99% to naiwni, zrozpaczeni, oczekujący cudu którego nie będzie a 1% to Krauze i jego świta oraz trochę hazardzistów, ropy nigdy nie było i nie bedzie, Krauze dostał 500 mln to wydał 50 mln żeby dostać kolejne kilkaset i tak będzie do momentu w którym go nie zamkną, jakie pola naftowe ??? Krauze kupił koncesje na nieużytki, prezes BLG to sprzejadny najemnik odstrzelony z Centka, TP i FT któremu nie można wierzyć jesli chodzi o petrola w żadne słowo, żadna agencja ani biuro nie zajmuje się petrolem dlatego że to kryminał i to grubymi nicmi szyty, papiery będą po kilka groszy i to już pewnie pod koniec tego roku, ale i tak będą dalej okradać ulicę, Polska to dziki kraj jeśli chodzi o giełdę i takie szulernie jak pertolinvest, obóz RK to złodzieje i oszuści to wszystko, a odpowiadająć na pytanie dla Krauzego jest wart tyle ile jeszcze da się ukraść Kowalskiemu
Dla przypomnienia - jeszcze raz fragment z raportu nr 100/2010:
"Dla realizacji przedsięwzięcia (chodzi o Silurian) pan Skrobowski zorganizował ZESPÓŁ WYSOKIEJ KLASY SPECJALISTÓW posiadających wieloletnie doświadczenie w branży naftowej i wiertniczej z pracy dla takich firm jak Texaco, Amoco, AGIP, Saipem (część koncernu ENI) oraz Parker Drilling z Serwis CIRE podał kolejnych fachowców w Silurianie
i
Portal CIRE 16.12.2010r o 16:40 (Za gazetą prawną) podał dwóch kolejnych
"WYSOKIEJ KLASY SPECJALISTÓW POSIADAJĄCYCH WIELOLETNIE DOŚWIADCZENIE W BRANŻY NAFTOWEJ I WIERTNICZEJ"
czyli mówiąc krótko i na temat - fachowców zatrudnionych przez Wesa Skrobowskiego w Silurianie. Chodziło o Tada Izbińskiego i Włodzimierza Bobińskiego.
"Jak poinformował "Dziennik Gazeta Prawna", prezesem i właścicielem 40 proc. udziałów Silurianu jest Wiesław Skrobowski, który
przez ostatnie 10 lat zajmował się wierceniem i wydobyciem gazu łupkowego w USA
(o tym CO ROBIŁ WES i w jakich firmach przez ostatnie 10 lat sporo było na początku tego wątku).
Pracował m.in. w Digicon Geophysical oraz Exxon Production Research. Oprócz dwóch innych osób,
TADA IZBIŃSKI i WŁODZIMIERZ BOBIŃSKI MAJĄCYCH RÓWNIEŻ DUŻE DOŚWIADCZENIE Z RYNKU AMERYKAŃSKIEGO
, w spółce ma pojawić się kolejnych pięciu specjalistów od wierceń w poszukiwaniu łupków - czytamy w DGP."
Jeśli chodzi o Tada (imię chyba Tadeusz) Izbińskiego to zbyt wiele nie znalazłem. Tylko to co w linku poniżej:
http://osobovo.pl/ipn/Izbinski-Tadeusz
IPN BU 00612/1989 Wojewódzki Urzad Spraw Wewnętrznych Kielce - dwa zera czyli ściśle tajne, ale to niekoniecznie musi być ten TAD, chociaż gdyby to jednak był ten to ja wcale bym się tym nie dziwił.
Natomiast Włodzimierz Bobiński został wysokiej klasy specjalistą posiadającym wieloletnie doświadczenie w branży naftowej i wiertniczej pracując dla firm:
„DWD" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
CARLSBERG POLSKA SPÓŁKA AKCYJNA
HARPER HYGIENICS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
SŁODOWNIA SIERPC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
ZEPTER INTERNATIONAL POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
„HARPER HYGIENICS SPÓŁKA AKCYJNA"
Z tego co widać ma coś wspólnego z WES'em, a mianowicie powiązania z branżą alkoholową. Z kolei jednym z ulubionych zwrotów na forum Petrolinvest jest "zakładać pampersy leszcze bo będzie w kroku", a po defloracji pieluchy należy zadbać o higienę krocza do czego mogą się przydać chusteczki do higieny intymnej CLEANIC, a wszystko to...
Natomiast wydaje mi się, że najcenniejsze doświadczenie Włodzimierza Bobińskiego to jednak ZEPTER INTERNATIONAL POLAND (specjalność - metalowe superdrogie garnki z "kosmiczną" technologią i kolorowe "uzdrawiające" magiczne lampki) bo dzięki niemu są dojścia do
GRZEGORZA SCHETYNY.
To właśnie p. Bobiński załagodził spór pomiędzy Zepterem, a Śląskiem Wrocław, którego prezesem jak pamiętamy był Grzegorz Schetyna (trochę o tym polityku już było).
"Zarówno SCHETYNA jak i prezes zarządu Zepter International Poland WŁODZIMIERZ BOBIŃSKI wielokrotnie podkreślali, że rozpoczynają nowy etap współpracy, który dla obu firm będzie korzystny."
Kto wie może to TA znajomość przyczyniła się do udanego zakupu przez Silurian Geophysics sp. z o. o. 85% udziałów w Przedsiębiorstwie Badań Geofizycznych z o.o. z siedzibą w Warszawie.
Chociaż chyba raczej nie bo o ile pamiętam tam był zorganizowany "poważny" przetarg do którego wystartowały oprócz Siluriana inne firmy "branżowe", że pozwolę sobie wymienić wszystkie:
- Spółka Pracownicza Przedsiębiorstwo Badań Geofizycznych Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie - jak nazwa wskazuje założona przez pracowników firmy
- Efektywne Centrum Operacji Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie p. Macieja Wiesława Dworniaka
Na liście Baltona, Legia Warszawa (coś tak a la Centrozap i Ireneusz Król) i spółki z branży finansowej, żadna chyba nie związana z geofizyką
- Interactive Platforms 5 Sp. z o.o
http://www.ip5.pl/Default2.aspx?id=7
"Specjalizujemy się przede wszystkim w projektowaniu i integracji złożonych systemów informatycznych i telekomunikacyjnych, doradztwie technologicznych oraz szkoleniach specjalistycznych."
więc też od czapki im przetarg na firmę geofizyczną, chociaż jakby ktoś dobrze pogrzebał to poprzez prezesów IP5 znajdzie dojście do kolejnych kilku firm o profilu farmy wiatrowe oraz WOOD COMPANY gdzie prokurentem jest niejaki Bernard Król.
Jakoś nie pokwapiły się na przetarg żadne firmy branżowe czy związane z ropą, gazem typu Lotos,PKN Orlen czy PGNiG nie mówiąc o potentatach amerykańskich jak Chevron, Exxon, Conoco Philips, Lane Energy, Halliburton co to grzebią u nas przy gazie łupkowym.
Aż dziw bierze, że tacy zawodnicy nie schylili się po taką perełkę. No, cóż widocznie się nie znają i nie wiedzą co dobre. W każdym razie dzięki zakupom w SILURIANIE nareszcie są jacyś fachowcy, mający coś wspólnego z geofizyką i wogóle geologią jako taką.
No więc po licznych sukcesach w branży poszukiwania gazu łupkowego jakie osiągnął Włodzimierz Bobiński pracując w Silurianie i w hameryce, po przejęciu Przedsiębiorstwo Badań Geofizycznych został prezesem SILURIAN GEOPHYSICS.
Awans na prezesa nowopowstałej firmy się jak najbardziej należał panu Włodzimierzowi Bobińskiemu, bo wcześniej sprawdził się w terenie badając złoża gazu łupkowego na Suwalszczyźnie na koncesjach Siluriana.
Cytat:
"Skąd ten gaz?
Do niedawna przeważała opinia, że łupki z metanem znaleźć można tylko na północnym zachodzie i na południu Polski. Suwalszczyzna na tych mapach była białą plamą. Wprawdzie kilka miesięcy temu pisaliśmy, że jest szansa na wydobywanie gazu, ale był to primaaprilisowy dowcip.
Skąd wzięła się Suwalszczyzna?
Na to pytanie dość wymijająco odpowiada WŁODZIMIERZ BOBIŃSKI, dyrektor zarządzający w SILURIANie.
(radzę zapamiętać tą niezwykle cenną wypowiedź, świadczącą o niespotykanej wiedzy)
– NA PEWNO NIE Z SUFITU –
twierdzi
– POSZUKIWANIA WIĄŻĄ SIĘ Z DUŻYMI KOSZTAMI, WIĘC NIE PROWADZI SIĘ ICH W CIEMNO.
NAJWYRAŹNIEJ SĄ WIĘC PRZESŁANKI, ŻE TU MOGĄ BYĆ ZŁOŻA. TERAZ TRZEBA TO ZWERYFIKOWAĆ."
No sami powiedzcie, czyż nie pełen profesjonalizm charakteryzujący "wysokiej klasy specjalistów posiadających wieloletnie doświadczenie w branży naftowej i wiertniczej". Wiem, że zachowuję się trochę jak złośliwy prześmiewca no ale jak w takiej stuacji być poważnym
"Spółka Silurian NIE jest nowicjuszem na polskim i międzynarodowym rynku. Zabiega właśnie o wejście na giełdy w Londynie i Toronto. Przy koncesjach na poszukiwanie gazu łupkowego w Polsce konkurowała m.in. z Orlenem i Lotosem."
I powiedzcie Państwo jak tu zachować powagę i się nie śmiać, no nic pewnie w Orlenie i Lotosie mają pełne gacie ze strachu, a ich prezesi mają nocne moczenia bo im się śnią koszmary z Silurianem w roli głównej.
PD - jak będziesz miał trochę czasu to przeczytaj PROTOKOŁY MĘDRCÓW SYJONU - tam dopiero Żydzi opisują jak nami rządzić - bardzo polecam, szkoda tylko że tak mało o tym słychać.
Widzę że temat ewoluował i w końcu doszedł do meritum, epidemia ogarnęła cały świat a petrolinvest jest jednym z mniejszych, ale bardzo istotnym fragmentem tej pajęczyny.
Ten cytat też dosadnie przedstawia prawdę.
"Nasza rasa jest Rasą Panów. Jesteśmy świętymi bogami na tej planecie. Różnimy się od niższych ras tak, jak one od insektów. Faktycznie, porównując do naszej rasy, inne rasy to bestie i zwierzęta, bydło w najlepszym wypadku. Inne rasy są uważane za ludzkie odchody. Naszym przeznaczeniem jest sprawowanie władzy nad niższymi rasami. Nasze ziemskie królestwo będzie rządzone przez naszego przywódcę za pomocą żelaznej pięści. Masy będą lizać nasze stopy i służyć nam jako nasi niewolnicy." - Menachem Begin, premier Izraela, laureat Pokojowej Nagrody Nobla
I ten "człowiek" urodził się w Polsce, a już nie wspominając że dzięki armii Polskiej "żydom wcielonym w polskie wojsko" wyszarpał Palestynie ziemię i tworzył coś czego nie powinno być - IZRAEL.
Na twoje pytanie mogę odpowiedzieć, że znam, ale chłopie jak będziesz brnął dalej to zrobisz sobie krzywdę. Wyciągasz na światło dzienne papiery, które od wielu wielu lat środowiska zachodnie próbują zniszczyć, zapomnieć o nich, udowodnić, że są fałszywe, ośmieszyć itd - choć jak pamiętasz cytat Schopenhauera to pewnie wiesz, że w takich wypadkach przed wydaniem prywatnego osądu warto się z treścią danego dzieła zapoznać bo z kolei za autentyk uważają go papiestwo i środowiska katolickie, islam i kraje arabskie czy Japonia, ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Dokumentem tym zajmowali się m.in. Sołżenicyn czy Waldemar Łysiak i przyjmując tezę, że to jest fałszywka stwierdzali, że mimo tego większość rzeczy w nich zawartych miała lub ma miejsce. Treść w znacznej mierze jest zbieżna z teoriami Adama Weishaupta, o których pisałem. Adam Weishaupt był założycielem Iluminatów Bawarskich (zakonu, któremu miały podlegać pozostałe loże masońskie) i ponoć z pochodzenia był żydem (synem rabina). Poplecznikiem Adama był inny znany żyd bankier Amschel Rothschild (pamiętasz go z filmu The Money Masters). Dlaczego ten dokument warto znać i chociaż raz w życiu przeczytać? Po pierwsze przez wielu uznawany jest za przyczynę holocaustu, a po drugie ponieważ teorie w nim wypisane ponad sto lat temu w dużej mierze się już zrealizowały, to na podstawie reszty można wysunąć z dużą dozą prawdopodobieństwa co wydarzy się w przyszłości i przez to przygotować się na to co nas czeka.
Szerzej o Weishaupcie
http://www.propolonia.pl/blog-read2.php?bid=95&pid=1320
Nie wiem drogi PD czy zrobię sobie krzywdę, od 20 lat korzystam z tarota, a Asaliah nie jest moim wymysłem tylko aniołem mego urodzenia. Jak narazie karty mnie nie oszukały, chociaż wiem iż moje dni są policzone. PRAWDA jest moją bronią - jestem aktywny na WZA - na ostatnim nie mogłem zadać wszystkich pytań - ale odpowiedzi na zadane zamieściłem. Nie wygram być może z Rysiem, prawie wypadłem z giełdy, ale jak starczy mi sił - mamony - to Rysiowi nie popuszczę jakiem ASALIAH.
Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że walka z "Rysiem" to tak naprawdę walka z "Misiem" czyli z systemem, która przy obecnej świadomości obywateli skazana jest na porażkę. W związku z czym masz do wyboru 3 opcje:
- system uzna cię za "TERRORYSTĘ" (wg. Patriot Act i jemu pochodnych, każdy kto jest przeciwko systemowi jest terrorystą)
- zrobią z ciebie niewiarygodnego oszołoma lub wariata (stara dobra ubecka metoda)
- ewentualnie spotka cię jakaś trauma i "sie powiesisz",
No ale jak będziesz na WZA to zapytaj o wycenę szczegółową Siluriana i akcje dla Tabacchi. Odpowiedź raczej Cię nieusatysfakcjonuje, ale warto próbować.
WZA Petrolinvestu dnia 27. 09. 2010
1. Czy firma nadal współpracuje z Total.
Total zażyczył sobie dodatkowych badań 3D, aby dokładnie wybrać nowy odwiert – tj. ten K4. Oil musi uwolnić licencje – spłacić kredyt bankowy, po spłacie Total wkracza do akcji.
2. Czy firma nadal współpracuje z Mc Daniels.
Tak, na podstawie o próbowania przekwalifikuje złoże, czas bliżej nieokreślony, może pod koniec października, kiedy to zostanie wprowadzony lekki sprzęt – o którym była już mowa.
3. Wg eksperta, poszukiwanie jest tańsze od wydobycia, czy to już koniec emisji.
Wydaje się że tak, jednak w biznesie nie ma 100 procent gwarancji że tak będzie.
4. Co to jest za podmiot Tabacchi.
Zmiana tematu i przejście do znakomitej firmy z wieloma sukcesami Hallwood. Ponawiam pytanie. Tabacchi ma udziały bez znaczenia to jakie to ma znaczenie co to jest za firma.
5. Skąd wzięła się wycena Silurian.
Na podstawie innych spółek na naszym rynku poszukiwań gazu łupkowego, konkretnie dwóch spółek jednak nazwy nie pamięta.
6. Co skłania firmę Prokom do obejmowania akcji po 10 zł, gdy na rynku warte są około 4zł.
Pytanie nie do mnie.
7. Czy w bilansie rocznym zostanie uwidocznione 300 – 400 mil zł, które powinny wpłynąć do firmy z racji nowej emisji.
Jest to emisja warunkowa – jeśli dobrze zrozumiałem nie koniecznie te akcje będą obejmowane w tym roku, ale to tylko moja sugestia.
8. Ile funduszy spółka zamierza realnie uzyskać z nowej emisji.
Jak najmniej – z tego rozumuję że nie koniecznie cała nowa emisja musi być wydrukowana, jednak to tylko moje przypuszczenia – wróć do pytania 3.
9. Firma ma 350 mln zł krótkoterminowych zobowiązań, z czego zamierza je spłacić.
Brak odpowiedzi. Ze względu na brak czasu proszę o nie zadawanie więcej pytań. Przed 10.00 koniec zgromadzenia, w związku z czym nie mogłem zadać pozostałych pytań. Starałem się pisać odpowiedzi w miarę szybko jednak wiem iż dokładnie nie przytaczam odpowiedzi, musiał bym mieć dyktafon - za co szczerze przepraszam .
Jak ktoś chce przeczytać protokoły to radzę się uwijać, bo linki bardzo szybko są usuwane, a na zachętę proponuję cytat odnośnie obecnej sytuacji finansów świata, który także nawiązuje do filmu The Money Masters o którym pisaliśmy i trochę o ZWIERZĘCYM UMYŚLE POGAN (to tak nawiązując do cytatu c3rb3r)
"Każda pożyczka dowodzi słabości rządu i niemożności pojęcia swoich praw. Każda pożyczka, jak miecz Damoklesa, wisi nad głowami rządzących, którzy zamiast uzyskania pewnych sum bezpośrednio od narodu, za pomocą czasowego opodatkowania, przychodzą z czapką w ręku do naszych bankierów.
Pożyczki zewnętrzne są jak pijawki, których nie można odłączyć od ciała państwa, dopóki same nie odpadną, lub dopóki państwo nie potrafi samo otrząsnąć się z nich. Ale rządy Pogan nie pragną otrząsnąć tych pijawek, na odwrót powiększają jeszcze ich liczbę i państwo jest skazane na zagładę z powodu dobrowolnej utraty krwi.
Gzem bowiem jest pożyczka zewnętrzna jeżeli nie pijawką! Pożyczka jest wydaniem dokumentu państwowego, który zobowiązuje do płacenia odsetków, wynoszących oprocentowanie całej sumy pożyczonych pieniędzy. O ile pożyczka jest 5 proc, wówczas w przeciągu 10 lat państwo niepotrzebnie wypłaci sumę równą pożyczce, by pokryć odsetki. Po 40-u latach zapłaci dwa razy tyle, po 60-u trzy razy, a pożyczka pozostanie nadal niespłaconym długiem.
Z tego obliczenia jest widocznem, że takie pożyczki przy istniejącym systemie podatkowym wyciągają ostatnie grosze od opodatkowanego biedaka, by zapłacić odsetki zagranicznym kapitalistom, od których państwo wypożyczało pieniądze, zamiast zebrać w formie podatku potrzebną sumę od narodu bez obowiązku płacenia odsetek.
Dopóki chodziło o pożyczki wewnętrzne, Poganie przerzucali tylko pieniądze z kieszeni ludzi biednych do kieszeni bogatych, ale od czasu jak podkupiliśmy kogo należało, by zamiast wewnętrznych pożyczek zaciągnąć zewnętrzne, całe bogactwo państw wpadło w nasze skarbce i Poganie zaczęli płacić nam coś, co niczem innem nie jest jak tylko haraczem.
Przez swój brak staranności w sprawach państwowych, lub też dzięki zepsuciu ich ministrów, względnie ich ignorancji w sprawach finansowych, monarchowie Pogan zadłużyli swe państwa w naszych bankach tak, że spłacić tych długów już nigdy nie będą mogli.
Dostatecznym powodem pustki ZWIERZĘCEGO UMYSŁU POGAN jest to, że oni nie zrozumieli, gdy pożyczali od nas pieniądze na proc, że każda suma tak pożyczona razem z odsetkami od niej będzie musiała być wyciągnięta z zasobów kraju. Byłoby o wiele prościej wziąć pieniądze od ludności jednorazowo, nie potrzebując płacić odsetek. Dowodzi to naszego genjuszu i tego, że naród nasz został wybrany przez Boga.
Potrafiliśmy dotąd przedstawić Poganom zagadnienie pożyczek w takiem świetle, że oni są przekonani, że mają w tem korzyść."
Z kolei w nawiązaniu do twojego cytatu o "bydlętach" jeszcze jeden stosowny i całkiem świeży cytat duchownego przywódca religijnej partii Szas wchodzącej w skład obecnej koalicji rządzącej Izraelem:
"Goje rodzą się tylko po to, by nam służyć. Bez tego nie mieliby po co istnieć na tym świecie. Po co goje są tak naprawdę potrzebni? Będą pracować, będą orać, będą zbierać plony. My zaś będziemy tylko siedzieć i jeść jak panowie...
...Tak jak każda osoba goje muszą oczywiście umrzeć, ale Bóg daje im długowieczność. Dlaczego? Wyobraźcie sobie, że zdechł wam osioł. Stracilibyście w ten sposób pieniądze. To jest taki sam sługa. Właśnie dlatego goj otrzymuje długie życie. By dobrze pracować dla Żyda."
cytat podała Rzeczposoplita z 22.10.2010r. (także Wprost)
autor tych słów: Rabin Owadia Josef, duchowny przywódca religijnej partii Szas wchodzącej w skład obecnej koalicji rządzącej Izraelem.
Smutna melodia tego świata.
Czytając ten wątek utwierdzam się w moim przekonaniu, że tylko wojna może oczyścić to bagno. Tak to bywa to najprostsze wyjście z sytuacji. Państwa są tak zadłużone, uzależnione, że nie sposób to opisać. Jedna wielka sitwa, która oplata nas coraz bardziej. Bo jak to nazwać odsetki od odsetek, następny kredyt na spłatę kredytu. Giełda ustawiona pod maszyny. Wszystkie asy w jednym ręku. Czasami zastanawiam się czy lepiej byłoby o tym wszystkim nie wiedzieć, być zupełnie nieświadomym, żyłoby się o wiele lepiej.
Lekiem na to wszystko będzie wojna jak zawsze.
Wojna jest prawdopodobna i to nie tylko dlatego, że chlapnął w tym temacie Jacek Rostowski (właściwie Jan Antony Vincent-Rostowski, wnuk Jakuba Rothfelda - za Wikipedią - to tylko tak żebyśmy wiedzieli w czyich rękach spoczywają finanse naszego kraju):
"Skończę anegdotą osobistą. Na lotnisku spotkałem się z kolegą, który ze mną współpracował w czasach transformacji, a dziś jest prezesem wielkiego banku polskiego. Powiedział mi:
- Wiesz po takich wstrząsach, gospodarczo-politycznych, rzadko się zdarza, żeby po 10 latach nie było także katastrofy wojennej. Poważnie się zastanawiam nad tym, żeby dla dzieci uzyskać zieloną karę w stanach".
a nazajutrz nasz minister "sprostował":
"- Słowa o zagrożeniu wojną skierowane były nie do polskich polityków, ale europejskich; natomiast groźba wojny to perspektywa 10-20 lat, a nie najbliższych miesięcy i lat - zastrzegał minister finansów Jacek Rostowski."
Sprawa kolejnej wojny światowej poruszona akurat w tym, a nie w innym miejscu jest o tyle interesująca, że wiąże się z postacią innego pogrobowca ADAMA WEISHAUPTA niejakiego ALBERTA PIKE'A
(poniżej fragment jego życiorysu z wikipedii)
"Z masonerią był związany od 1850 roku. Został przyjęty do Western Star Lodge nr 2 w Little Rock, otrzymując w ciągu roku wszystkie trzy stopnie świętojańskie. Między 1851 a 1853 r. przyjął wszystkie poboczne stopnie rytu York, piastował również wysokie urzędy w tym rycie oraz w ramach Wielkiej Loży Arkansas. W międzyczasie był również aktywnym działaczem humanitarnego stowarzyszenia "Odd Fellows", a za namową Alberta Mackeya przystąpił do rytu szkockiego dawnego i uznanego, otrzymując stopnie od 4 do 32. Został włączony do prac komisji przygotowującej nową wersję szkockich rytuałów. Bardzo duża wiedza i aktywność na tym polu otworzyły mu drogę do Rady Najwyższej i w 1857 r. otrzymał 33 stopień, a w dwa lata później wybrano go Suwerennym Wielkim Komandorem Południowej Jurysdykcji RSDiU dla USA, który to urząd piastował aż do swej śmierci. Nowe wersje rytuałów ukazały się w 1868 r. zyskując w szybkim czasie szeroką akceptację i wypierając stare wersje tekstów rytu szkockiego dawnego i uznanego. Oprócz tego w 1872 r. po raz pierwszy wydane zostało jego praca "Morals and Dogma" poświęcona studiom i przemyśleniom na temat symboliki poszczególnych stopni tego obrządku.
Albertowi Pike przypisywano rzekome opracowanie w latach 1859-1871 planu dla TRZECH WOJEN ŚWIATOWYCH, a także co najmniej dwóch wielkich rewolucji, po których miał zapanować "Nowy Porządek Świata", wspomniany wcześniej przez założyciela bawarskiego zakonu Iluminatów, Adama Weishaupta.
Poza tym postawiono mu zarzut SATANIZMU
i
promowania kultu LUCYFERA"
(koniec cytatu - to tak w nawiązaniu do LEWIATANA i MAMMONA)
„Lucyfer, nosiciel światła! Dziwne i tajemnicze imię dla Ducha Ciemności! Lucyfer, Syn Poranka! Czy to on niesie Światło, i swoim splendorem nie do wytrzymania oślepia, słabe, zmysłowe i samolubne Dusze? Nie wątpcie w to!”
Teraz o co chodzi z tymi TRZEMA WOJNAMI ŚWIATOWYMI. Otóż Albert Pike napisał ponoć list (fałszywka - jak i inne dokumenty przytoczone w tym wątku) do innego masona GIUSEPPE MAZZINIEGO
"Mazzini należał do masonerii. Utrzymywał ścisłe kontakty z Albertem Pike'iem, również masonem, który z kolei dążył do rozłamu Stanów Zjednoczonych Ameryki" - życiorys w wikipedii
List ten ponoć był datowany na
15 KWIECIEŃ 1871r,
Oto stosowne fragmenty "listu" Pike'a do Mazziniego:
"I Wojna Światowa musi był wywołana w celu umożliwienia Iluminatom zdetronizowania mocy Carów w Rosji oraz uczynienia z tego państwa fortecy ateistycznego komunizmu. Różnice pomiędzy agenturami Iluminatów pośród brytyjskimi oraz niemieckimi imperiami będą użyte z celu wywołania tej wojny. Na koniec tej wojny wykreowany będzie komunizm. Zostanie on użyty do zniszczenia innych rządów w celach osłabienia religii."
"Druga Wojna Światowa zostanie podsycona różnicami pomiędzy faszystami i syjonistami politycznymi. Celem wojny jest zniszczenie nazizmu a polityczny syjonizm musi się wzmocnić na tyle, aby był w stanie ustanowić suwerenne państwo Izrael w Palestynie. W czasie II Wojny Światowej międzynarodowy komunizm musi się na tyle wzmocnić, aby zrównoważyć chrześcijaństwo, które będzie ograniczone i zachowane w tym stanie, do momentu. w którym będziemy je potrzebować do WYWOŁANIA FINAŁOWEGO SOCJALNEGO KATAKLIZMU."
"Trzecia Wojna Światowa musi się rozpocząć od przewagi różnic spowodowanych przez agentury Illuminati pomiędzy politycznymi Syjonistami oraz liderami Świata Islamu. Owa wojna musi być prowadzona w taki sposób, ze Islam (Islamski Świat Arabski) oraz polityczny Syjonizm (Państwo Izrael) wzajemnie się zniszczą.
W tym samym czasie inne państwa, ponownie podzielone w tej kwestii będą powstrzymywane do punktu kompletnego wyczerpania fizycznego, moralnego, duchowego oraz ekonomicznego.
Wypuścimy Nihilistów oraz ateistów oraz SPROWOKUJEMY NIEZWYKŁY SOCJALNY KATAKLIZM, który w całym tym horrorze wykaże jasno i dobitnie narodom efekty absolutnego ateizmu, pochodzenie zdziczenia i najbardziej krwawe orgie.
Wtedy na każdym miejscu, wszędzie, obywatele, zmuszeni do własnej obrony przed mniejszościami etnicznymi i rewolucjonistami, będą eksterminować owych niszczycieli cywilizacji a masy pozbawione iluzji wobec chrześcijaństwa, którego boskie duchy, formujące chrześcijaństwo bez kompasu oraz kierunku, pożądających ideałów ale bez wiedzy, gdzie umieścić swoje oddanie i adorację, otrzymają rzeczywiste światło poprzez UNIWERSALNĄ MANIFESTACJĘ CZYSTEJ DOKTRYNY LUCYFERA, wystawionej w końcu na publiczny widok.
To wyjawienie spowoduje w rezultacie generalny reakcyjny ruch, po którym nastąpi zniszczenie chrześcijaństwa oraz ateizmu, obydwu zwyciężonych oraz zniszczonych w tym samym czasie."
Idąc tropem wojen warto wspomnieć jakie wpływ miały loże masońskie podczas jakże ważnych wydarzeń dla Polski:
"Jałta – Poczdam. Na nic zdały się ofiary bohaterskich żołnierzy walczących na wszystkich frontach wojny. Na nic 50 milionów zabitych oraz 25 milionów kalek. Na nic Karta Atlantycka z 1941 roku. Podeptane zostały wszystkie prawa, traktaty, gwarancje o nietykalności granic, moralność i honor. Najpierw w Teheranie w tajemnicy, a potem w Jałcie i Poczdamie, oficjalnie zjechało się trzech czołowych masonów świata: Churchill, Roosevelt i „batiuszka” Stalin po to, by gwałcąc wszelkie prawa narodów do wolności, rzucić w paszczę Bestii masońskiej, czyli ZSRR, aż 10 państw narodowych, zamieszkałych przez 100 milionów ludzi.
Jednocześnie przez radio BBC i Wolną Europę, ci sami masońscy faryzeusze, wzywają do obrony wolnego świata i oporu przeciwko sowieckiemu komunizmowi. W wyniku tej żydowsko- masońskiej prowokacji, tylko w Polsce już po 1944 roku zginęło z rąk żydowskiego UB, NKWD ponad 300 tysięcy osób.
Rok 1980
Organizuje się „Polska Opozycja” tzw. KOR – Komitet Obrony Robotników i „Solidarność”. Kogo tam nie ma? Sama mafia z loży: „Kopernik”, Dominikanie, Komandosi, byli agenci Sierowa, Koncesjonowani opozycjoniści „Słowa Powszechnego”, stypendyści lóż masońskich. Drugie pokolenie Kombudu, KPP, PPR, WKPb. Słowem cała kolekcja politycznych agentów.
Za 100 milionów US Dollars łapówki od zachodnich masonów, nasi rodzimi targowiczanie, zdrajcy, potomkowie z Kombudu, KPP, stają na czele ruchu „Solidarność”. A z 10 milionów Polaków zafascynowanych hasłami narodowymi i religijnymi Solidarności nie dostrzegało, kto faktycznie przejmuje kierownictwo nad tym ruchem. To im ma być przyznana władza, rzekomym liderom niepodległościowym. Farsa „okrągłego stołu” ma być tak przeprowadzona, aby władze przekazać całkiem w nowe ręce, ale w taki sposób, by pozostała w tych samych rękach. Prasa krajowa i zachodnia żydo – masońska po tysiąc razy nagłaśnia i wmawia Polakom nazwiska: Mazowiecki, Michnik, Kuroń, Blumsztajn, Geremek, Bujak, Lipiński, Boni, Borusewicz, Milewski, Janas, Kuratowska, Turowicz, Wałęsa i dziesiątki podobnych nazwisk agentów i ich synów Dawidowych - rzekomych bojowników za Boga, Wiarę i Ojczyznę.
Polacy totalnie ogłupieni wznoszą palce do góry w ekstazie – pokazując litere V – masoński znak i kładą na tace wory pieniędzy, setki, miliardy, biliony.
Często ostatni grosz. Ekstaza szaleństwa i euforia sięgały zenitu. Rewolta jest starannie przygotowywana przez władze KC PZPR i Biuro Polityczne. Za poligony doświadczalne wykorzystano rewolty z lat: 1956, 1968, 1976, 1980. Mamy do czynienia z prowokacją polityczną na gigantyczną skalę. Powtórka szaleństwa z Gomułką z 1956 roku udała się na 5-kę.
W końcu 1981 roku sytuacja w Polsce wymyka się spod kontroli spiskowców. W 10 milionowej „Solidarności” żydostwo straciło panowanie. W kierownictwie „Solidarności” dochodzą do głosu autentyczni Polacy, Żydzi krzyczą: aj waj, giewalt! Co robić?
Inicjatywę przejmuje w swoje ręce masoneria – profesorowie: A. Gieysztor, Janusz Tazbir, Stefan Kieniewicz, Stanisław Stomma, Janusz Ziółkowski, Ryszard Bender, ksiądz Bronisław Dembowski, ks. Tishner, Bronisław Geremek, Marcin Król, Bogdan Cywiński, Jerzy Turowicz i Michnik. Postanowili oni zamrozić sytuację w Polsce. Konferencja odbyła się w dniach 3.11 – 7.11.1981 roku.
To oni wydali decyzje o stanie wojennym. Jaruzelski wykonał tylko polecenie loży masońskiej.
Polskim autentycznym patriotom, żydowscy adwokaci podsuwają myśl o wyjeździe z Polski na Zachód. Szczególnie aktywni w tych pomysłach byli mec. Olszewski i prof. Chrzanowski. Reszty dokonały groźby i presje stosowane przez organa naszej „polskiej wladzy”. W wyniku tak skoordynowanych działań żydostwo utrzymało władzę nad „Solidarnością”, zaś 800 tysięcy kwiatu polskiej, na wskroś patriotycznej, młodej inteligencji, zmuszono do wyjazdu za granicę. Taka jest prawda o stanie wojennym. Reszta jest kłamstwem i oszustwem. Armia Czerwona nie musiała do Polski wchodzić, bo przecież ona u nas była od 1945 roku w wystarczającej ilości do zdławienia niepokornych w „przywiślańskim kraju”.
Jakiż był wielki bezwstyd A. Wielowiejskiego – sekretarza KIK-u, atrapy kryjącej mafię, a polegał on na tym, że na oczach całej Polski, perfidnie zafałszował wybór Jaruzelskiego na prezydenta. Była to nagroda mafii za wzorowe wykonanie rozkazu o stanie wojennym. Niewielu zdawało sobie sprawę z błazeństwa, z tej sceny tragicznego kaberetu.
Cd. "Związek znanych rodzin żydowskich sięgający czasów Bermana i Luny Bristigerowej wraz z lożami masońskimi, organizują nową farsę, istny żydowski cyrk – wybory prezydenckie 1995 roku. Na 23 kandydatów na prezydenta – cytujemy z tygodnika „WPROST”: „mieliśmy 20 Żydów z góry Synaj”, jednego szabes goja i dwóch Polaków na dalszych miejscach”.
Na długo przed wyborami szef sztabu wyborczego SLD, Siemiątkowski został zaproszony na dwumiesięczny kurs zachodniej, nowoczesnej kampanii prezydenckiej. Z polecenia Clintona uroczyście zaproszenie Siemiątkowskiemu wręczył osobiście ambasador USA w Warszawie Nicolas Rey (Żyd nie mający nic wspólnego z naszym Mikołajem Rejem). Poza szkoleniem sztabowców w Ameryce, Kwaśniewski był przygotowany do wygrania wyborów prezydenckich przez lożę paryską"
I Tak się stało
To pięknie wpisuję się w całą sitwę naszego ulubieńca R.K. Ukazuje piękny świat
W nawiązaniu do wczorajszego Info na Espi o sprzedaży 26% akcji Siluriana za kwotę 13mln GBP
TAJEMNICZYM PRYWATNYM INWESTOROM
w dniu dzisiejszym obiecuję, że złego słowa o Silurianie nie napiszę.
Spekulantom i kupującym z rana PKC też się coś od życia należy więc niech używają dziś ile wlezie. Niemniej wypada mi zwrócić przed sesją uwagę na dwie rzeczy:
1. Coś z historii, bo inteligentni ludzie wiedzą, ze historia lubi się powtarzać.
Petrolinvest przed debiutem na GPW również miał
TAJEMNICZYCH PRYWATNYCH INWESTORÓW
którzy posiadali w sumie ponad 39% akcji nabytych przed debiutem na giełdzie i byli to:
Nihonswi AG Marcela Rapaporta - 20,92%
Transcontinental Fund Limited - 15,00%
Advastor Services Limited - 5,00%
co dla 15 koncesji zarówno obecnych jak i tych, które zdobędą w najbliższej przyszłości firmy JVC i SES łącznie z Eco Energy 2010 daje wartość
15 x 500 000zł = 7 500 000zł
+ 1 000 000 know-how amerykański
razem
8 500 000zł
W związku z czym wycena spółek Silurian na kwotę około OŚMIU BANIEK POLISZ ZLOTY podana przeze mnie na stronie dziewiątej tego wątku jest jak najbardziej prawidłowa i aktualna.
Co oczywiście nie powinno zniechęcać inwestorów przed dostarczeniem spółce kapitału na badania, odwierty czy przywiezienie sprzętu z hameryki. To wszystko sporo kosztuje, a który "normalny" bank wyłoży na to kasę, zwłaszcza na tak cennych koncesjach jakie posiada Silurian (o czym było na poprzedniej stronie), no chyba, że GETIN. Także uprasza się akcjonariuszy o sięgnięcie do swoich przepastnych worów i zainwestowanie w akcje Petrolinvest. Najlepsze zakupy robi się z samiuśkiego rana po PKC.
I to by było dziś na tyle z mojej strony. Nacieszcie się nowym "spektakularnym" info na espi i uczcijcie to odpowiednimi zakupami PKC z rana na otwarciu bo w ten sposób tu "zarabia" się najlepiej.
może się mylę, ale wychodzi na to, że Petrol zapłacił dużo więcej za udziały w Sylurianie (swoimi akcjami po cenie ok. 2 razy mniejszej od nominału) niż zapłacili za nie ci tajemniczy inwestorzy. Chyba ok. 10 mln zł. To skandal
Witam. Ponieważ ten wątek po raz kolejny się pojawia na tapecie i od jakiegoś czasu ma tendencje do zjazdów w kierunkach mocno "pojechanych" oraz ze względu na długi weekend ze Świętem Niepodległości w tle proponuję "rozrywkowo" pogdybać o prawdopodobieństwie III wojny światowej.
No więc wróćmy do analizy rzekomego listu Alberta Pike'a.
"Cele pierwszej wojny zostały precyzyjnie wypełnione. Powstał komunistyczny moloch - ZSRR, rodzina carów została wymordowana, ortodoksyjny kościół Wschodu - wróg Watykanu i komunizmu został zdziesiątkowany."
"Wszystkie cele II WŚ zostały osiągnięte. Powstało państwo Izrael, powstał także komunistyczny Układ Warszawski. Polskę oddano Sowietom w Jałcie a gen. Władysław Sikorski został zamordowany w katastrofie lotniczej, ponieważ stał na przeszkodzie włączenia Polski do Bloku Wschodniego."
PS. Uwielbiam te wpisy na pierwszej stronie, mające utrudniać czytanie postów na stronach od 9 do końca. Wpisy prawdopodobnie wykonywane są przez osoby znające ograniczenia systemu forum, bo po wykonaniu wpisu na stronie pierwszej na stronach o numerach wyższych niż 8 pojawia się komunikat "post usunięty przez moderatora", a to prowokuje wykonywanie przeze mnie dalszych wpisów.
Walnąłeś niezły wykład, ale żeby tak znienacka kolegom prosto w twarz i to takie "bezeceństwa". Przecież o tym w szkołach nie uczą i w telewizji nie pokazują. Coś ty jakieś tajne komplety zaliczył czy jak. No, no. Ładne kwiatki. W każdym razie czasem zastosowanie DOKTRYNY SZOKU skutkuje, dlatego dzięki za krótkie wprowadzenie do historii najnowszej Polski.
Wnioski jak najbardziej prawidłowe jak choćby te o konieczności schłodzenia zrywu narodowościowego żeby czasem rozgorączkowani Polacy nie doszli za szybko do władzy, bo mogłoby to wielu pomieszać szyki. Przeczekano odpowiednią ilość lat, stworzono "nowym bohaterom narodowym" właściwe życiorysy (internowani bojownicy o "wolność" itp.), w między czasie dogadano się z komunistami co do bezkrwawego przejęcia władzy, zapewniono komunisto nietykalność oraz możliwość robienia wspólnie interesów i oczywiście zagarnięto propagandę (prasę, radio, tv), aby społeczeństwo odpowiednio urabiać i jakoś to trwa do dzisiaj, a my cieszymy się tzw. WOLNOŚCIĄ
To może odpowiednie cytat z protokołów:
"Wolność polityczna jest ideą, nie zaś faktem. Ideę tę trzeba umieć stosować wówczas, kiedy zachodzi potrzeba zjednania dla swojej partii sił narodu przy pomocy przynęty ideowej, o ile partia ta zamierza zwalczyć inną, stojącą u steru władzy."
i
"Wyraz WOLNOŚĆ, który może być pojmowany różnorodnie, my określamy jak następuje: wolność jest prawem czynienia tego, na co kodeks pozwala. Podobne pojmowanie posłuży nam w chwili odpowiedniej do tego, aby cała wolność była w naszym ręku, bowiem prawa będą tworzyły lub niszczyły tylko to, co w myśl programu powyższego uznamy za właściwe."
Szczerze mówiąc wątpię - patrz historia LEX KRAUZE opisana w tym wątku.
Jeszcze trzy rzeczy w odniesieniu do wpisów użytkownika lipo:
1. To prawda, że szereg prezydentów amerykańskich było masonami. Jeśli chodzi o ich ryty i stopnie wtajemniczenia, to można o tym poczytać na stronach Loży Masońskich, bo one tym się chwalą jak choćby w linku poniżej - FRANKLIN DELANO ROOSEVELT:
(przyciski next i back umożliwiają przeglądanie kolejnych postaci)
Jeśli chodzi o innych znanych masonów to lista tych najbardziej znanych znajduje się z kolei w poniższym linku również należącym do działającej Loży Masońskiej, a na niej oczywiście
SIR WINSTON CHURCHILL
oraz szereg postaci znanych choćby z filmu THE MONEY MASTERS i nie tylko:
http://www.momason.org/known.asp
Prezydenci USA:
George Washington, James Monroe, Andrew Jackson, James Buchanan, Andrew Johnson, James Garfield, William McKinley, Theodore Roosevelt, William Taft, Warren Harding, Franklin D. Roosevelt, Harry S. Truman, Lyndon Johnson & Gerald Ford.
BENJAMIN FRANKLIN
Josef Haydn, Franz Liszt, Wolfgang Mozart, Jan Sibelius
Walter Chrysler, Henry Ford (rozpowszechniał za własną kasę wspominane Protokoły), Charles Hilton,
NATHAN ROTHSCHILD
"Buzz" Aldrin, John Glenn - astronauci
Arthur Conan Doyle, Wolfgang Goethe, Rudyard Kipling, Aleksander Pushkin, Jonathan Swift, Mark Twain, Oscar Wilde
Gen. Douglas Macarthur, Gen. Geo Marshall,
Ernest Borgnine, Douglas Fairbanks, W.C. Fields, Glenn Ford, Clark Gable, Oliver Hardy, Harry Houdini, John Wayne.
"W wyniku tej żydowsko-masońskiej prowokacji, tylko w Polsce już po 1944 roku zginęło z rąk żydowskiego UB, NKWD ponad 300 tysięcy osób".
To może krótko o tym dlaczego zatrudniano w UB i NKWD m.in. Żydów. To proste. Z reguły ludzie tej samej narodowości mają poważne obiekcje przed robieniem krzywdy swoim pobratymcom. W związku z czym, aby POLAK POLAKOWI robił krzywdę to albo trzeba odpowiednio rodakom "wyprać ideologicznie mózgi" albo zatrudnić psychopatów (wielokrotnych morderców, sadystów itp. - tak robił np. Stalin w łagrach, gdzie nadzór nad więźniami spełniali najwięksi zwyrodnialcy)
Natomiast o wiele łatwiej społeczeństwom przychodzi znęcanie się nad innymi narodowiościami i na to przykładów w historii mamy od groma. I to tyle.
3. Natomiast ponieważ ten wątek schodzi w bardzo dziwne rejony, to ja może nie będę przytaczał przykładów z historii jak Żydzi denuncjowali, oskarżali, przesłuchiwali, znęcali się, wydawali wyroki śmierci czy likwidowali Polaków, bo to nie temat tego wątku. W każdym bądź razie Polacy np. za Jedwabne przeprosili, a Żydzi za żydokomune i wogóle komunizm jako taki (Karol Marks - pochodził z zeświecczonej rodziny żydowskiej, która wydała w przeszłości wielu wybitnych rabinów - za wikipedią), NKWD, UB - NIE, jak by nie patrzeć są twórcami tego konglomeratu zbrodni i wiernie przez lata temu systemowi służyli gnębiąc jego przeciwników. Tylko sporadycznie przyznają się, że w NKWD służyli, a więc to nie są bezpodstawne oskarżenia.
Jossi Melman: – W NKWD byli Żydzi.
W naszym kraju sprawę po prostu się przemilcza, bo nie wypada, choć np. Litwini próbują się za ten "niewygodny" dla żydów fragment historii brać, bo w końcu jak długo można przepraszać NARÓD WYBRANY.
"Trzecia Wojna Światowa musi się rozpocząć od przewagi różnic spowodowanych przez agentury Illuminati pomiędzy politycznymi Syjonistami oraz liderami Świata Islamu. Owa wojna musi być prowadzona w taki sposób, ze Islam (Islamski Świat Arabski) oraz polityczny Syjonizm (Państwo Izrael) wzajemnie się zniszczą."
Teraz argumenty za wybuchem wojny na Bliskim Wschodzie.
Państwo Izrael zostało stworzone przez cywilizację zachodnią w samym środku cywilizacji islamskiej, na terenach Palestyny (Kanaan), które od 640n.e. czyli czasów Mahometa były praktycznie w wyłącznym posiadaniu świata arabskiego i kultury Islamu, a średniowieczne wyprawy krzyżowe, które zakończyły się porażką, wyrwały Jerozolimę z rąk arabskich, tylko na bardzo krótki okres czasu. Królestwo Izraela na tych terenach to zamierzchła STAROŻYTNOŚĆ, bo okres obejmuje lata 1030-586 PRZED NASZĄ ERĄ.
"Od I wieku n.e. większość Żydów mieszkała poza Palestyną. Tylko niewielka ich liczba stale przebywała na terenach"
http://pl.wikipedia.org/wiki/Syjonizm
Demografia w Palestynie:
rok 1800 - 6700 Żydów, 268000 Arabów
rok 1880 - 24000 Żydów, 525000 Arabów
Ogólnie staram się nie czytać postów o petrolu z racji tego iż z tą firmą współpracuje i wiem że ta firma [szkoda pisać] to jest czysta komuna , a propo ich działalności operacyjnej gazu w rozlewni też nie mają w sumie to nie wiem czym handlują może złomem jak ktoś nie wierzy to w poniedziałek wybierze numer do którejś rozlewni a są 2 i spyta co robicie.Kant i oszust ,szkoda akcjonariatu , a wiercić mogą do końca świata i jeden dzień dłużej .
"Światowa Organizacja Syjonistyczna została założona 3 września 1897 roku na I Światowym Kongresie Syjonistycznym w Bazylei (Szwajcaria)... Jej celem była organizacja i udzielanie wsparcia żydowskiej akcji osiedleńczej w Palestynie. Podczas I Kongresu Syjonistycznego uchwalono "Program Bazylejski" - obiecano narodowi żydowskiemu utworzenie ojczyzny w Palestynie. Dokonano wyboru flagi i hymnu państwowego przyszłego państwa Izrael. Poczyniono także starania, które miały na celu przekonać mocarstwa europejskie, by poparły ideę stworzenia państwa żydowskiego w Palestynie, która wówczas znajdowała się pod panowaniem tureckim.
W latach 1902-1914 Organizacja Syjonistyczna utworzyła 29 nowych osad żydowskich w Palestynie."
Mówiąc krótko, Ruch Syjonistyczny zaczyna na całym świecie propagować idee założenia Państwa Żydowskiego w Palestynie (na terenach Islamu) i zachęcać Żydów do osiedlania się na tych terenach. Zaczyna się masowy eodus Żydów z całego świata na tereny Palestyny. Dzięki temu już w XX wieku proporcje demograficzne zaczynają się zmieniać
rok 1915 - 87000 Żydów, 590000 Arabów
rok 1931 - 174000 Żydów, 837000 Arabów
"Od końca XIX wieku do Palestyny zaczęły napływać fale imigrantów żydowskich, finansowane głównie przez organizacje syjonistyczne, choć także osoby prywatne (m.in. rodzinę ROTSZYLDÓW). Podczas gdy w 1922 r. Żydzi stanowili niewiele ponad 1/10 ludności Palestyny, to w przeddzień utworzenia państwa Izrael stanowili już niemal 1/3 populacji."
rok 1947 - 630000 Żydów, 1310000 Arabów
http://pl.wikipedia.org/wiki/Syjonizm
A WIĘC NAWET PO II WOJNIE ŚWIATOWEJ GDY ZAKŁADANO PAŃSTWO IZRAEL ŻYDZI BYLI W DALSZYM CIĄGU MNIEJSZOŚCIĄ NARODOWĄ NA TERENACH PALESTYNY, CHOĆ W PRZECIĄGU 67 LAT ZWIĘKSZYLI SWOJĄ LICZEBNOŚĆ PONAD 26 RAZY.
ŻEBYŚMY MIELI JASNOŚĆ O CO CHODZI. GRUPA NARODOWOŚCIOWA ORGANIZUJE SIĘ I UMAWIAJĄ SIĘ, ŻE ZACZNĄ KOLONIZOWAĆ TERYTORIUM JAKIEGOŚ NIEPODLEGŁEGO KRAJU I TAM USTANOWIĄ PAŃSTWO. OCZYWIŚCIE MIEJSCOWI NA TO NIE POZWALAJĄ, WIĘC GRUPA NARODOWOŚCIOWA ABY ZREALIZOWAĆ SWOJE PLANY POTRZEBUJE WSPARCIA MIĘDZYNARODOWEGO. TYLKO JAK JE UZYSKAĆ. NO CÓŻ WYSTARCZY SKORZYSTAĆ Z POPARCIA SWOJEGO POBRATYMCA, KTÓREGO RODZINA PRAWDOPODOBNIE JEST NAJBOGATSZA NA ŚWIECIE I POTRAFI DECYDOWAĆ O LOSACH CAŁYCH PAŃSTW W TYM I ZACHODNICH. TAKIEMU CZŁOWIEKOWI SIĘ NIE ODMAWIA, TYLKO SPEŁNIA SIĘ JEGO ZACHCIANKI.
W przypadku Izraela chodziło oczywiście o rodzinę ROTSCHILDÓW.
"Ważnym wydarzeniem dla ruchu syjonistycznego była tzw. deklaracja Balfoura z listopada 1917 roku, w której minister spraw zagranicznych Wielkiej Brytanii Arthur Balfour stwierdzał o przychylności władz brytyjskich wobec koncepcji żydowskiej siedziby narodowej w Palestynie. Na dokument ten powoływali się później Żydzi przy tworzeniu państwa Izrael."
Treść deklaracji:
"2 listopada, 1917
Szanowny Lordzie ROTSCHILDZIE!*
Z wielką przyjemnością przekazuję Panu w imieniu Mości Rządu niniejszą deklarację, przez Rząd zatwierdzoną, będącą wyrazem sympatii dla żydowskiego ruchu syjonistycznego.
Mości Rząd z przychylnością przygląda się zasiedlaniu narodowej siedziby Żydów, Palestyny, i dołoży wszelkich starań, aby cel ten został osiągnięty; jednocześnie nie zamierza uczynić nic, co ograniczyłoby prawa obywatelskie i religijne nie-żydowskich społeczności w Palestynie, albo status prawny i polityczny, jakim cieszą się Żydzi w innych krajach.
Będę wdzięczny, jeżeli powiadomi Pan o niniejszej deklaracji Związek Syjonistyczny.
Z poważaniem,
James Balfour
* - Lionel Walter Rotschild, drugi baron Rotschild (1868-1937), honorowy prezydent Związku Syjonistycznego Wielkiej Brytanii i Irlandii.
Deklaracja, która stała u podstaw stworzenia Państwa Izrael, nie była niczym innym jak zwykłym handlem i to tym najbardziej paskudnym bo związanym ze zbrojeniami. Za dostarczenie przez Żydów środków chemicznych potrzebnych do produkcji pocisków używanych na frontach I Wojny Światowej zobowiązano się na przekazanie im nie swojej ziemi, bo należała ona w tym czasie do turków osmańskich, aby mogli sobie założyć na obcym terenie państwo IZRAEL.
"GENEZA DOKUMENTU (deklaracji Balfoura)
Gdy w 1914 roku wybuchła I wojna światowa, Wielka Brytania znalazła się w trudnej sytuacji związanej z brakiem acetonu - niezbędnego składnika kordytu (rodzaj prochu), używanego do pocisków przez artylerię królews.kiej marynarki.
WINSTON CHURCHILL
zwrócił się do wybitnego chemika Weizmanna (1874-1952), który był także czołowym działaczem syjonistycznym z prośbą o "trzydzieści tysięcy ton acetonu". Weizmann zrealizował brytyjskie zamówienie i poprosił o stworzenie żydowskiej siedziby narodowej w Palestynie."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Deklaracja_Balfoura
TO TAK ABYŚMY WIEDZIELI, KTO STAŁ ZA ZAŁOŻENIEM PAŃSTWA IZRAEL -
MASONERIA W OSOBIE WINSTON"a CHURCHILL'a
I
ZYDOWSKA FINANSJERA W OSOBIE RODZINY ROTHSCHILDÓW.
Masoneria to słowo w polsce ma jakieś pejoratywne zabarwienie.
Nawet jest powiedzenie to wina masonow I cyklistów. Jak zgwalca dziewczynę na osiedlu to pada na jakiegoś masona. Lol
Jest trochę inaczej w lozach jak wiecie zakazane są rozmowy o religii I polityce.
Nie spotykają się tam chłopcy co część życia spędzili na siłowni biorąc sterydy.
Są to więc mężczyźni powyżej 25 lat (o ile ojciec nie był masonem wtedy można wcześniej) o nieposzlakowanej przeszłości. Ludzi o "wolnej myśli" freemasons.
Stąd wiara nie ogranicza masona bowiem wierzy w supreme being. Istotę najwyższą nie nadając jej nazwy.
To bardzo upraszacza punt wyjścia.
Więc są to ludzie którzy cos w życiu chcą zrobić. Spotykają się I bardzo chronią braci w Lozach dlatego spotkania są zamknięte. I to też ma sens. Są wymagajacy prowadząc selekcję.
Więc jest to "elitarny męski klub". A stąd ze spotkania są zamkniete ze inicjacje są dość niezrozumiałe na początek dla normalnego człowieka to rodzi intrygi.
Jakąś elita ekohumanistyczna musi rządzić światem.
Krzyżacy wymyślili pożyczki I wiele innych rzeczy też jest sugestia ze masoneria to spuścizną po Krzyzakach. Pożyczki to mało ale "odmiejscowienie wypłaty" to bajka.
Pożyczki to z pewnością nie wymysł Krzyżaków, bo lichwa znana jest od zamierzchłych czasów starożytności i w zasadzie jedyną religią, która pozwalała na pożyczanie na procent to JUDAIZM, bo w chrześcijaństwie w zasadzie do czasów renesansu i schizmy Lutra LICHWA (czyli pożyczanie na procent - każdy, nawet niewielki) była zakazana pod groźbą ekskomuniki. Jedynie Żydzi w oparciu o zapisy Talmudu się tym parali, co budziło niechęć do nich reszty społeczeństwa i rozbudzało antysemityzm. To właśnie dzięki pożyczkom oprocentowanym, zdobywali powoli panowanie nad światem, a jak wiesz Rotschildowie opanowali ten proceder do perfekcji pożyczając kasę monarchom, a następnie rządom czyniąc z nich podmioty od siebie zależne.
Jeśli chodzi o masonerię to sam przyznajesz iż:
"Więc jest to "elitarny męski klub".
Jakaś elita ekohumanistyczna musi rządzić światem."
W związku z czym mamy grupę ludzi, którzy uważają się za lepszych od innych i rządzą tym światem. Czyli mówisz o czymś w rodzaju
TECHNOKRACJI
Dlatego coś takiego jak np. WOLNE WYBORY staje się czystą fikcją i farsą, bo nie ma znaczenia kogo wybierzesz skoro propaganda i kasa na wybory pochodzą z tego samego źródła, czyli z nieograniczonych zasobów elity rządzącej (członków loży masońskich). W efekcie czego wybory i decyzje społeczeństwa programowane są odgórnie, a same wybory nie mają wpływu na to co będzie się działo w danym kraju.
To po co całą szopkę odgrywać.
Na końcu okazuje się, że przywódcy polityczni i partie polityczne przez nich założone to grupa kolesi z jednego "kółka różańcowgo" loży masońskich, którzy przd nami odgrywają teatrzyk.
Nie lepiej mówić wprost, że mamy doczynienia z formą despotyzmu elit i utrzymywania reszty społeczeństwa w niewiedzy i uzależnieniu ekonomiczno-finansowym, a nie pieprzyć o jakiejś demokracji i innych wolnościowych pierdołach, które społeczeństwo łyka jak akcjonariat Petrolinvestu nowe porcje akcji od ekipy Ryszarda Krauze.
Podejżewam, że ja czy ty to do "loży" się nie załapiemy, bo nie mamy właściwych korzeni, a sam stwierdziłeś, że można się tam dostać m.in. mając właściwe plecy czy pochodzenie. Dobrze wiesz, że urodzenie się w danej rodzinie nie świadczy o tym, że masz na tyle inteligencji, aby rządzić światem bo możesz być np. zwykłym debilem, natomiast dzięki znajomym tatusia możesz się załapać do elity bo pochodzisz z właściwego nasienia.
Wróćmy do tematu World War III w nawiązaniu do treści "listu" Masona Alberta Pike'a
Oczywiście sposób w jaki prowadzono kolonizację żydowską Palestyny na początku XXw. jak i samo założenie państwa IZRAEL pod protektoratem zachodu budził sprzeciw państw arabskich. Stąd nieustannie na tym terenie trwają walki.
"Palestyńscy Arabowie opierali się syjonistycznej imigracji. Wyrazem tego były zamieszki, które wybuchały w 1920, 1921 i 1929. Czasem kończyły się one pogromami Żydów."
Taka reakcja Arabów jest jak najbardziej normalna gdy dochodzi do okupacji ICH terenów.
"Po II wojnie światowej i doświadczeniach holokaustu, poparcie dla syjonizmu wzrosło, zwłaszcza pośród samych Żydów. Brytyjczycy stacjonujący w Palestynie byli atakowani przez syjonistyczne grupy, które usiłowały dzięki temu wymusić na nich zniesienie zakazu imigracji. Jednym z najgłośniejszych ataków było wysadzenie hotelu King David w 1946 roku przez grupę syjonistów-rewizjonistów."
W końcu założenie Izraela poparł ONZ i sprawę klepnięto na korzyść Żydów kompletnie nie licząc się ze zdaniem Arabów.
"Państwa arabskie odrzuciły rezolucję ONZ, domagając się jednego państwa w Palestynie z arabską większością. Poziom agresji pomiędzy Żydami a Arabami narastał. 14 maja 1948 roku, w dniu zakończenia brytyjskiego panowania nad Palestyną, Agencja Żydowska, kierowana przez Ben Guriona, ogłosiła deklarację niepodległości Izraela. Tego samego dnia armie czterech państw arabskich wkroczyły do Palestyny."
I tak Zachód zasiał Ziarna Nienawiści na Bliskim Wschodzie.
Zresztą w tym samym mniej więcej okresie (mowa o pierwszej połowie XXw) istniały ponoć podobne pomysły, aby właśnie na naszych terenach Polski stworzyć państwo o nazwie JUDEOPOLONIA
"JUDEOPOLONIA - żydowska idea stworzenia państwa na ziemiach polskich na przełomie XIX-XXw. W tym celu prowadzono działania proniemieckie, antypolskie, oskarżano Polskę o antysemityzm, utrudniano Polsce stworzenie niepodległego państwa wewnątrz kraju, w światowej dyplomacji.
"...utworzenie samodzielnego państwa żydowskiego, przewyższającego obszarem Francję. Rząd Niemiecki zobowiązuje się stworzyć niezależne państwo żydowskie i gwarantuje mu swój protektorat wojskowy. To zobowiązanie podpisał przyjaciel cesarza Wilhelma II, Żyd Ballin, kierownik niemieckich linii transoceanicznych. Ambasador nimiecki w Waszyngtonie zapewniał Żydów amerykańskich, że to co przygotowują Niemcy w nadwiślańskiej "Judeo-Polonii" prześciga wszystkie dotychczasowe konstytucje dla Żydów"
PD, czy orientujesz się czy taka lista ludności Zydowskiej istnieje także dla mojej ukochanej Polski, jednak nie jestem pewny czy chciałbym ją zobaczyć, konsekwencje były by dla mnie dramatyczne.
PD jeśli masz powyżej 25 lat nie byłeś karany, wierzysz w istnienie istoty najwyższej do tego masz dwóch silnych refernetow z Loży to możesz pod opadła być przesłuchany.
Nie jest łatwo się dostać I to trwa dlugo ale takie są "procedury".
I trzeba mieć kilka tysiecy na wpisowe.
Wiekowo podpadam, ale na brak wrażeń w życiu nie narzekam. Loża czy Ryszard Krauze jak będą chcieli to mnie znajdą, a do współpracy Ryszarda Krauze z Globalną Elitą wrócimy wkrótce. W tych weekendowych rozważaniach nt. ewentualnego wybuchu III Wojny Światowej historia powstania Izraela w tej a nie innej lokalizacji jest istotna.
=> asaliah
Nie wiem o jakie ci listy ludności chodzi. Mówiąc szczerze to przykład Judeopolonii podałem OFFTOPOWO jako koncepcję, która nigdy nie została przecież zrealizowana, ale w swojej istocie była podobna do stworzenia państwa Izrael w Palestynie i kto wie czy dzisiaj asaliah nie byłbyś Terrorystą walczącym o wolność Polski na terenach żydowskich. Jedno o czym trzeba pamiętać to to, że mowa o okresie w którym państwa polskiego nie ma na mapach Europy bo formalnie ono nie istnieje, a o tym jak wyglądała sytuacja demograficzno-własnościowa można między innymi poczytać u
Bolesław Prus "Kroniki":
"Zobaczmy rezultat ostateczny tych stosunków. W naszych miastach Żydzi stanowią od czterdziestu do osiemdziesięciu procent ogółu mieszkańców i należy do nich czterdzieści jeden procent nieruchomości miejskich, choć w kraju tworzą tylko piętnaście procent mieszkańców. Dzięki temu nasz chłop, któremu już jest za ciasno na roli, nie może przenieść się do miasta, gdyż Żydzi nie dopuszczą go tam. We Włocławku -pisze "Dziennik Kujawski" - Żydzi na ulicy Nowej, będącej główną arterią miasta, zakupili w ostatnich czasach kilkadziesiąt domów, ażeby wyprzeć stamtąd handel polski. Koroną zaś naszego położenia są następujące cyfry. Wciągu ostatnich dwunastu lat emigrowało Polaków do Ameryki dziewięćset czterdzieści dziewięć tysięcy, prawie milion. A ilu ich wyszło do Niemiec, ilu do Cesarstwa? Do Cesarstwa uciekali przeważnie rzemieślnicy, znękani ciągłymi strajkami, zaś ich miejsce kto zajął? (...) Byłem teraz w Lublinie, który znam od czasów dzieciństwa, i zdumiałem się nad mnóstwem sklepów i warsztatów żydowskich. Ulice, kiedyś niepodzielnie zamieszkane przez chrześcijan, dziś są żydowskimi i mnóstwo domów przeszło na własność Żydów.
W takim stanie rzeczy mamy dwie perspektywy. Ponieważ Żydzi rosną i wzmacniają się na naszych błędach, więc - albo ulepszymy siebie samych i nasze wewnętrzne stosunki, albo - w emigracji zmarnujemy najdzielniejsze siły, a reszta stanie się lennikami Żydów.
Stosunek niektórych grup żydowskich do Polaków jest nie tylko niegodziwy, ale wprost - nieprzyzwoity. Prawie w tej samej chwili, kiedy liberałowie żydowscy drwiącym tonem w imię rycerskości żądają od Polaków, aby głosowali za zupełnym równouprawnieniem Żydów w radach miejskich, w tej samej chwili " litwacy" odgrywają rolę rusyfikatorów u nas, nawet obrażają nas, a Żydzi poznańscy wręcz głoszą, że zawsze walczyli przeciw Polakom w interesie Niemców (...). No i naturalnie upominają się o łapówkę. Dla zupełności tego ohydnego obrazu niektóre partie czy grupy Żydów nie cofają się przed pogróżkami, a nawet czynami. Polskim sklepom kooperatywnym Żydzi nie chcą wynajmować mieszkań w swoich domach; młynarze-Żydzi roszczą pretensje wyłącznego prawa dzierżawienia wszystkich młynów w kraju (...) Żydzi prawowierni u nas znają tylko jedną formę uspołecznienia: swoją narodowość; lekceważą zaś prawa jednostki (choćby co do przechodzenia na inne wyznanie, lekceważą sąsiadów i używając łagodnego wyrazu nie tolerują cywilizacji. Takie stanowisko nie ma przyszłości (...)" (B. Prus, "Kroniki", t. XX).
Nieco dalej Prus ocenia sytuację Żydów w Królestwie:
"Wracam teraz do Żydów nieprzejednanych. Narzekają oni na upośledzenie. To prawda, są oni upośledzeni - w państwie, ale nie wobec nas, Polaków. Wobec nas posiadają oni przywileje, o których ciągle się zapomina:
1) mają swój samorząd gminny, do którego nigdy nie mieszał się żaden Polak;
2) posiadali i posiadają mnóstwo, ale to mnóstwo stowarzyszeń ekonomicznych, filantropijnych i oświatowych;
3) prawie każdy Żyd umie czytać, pisać i rachować dzięki szkólkom elementarnym, które Żydzi w swoim języku mają, a jakich nam mieć nie wolno;
4) w razie konkurencji z chrześcijanami nie robią sobie ceremonii, to jest, nie dopuszczają do współzawodnictwa, bojkotują, doprowadzają do bankructwa i jeszcze wniebogłosy narzekają na ucisk!
Innymi słowy, w wyścigu o dobrobyt, dzięki zakazom, które spadły na nas, a nie dotyczyły ich, Żydzi mają i mieli ogromną przewagę. Toteż już dziś prawie cały handel, cale płynne bogactwo narodu znajduje się w ich rękach"
Jak ktoś chce zgłębiać tę tematykę to na własną rękę choćby i w necie. Można znaleźć i odpowiednie mapy i podane powyżej cytaty. Proponuję zakończyć offtop i wrócić dziś do tematu World War III, bo inaczej to nie skończymy do końca tygodnia, a szkoda by było.
Dla Palestyny podałęś jak zmieniała się proporcja Zydów do Palestyńczyków i miałem tu na myśli taką samą proporcję odnośnie dla Polski. W we Francji brano mnie za Niemca ze względu na posturę, włosy oczy i nie wiem jeszcze co. Nazwisko mam dziwne, pochodzenia nie znam ale w spisie nazwisk moje najczęściej występuje w Niemczech, a po Niemiecku tylko potrafię powiedzieć JA JA.