@młody Ja nie mogę! Ileż można się przyczepiać dosłownie do każdego i do wszystkiego?! A jednocześnie nie napisawszy ani jednego merytorycznego posta żądać merytorycznego wątku???
@godoj
Ja się do nikogo nie przyczepiam tylko polemizuję z wypowiedziami innych nie gryząc się w język. Najczęściej dotyczy to ściemniacza piobora, który ubzdurał sobie prognozować zachowanie rynku na podstawie obrazków, które sobie rysuje na różnych portalach finansowych. Ponieważ nie posiada rachunku maklerskiego, co mu wielokrotnie udowodniłem, więc nie obserwuje notowań w czasie rzeczywistym i pisze głupoty w swoich postach. Teraz każdy widzi, że tzw. AT to złudzenie, o którym mozna się przekonać na każdej sesji, np. wczorajszej. Kiedy piszę, że swoje obrazki może sobie włożyć w buty, to nie jest przyczepianie się tylko stwierdzenie faktu. Podobnie było z wczorajszą dyskusją z @77777. Kiedy w końcu podał jaką pozycję otworzył to teraz każdy będzie mógł ocenić, czy miałem rację pisząc, że trafił jak kulą w płot.
Zagraniczne grubasy wykorzystując swoje kapitały i technologie potrafią swoimi zagraniami tak ustawić rynek aby jak najwięcej drobnych i nie tylko drobnych krajowych graczy "ustawić" po oczekiwanej, przegrywającej stronie. Oczywiście nie podglądają oni ich rachunków lecz bazują na ich zachowaniu w różnych sytuacjach rynkowych. Jedyną obroną drobnych graczy jest podążanie za nimi, natomiast więksi mają już z tym problem.
Czyli jedne co wiadomo? To to, ze nowe serie na pewno wrócą e to miejsce, a nie wykluczone, ze przebija ten poziom w trakcie żywota nowej serii. Proste to jest- hehehe
Niestety mlody - obawiam sie, ze masz racje i max tygodniowy juz zaliczylismy. Nie ma co kombinowac, bo prosiuny przejely kontrole i trzepia straszny hajs na nas...ja dzis oddam Lki i pokazuje grubasom srodkowego palca.
Trend długoterminowy u nas jest wzrostowy i fundamentalnie dość pewny (z powodu ppk) dlatego na tym instrumencie jeżeli straty to przez pokolenia tylko przejściowe ...
No to na waciki ci zostało. Nie szkoda ci czasu na takim rynku jaki jest teraz na zabawę z ETF-ami?
Teraz to jest raj dla spekulantów ale na kontraktach.
Formy zbiorowego inwestowania są generalnie przeznaczone dla tych, którzy nie chcą lub nie potrafią inwestować samodzielnie na giełdzie. A już taka gra jaką ty uskuteczniasz na tych ETF-ach to porażka. Prowizji tu nie ma ale są opłaty za zarządzanie, które pomniejszają wartość jednostki uczestnictwa. Ravcio inwestował/grał na funduszach 20 lat temu :)))
Dyletant to Ty. Ani razu nie podales zagrania. Caly czas opowiadasz historie, co większego wplywu nie maja na prawidlowy kierunek. Napisz co bedzie jutro to wtddy nawet 7777 Ciebie pochwali. Ale Ty nie wiesz co bedzie jutro - hihihihi. Bo generalnie nikt nie wie. To jest tylko.przypuszczenie z jakims tam prawdopodobienstwem.