Witam Mam pytanko. Od jakiej kwoty dłużnej trafia sie do Krajowego Rejestru Dłużników. Czy jeżeli jestem komuś winna 100 zł bez decyzji sądu to trafie na liste dłużników?? Pozdrawiam :)
LUDZIE PALNIJCIE SOBIE W ŁEB PAŁA BEYSBOLOWA I FAKTYCZNIE ZACZNIJCIE MYSLEC....ALE Z WAS NORMALNIE NAIWNIACY.. CZYTAJCIE TO CHOLERNE FORUM ZANIM ZACZNIECIE PISAC... I DO LICHA .... CO MYSLICIE ZE WSZYSTKO JEST ZA DARMOCHE , ZA DOARMO TO UMARŁO ... ABY SIE DOWIEDZIEC O DŁUZNIKU TRZEBA ZAPŁACIC .... ABY ZAREJESTROWAC DŁUZNIKA TRZEBA ZAPŁACIC,..... WIEC ZACZNIJCIE DO JASNEJ CIASNEJ MYSLEC.....
hcialbym sie dowjedziec czy jestem w KRD.Moje dane.sylwester gadomski,miasto-ustka,ulica-marynarki polskiej73\1,kod76-270.pesel-75022812238.urodzony-28.02.1975ustka.A jesli jestem to kto mnie wpisal.albo gdzie mam tego szukac,jes to dlamnie bardzo wazne.z gury dziekuje i czekam na wjadomosc.
Dawniej firma, a obecnie osoba prywatna i publiczna jest mi winna zgodnie z wyrokiem sądowym pieniądze, nie mogę go zmobilizowac do oddania, czy mogę go wpisac do waszego rejestru
A czy ktoś może mnie poinformować, jak długo widnieje sie na takiej liście osób zadłużonych?
Czy jest się z niej wypisanym zaraz po spłacie długu,czy widnieje się przez parę lat?
Proszę o informacę, jeżeli jest to możliwe, czy figuruję w Waszym rejestrze (mój nr PESEL: 55053115199), a jeśli tak, to z jakiego tytułu.
Czy w Waszym rejestrze widnieje zastrzeżenie mojego dowodu osobistego serii: ABJ nr: 706227? Banki, które wydały mi karty kredytowe twierdzą, że w momencie, gdy zgłosiłem im odzyskanie utraconych wcześniej kart i dowodu osobistego uczyniły wszystko, aby to zastrzeżenie anulować. Niestety, mój dowód osobisty, mimo uoływu 2 m-cy od daty jego odzyskania jest ciągle zastrzeżony.
Czy to Państwa instytucja ciagle blokuje anulowanie tego zastrzeżenia?
Pisałem w tej sprawie już do wszystkich banków, z których usług korzystam, pisałem też do Związku Banków Polskich, niestety, bez rezultatu. Zaspewne macie Państwo świadomość, jak bardzo, zwłaszcza w sferze finansowej, to zastrzeżenie komplikuje miżycie.
Z poważaniem
Wojciech Roszuk, zam. ul. Okrzei 5 m. 24 07-300 Ostrów Mazowiecka,
nr PESEL: j.w., nazwisko rodowe: Roszuk, syn: Franciszka i Apolonii ("z domu Sidor), zatrudniony od 1990r. w Urzędzie Miasta Ostrów Mazowiecka. tel. 602 236 569!
PS: Prosze o odpowiedź na adres email.
Chciałabym sie dowiedziec czy moge (a jesli tak to na jakiej podstawie), wpisac do rejestru lokatorki, ktore wynajmowaly u mnie mieszkanie, po tym jak uciekly nieplacac za ostatni miesiac kwoty 1300 zl. ???
chciałbym sprawdzić liste krd i nie wiem w jaki sposób musze tutaj wejśc żeby sprawdzic kto ile komu jest winien i czy czasami my też nie jesteśmy komuś czegoś dłużni?