Ryszard Pultużycki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Znajomemu odmówiono kredytu, gdyż znajduje się w
> KRD, obciążony kwotą 11 zł, ale nie pinformowano
> go kto jest tym wierzycielem.
> W jaki sposób ma się tego dowiedzieć? i czy po
> ureguowaniu tej kwoty zostanie natychmiast z tego
> rejestru wykreślony?
może sprawdzić informacje o sobie ( jak? - jestn amojej stronie), tak, będzie wykreślony maks. do 14 dni po spłacie zadlużenia.
UWAGA : MINIMALNA KWOTA ABY WPISAĆ OSOBE FIZYCZNA DO KRD WYNOSI 200 PLN / FIRMA 500 PLN - W TWOIM PRZYPADKU NIE MOZE BYC TA OSOBA WPISANA DO KRD, NATOMIAST MOZE BYC DOPISANA DO BIK - I PEWNIE TAM JEST A NIE W KRD, ktos Ci zle podal informacje. pzdr
rafal los Napisał(a):
> Witam.
> Mam pytanie: Jak dlugo sie jest w BIK-u po spłacie
> długu, jezeli kwota zadłuzenia wynosi 9000 zl i
> jest regularnie splacana.
Bardzo proszę o przesłanie informacji czy jestem wpisana w Krajowy Rejestr Dłużników. Jak długo się będę tam znajdować. Bardzo prosze o pilną odpowiedź.
zbigniew wawryk Napisał(a):
> Witam! chcialbym sie dowiedziec czy znajduje sie
> na liscie KRD. Dziekuje
Jestem wierzycielem. Posiadam dwa Tytuly Wykonawcze tzn. na dluznika i jego malzonka.Dluznik nie kwapi sie do splaty dlugu. Egzekucja komornicza okazala sie bezskuteczna.Czy do Krajowego Rejestru Dluznikow moge podac dlunika, czy rowniez i jego malzonka? Poza tym czy rowniez obowiazuje powiadomienie dluznika(ow) listem poleconym z 30to dniowym wyprzedzeniem?
Witam
Mam pytanie jak długo trwają formalności związane z usunięciem dłużnika z listy.Moja koleżanka miała kredyt studencki, nie spłacała go terminowo,gdyż nie miała środków.Minęło dwa lata .Postanowiła wziązć kredyt i jakie wielkie było jej zdziwienie,bo okazało się,że figuruje w rejestrze dłużników.Do BIK złożyła odpowiedni formularz w styczniu 2006
mamy 11.02 i do tej chwili nie otrzymała żadnej wiadomości.Chciał uzyskać informaje telefonicznie,lecz nikt z nie chciał nią rozmawiać. Stwierdzono,że decyzję podejmie Pan Dyrektor,który jest w tej chwili na urlopie,a przecież stale się powtarza,że nie ma ludzi niezastąpionych.Proszę o odpowiedz czy usunięcie z listy trwa tak długo i dlaczego tak bardzo lekceważy się drugiego człowieka.
pozdrawiam
a jeżeli podmiot wpisujący nie wykreśli po 14 dniach od zaplaty długu to podlega karze do 30 000 zł zgodnie z ustawą o udostepnianiu informacji gospodarczej
Maksymalny termin po jakim firma, która dopisała dłużnika musi go wykreślić z rejestru, wynosi 14 dni po spłacie - UWAGA : KDR nie wykreśla z rejestru - to robi ten kto wpisał dłużnika! Na reszte pytań znajdziecie odpowiedż na www.rejestr.online.pl - a szczeglnie na pytanie Czy jestem i jak się sprawdzić.pzdr
darecki2005 Napisał(a):
> jak mozna sprawdzic czy jestem w - REJESTRZE !!!
Nie można. Rejestr jest tajny.
> ewentualnie jak sie z niego - wypisac !?
Nie da rady. Przerąbane do grobowej deski.
Chyba, że :
1) Wytrzeźwiejesz
2) Przeczytasz kilka postów do góry albo wejdziesz tu : www.rejestr.online.pl
3) Zdołasz przeczytać (i zrozumieć) co tam napisano.
Dziękuję XX za reklamę, na większość pytań tu zadanych odpowiedz jest na tym forum, reszte można wyczytać na http://www.rejestr.online.pl a w trudnych przypadkach prosze pisać na .
NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA: CZY JESTEM W KRD - TAKIE MAILE IDĄ DO KOSZA . pzdr
Osoby fizycznej osoba fizyczna nie może dopisać. Osoby fizyczne mogą być dopisane tylko przez określone w ustawie podmioty. Natomiast firma może dopisać inną firmę oraz sprawdzać czy inna firma jest w rejestrze KRD. pzdr
chciał bym sie dowiedziec czy jestem wpisany do krajowego rejestru dluzników jezeli tak to jaka firma mnie podała joko dłuznika dziekuje
phu.hanex hanusiak krzysztof 542-195-93-52
byłbym ogromnie wdzięczny
Bardzo proszę o sprawdzenie, który z banków przetrzymał mnie w swoim rejestrze. Mój bank podaje, że wysokość moich długów wynosi około 4000 PLN. Tymczasem powinnam mieć mniej.
przemekb Napisał(a):
> Chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna sprawdzic czy
> jest sie wpisanym do rejestru dluznikow, i czy
> istnieje jakas minimalna kwota pieniezna powyzej
> ktorej dokonywany jest wpis do takiego rejestru,
> np 1000 lub 2000zl? I czy raz bedac tam wpisanym,
> po uregulowaniu naleznosci zostaje sie skreslonym
> z tego rejestru.??
>
>
>
> Wiadomość zmieniano 1 razy (ostatnio - 20/06/2004
> 15:28).
Jaka jest procedura wpisu do KRD dłużnika Wspólnoty Mieszkaniowej posiadającego większość udziałów i systematycznie uchylajacego się od opłat przy nie kończącej się procedurze sądowej. Dłużnik woli zapłacić kancelarii adwokackiej za kolejne odwołanie/apelację itp. np. 3 tys zł niż uregulować zaległy 1 tys. zł.
potrzebuję informacji czy jako osoba fizyczna mogę podać mojego dłużnika do KRD, gdyż pomimo prawomocnego wyroku sądu nie chce zapłacić? Musi być jakaś sprawiedliwość na tym świecie!
Tomasz szczygłowski Napisał(a):
> Uprzejmnie prosze o odpowiedż na podany email czy
> moje nazwisko figuruje w rejestrze Szczygłowski
> Tomasz psl 64091502991
chciałbym uzyskać informacje czy widniej w krajowym rejestrze długów a nie wiem gdzie to sprawdzić,jeżeli jestem to chciałbym wiedzieć żeby móc uregulować wszystkie zadłużenia oraz chciałbym wiedzieć jak sie z tej listy oczyścić
moja zona została swego czasu wciągnieta na liste dłuzników. było to trzy lata temu. uzyskalismy odpowiedź, ze jest zarejestrowana w dalszek kolejnosci zwrócilismy sie do banku, który ja zarejestrował aby uzyskać odpowiedź czy i kiedy zostanie wykreslona z rejestru. Zapytanie wysłalismy listem poleconym ponad półtora miesiaca temu. Do dzisiaj nie uzyskalismy żadnej odpowiedzi. Nadmieniam, iż krdedyt został spłacony w terminie, ale były przesuniecia w ratach miesięcznych. jak moge zmusic bank do wyrejestrowania oraz do tego by łaskawie udzielił odpowiedzi na list polecony ?