Ludzie czy wy myślicie że umieszczanie kogoś na tej liscie coś zmieni ??????????? jesli juz to tylko to ze wielu ludzi chce zapłacić swoje długi ale nie może przez KRD poniewaz nie może liczyc na zaden kredyt a tylko tak niektóre firmy moga zdobyc pieniadze .Podcinacie im skrzydła , i firmy stoja w miejscu ,to wymyslił chory człowiwek który nigdy w zyciu chyba nie pracował fizycznie tylko pcha ludzi do grobu, mało tego jesli nawet uda mu sie jakimś cudem zapłacić swój dług to i tak dalej widnieje na liście dłużników przez kolejne lata, jak do cholery ma utrzymać firmę??????????/skoro często potrzebuje kredytu żaden bank mu go nie udzieli, oj chore to nasze państwo z takimi ludzmi co maja takie pomysły .No to smiało ciągnijcie cała gospodarkę do ruiny . Powodzenia
Chcialabym sie dowiedziec gdzie mozna sprawdzic czy jest sie wpisanym do rejestru dluznikow, i czy istnieje jakas minimalna kwota pieniezna powyzej ktorej dokonywany jest wpis do takiego rejestru.Nie dokonalam zpłaty kilka lat temu za mandat bez biletu. I czy wogóle raz bedac tam wpisanym, po uregulowaniu naleznosci zostaje sie skreslonym z tego rejestru.??
Tez chciałbym wpisać na listę dłużników swojego pracodawcę ale to jest poza moim zasięgiem.Ale podam jego dane na tym forum: M.Maszoński właściciel firmy transportowej z Sulęcina ,który notorycznie okrada mnie i kolegów z uczciwie zarobionych pieniędzy.
Chcialabym sie dowiedziec czy jestem na czarnej liscie a jak to dlaczego i za co?? chcialam zlozyc wniosek do mojego banku o kredyt i niewiem czy moge?
Konior Jacek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> prosze o sprawdzenie czy znajduje sie na liscie
> zadłuzonych dziekuje
Dnia 2006-05-03 o godz. 13:53 ~Stanisław napisał(a):
> Gdzie i na jaka kwote zadłuzeni sa: Maja
> Rajewska,zam.Łódz,ul.Limanowskiego 11/18 i Mariusz Kosla
> zam. Łódz,ul.Zeligowskiego 50/52
a co cie to stary capie interesuje!
Stanisław Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gdzie i na jaka kwote zadłuzeni sa: Maja
> Rajewska,zam.Łódz,ul.Limanowskiego 11/18 i Mariusz
> Kosla zam. Łódz,ul.Zeligowskiego 50/52
JAK SPRAWDZIC CZY JESTEM NA LISCIE KRAJOWEGO REJESTRU DLUZNIKOW,I JAK DLUDO PO UREGULOWANIU EWENTUALNEGO ZADLUZENIA JEST SIE JESZCZE NA LISCIE?PROSZE O POMOC!
jestescie chorzy !
od kiedy to trzeba płacić za sprawdzenie swojej osoby na liscie dłużników ???????
To jest ustawowo bezpłatne raz na (nie pamietam dokladnie) chyba pol roku !!!!!!!!!
Macie tu głąby bo widze,że takie z was muzgi,że nawet dokładnie nie potraficie korzystać z "gogli" ,a jedynie wysyłać te naciągane sms-y .No zresztą nabijajcie kieszenie grubasów jezdzacych w wypasionych BMkach...
"Jak sprawdzić swój status w Biurze Informacji Kredytowej?
Każda osoba może raz na pół roku otrzymać bezpłatnie raport z informacjami jakie na jego temat zostały zgromadzone w BIK. Aby otrzymać raport trzeba pobrać ze strony BIK - www.bik.pl wniosek, wypełnić go i wysłać na adres biura. Raport na swój temat można osobiście odebrać z biurze BIK lub może ona zostać przesłany listownie na adres podany we wniosku.
Paweł Majtkowski, KartyOnLine.pl"
I WYBIJCIE SOBIE Z GŁOWY JAKIEŚ SMSy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Owszem-jesli wydrukowanie kartki papieru i naklejenie znaczka to dla was koszt hmmmm sms-owego 9,90 zł z vat to .....no coment
i gorące pozdrowienia dla Moderatora tego forum bo juz dawno powinien zamknąć ten temat i podać to co ja wyzej napisalem w wątku "podwieszonym".Widocznie lubi jak jest duzy ruch na forum....
ps.co do sprawdzania zadłużenia Firm to rozkładam ręce bo nie orientuje sie . Odsylam na www.google.pl
Były pracodawca,pomimo prawomocnego wyroku sadu z klałzulą natychmiastowej wykonalności od czterech miesiecy nie wyplacił mi zasądzonej nalezności-czy istnieje mozliwość umieszczenia go w rejestrze dłużników i w jaki sposób.
Jestem w posiadaniu wyroku Sądu Rejonowego który przesądził określoną kwotę odszkodowania za śmiertelny wypadek samochodowy dziecka. Wierzycielem i dłużnikiem są osoby fizyczne. Mam pytanie czy z tytułu nie zapłacenia odszkodowania przez dłużnika mogę Jego zgłosić do Krajowego Rejesztru Długów. Dłużnik mimo wezwania nie chce uregulować zasądzonej kwoty odszkodowania.
Chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna sprawdzic czy jest sie wpisanym do rejestru dluznikow, i czy istnieje jakas minimalna kwota pieniezna powyzej ktorej dokonywany jest wpis do takiego rejestru, np 1000 lub 2000zl? I czy raz bedac tam wpisanym, po uregulowaniu naleznosci zostaje sie skreslonym z tego rejestru.??
WŁAśNIE WRóCIłEM Z ZAGRANICY Z PRAWIE ROCZNEGO POBYTU NA OBCZYźNIE, PRóBOWAłEM KUPIć MIESZKANKO (ZNALAZłEM PRACę) ALE żADEN BANK NIE CHCE MI UDZIELIć KREDYTU - BEZ PODANIA PRZYCZYNY. CZY POWODEM TAKIEGO STANU RZECZY MOżE BYć WPISANIE DO K.R.D.?
W JAKI SPOSóB MOGę TO SPRAWDZIć?
POZDRAWIAM YEGO :)
P.S. PISZę WIELKą LITERą PONIEWAż JUż PARę OSóB PRZEDE MNą PRóBOWAłO JUż TO USTALIć I ...