90 zl za wystawienie dokumentu + poczta.
jesli ktos tego nie rozumie, to powienien jak najszybciej oddac swiadecwto maturalne, bo na nie nie zasluzyl.
przemekb Napisał(a):
> Chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna sprawdzic czy
> jest sie wpisanym do rejestru dluznikow, i czy
> istnieje jakas minimalna kwota pieniezna powyzej
> ktorej dokonywany jest wpis do takiego rejestru,
> np 1000 lub 2000zl? I czy raz bedac tam wpisanym,
> po uregulowaniu naleznosci zostaje sie skreslonym
> z tego rejestru.??
>
>
>