• Re: dotacje z uni Autor: ~Przemysława Ajchler [85.221.130.*]
    Program Rozwoju Obszarów Wiejskich - działania na rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich, miejsko-wiejskich. Szczegółowe informacje pod tel. 693 332 827, Przemysław Ajchler, Agencja Wspierania Inicjatyw Lokalnych S.A. www.awil.pl
  • Re: dotacje z uni Autor: ~kasia_80 [83.10.129.*]
    Witam.
    Jestem z woj. łódzkiego.
    Planuje otworzyc aptekę. Byłaby to moja pierwsza firma, czy takie dofinansowanie totyczy tez aptek? Od czego zaczac, gdzie sie składa dokumenty i jakie oraz jakie warunki trzeba spełnić aby dostać
    > dotacje unijne na ten cel? Bardzo prosze o informacje na temat dofinansowań bo jestem kompletnie "zielona" :)

Pozdrawiam
  • Re: dotacje z uni Autor: ~sruba [195.242.253.*]
    Witam Wszedzie szukam i nic nie mogę znaleźc wiec moze ktos mi tu wytlumaczy i poinstruuje. Prowadze zarejestrowany warsztat samochodowy ni ejestem vatowcem. Zajmuje sie elektryka samochodowa w warszawie. Teren na ktorym jest warsztat ni ejest moj a ja go wynajmuje. Chcialbym zakupic nowe urzadzenia o wartosci okolo 30-40 tysiecy zlotych i ewentualnie rozbudowac warsztat w ktorym pracuje koszt okolo 50 tysiecy zl. Generalnie urzadzenia pozwola mi na rozszerzenie dzialalnosci (zakresu uslug. Chcialbym jeszcze isc na jakiesz szkolenia kierunkowe. Juz kilka mam na oku i nie sa to juz duze koszta okolo 2 - 3 tysiace. Warsztat prowadze od 10 lat. Jake sa mozliwosci i co musze zrobic zeby otrzymac taka dotacje
  • Re: dotacje z uni Autor: ~renifa [212.244.116.*]
    Bardzo proszę o wyczerpującą odpowiedź. Jestem osobą bezrobotną i planuję otworzyć swoją firmę w zakładzie fryzjerskim zajmującą się stylizacją paznokci Mam już swój sprzęt i materiały do prowadzenia tej działalności
    ale będzie mi brakować pieniążków na dalsze prowadzenie tej działalności.
    Czy od Urząd Pracy mogę otrzymać chociaż wsparcie pomostowe, jakie dokumenty muszę złożyć?
    Dziękuję z góry za szybką odpowiedź
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Beata B. [83.22.40.*]
    Od września jestem dyrektorem przedszkola. Pragnę poprawić sytuację mojej placówki poprzez uzyskanie dotacji unijnych. Czy coś wiecie na ten temat?
    Beata sabeba@interia.pl
  • Re: dotacje z uni Autor: ~marta dolgan [83.14.89.*]
    chciala bym sie dowiedziec o dofinansowanie dla mlodych malzenstw na budowe domu czy cos takiego jest i jak zdobyc ta dotacje
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Prezes57 [83.5.75.*]
    Zjakich funduszy może skorzystać ochotnicza straż pożarna i na jakie cele.Jaki jest ewentualny warunek przyznania takich środków.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Prezes57 [83.5.75.*]
    Zjakich funduszy może skorzystać ochotnicza straż pożarna i na jakie cele.Jaki jest ewentualny warunek przyznania takich środków.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~marcin21o [83.15.160.*]
    Witam,
    chciałbym otworzyć własną firmę która zajmowałaby się produkcja garaży,siatki,ogrodzeń itp.Potrzebne mi są pieniądze na wybudowanie garażu/hali o powierzchni 100m. Na sprzęt potrzebuje ok 5000 a na hale ok 30000 tysięcy. Jestem ubezpieczony w Krusie (dzierżawie 1h pola) ale zawsze mogę stać się bezrobotnym(wiem o tych dotacjach z UP,14000). Moje pytanie brzmi gdzie mogę zapukać po jakieś inne pieniądze z UE.
    Z góry dziękuje
  • Re: dotacje z uni na zakup pensjonatu Autor: ~dotii [90.187.45.*]
    Witam
    Proszę o informację na pytanie: czy możliwe jest uzyskanie dotacji (na jakich warunkach) z funduszy UE na zakup pensjonatu wypoczynkowego.Na jaka kwota dotacji mozna liczyc w tym przypadku
    pozdrawiam
  • Re: dotacje z uni Autor: ~JAWORSKA KATARZYNA [83.25.72.*]
    DZIEN DOBRY
    MAM PYTANIE DOTYCZACE DOFINANSOWANIA Z UNI.MAM ZAŁOZONA SPOŁKE Z.O.O.I CHCIAŁABYM WIEDZIEC CZY MOGE SIE STARAC O DOTACJE? CIAGLE SZUKAM DOBREGO PUNKTY NA SKLEP SPOZYWCZO MONOPOLOWY W GDANSKU.PROSZE O PORADY I WSKAZÓWKI DOTYCZACE DOFINANSOWAN PRZYDA SIE KAZDA GOTOWKA NA POCZTEK.DZIEKUJE CZEKAM NA ODPOWIEDZ.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~qms [83.6.226.*]
    Chcę wybudować Przedszkole Niepubliczne, w mojej miejscowości.
    Wiem, że jest taka potrzeba, ponieważ brakuje przedszkoli i żłobków.
    Czy mam szansę, na dopłaty z funduszy unijnych.
    Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~aaaaa [77.253.104.*]
    Ludzie weźcie podnieście dupę z krzesła i do urzędu pracy pujdzcię tam wam wszystko wytłumaczą.
  • Re: dotacje z uni prawo jazdy Autor: ~daria [213.77.99.*]
    witam
    mam pytanie czy to prawda ze sa dotacje unijne na prawo jazdy tz. ze jedna osoba w rodzinie na szanse dostac dotacje zeby zrobic sobie prawo jazdy, które oplaca unia ??
    bede wdzieczna za odpowiedz:)
  • Re: dotacje z uni Autor: ~fipoos360 [83.28.132.*]
    Witam.
    Prowadzę działalność gospodarcza mam centrum Handlowe mam plany na rozbude ale aby zacząc rozbudowe potrzebne mi są dotacje na wyskoć około 150tyś. Jak wygląda prośba o dotacje i jaki czas sie na dotacje czeka? bardzo prosze o pomoc.Z góry dzięuje i pozdrawiam.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~brachp [77.253.191.*]
    Witam. Chcę otworzyć działalność, gastronomia a dokładnie stołówka. Poroszę o informacje czy jest możliwość uzyskania dotacji na tego rodzaju działalność. Nie mogę skorzystać z dotacji dla osób bezrobotnych ponieważ pracuję.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~zuzannamaja [89.79.231.*]
    Bardzo proszę doradzić mi w sprawie.....mam od kilku lat zawieszoną działalność gospodarczą..Pośrednictwo w obrocie nieruchomościami...zrobiłam rok temu licencję posrednika i chciałabym otworzyć ponownie działalność..ale nie posiadam funduszy na jej uruchomienie...zwracałam się do Urzędu Pracy o pożyczkę bezzwrotną z Unii,ale powiadomiono mnie ,iż jej nie otrzymam ponieważ moja działalność jest zawieszona..a musi być odwieszona conajmniej przez rok...nadal jest zawieszona....co teraz,gdzie i jak mogę starać się o pożyczkę z Unii-(chociaż w części zwrotną),aby otworzyć działalność...po otrzymaniu licencji muszę uruchomić firmę do 2 lat,bo stracę licencję..minął już rok...pozostał drugi i ostatni...proszę o poradę i pomoc..pozdrawiam.Małgorzata Wieczorek.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~dominik [83.23.88.*]
    Bardzo proszę o wyczerpującą odpowiedź.Jestem zainteresowany zamontowaniem w budynku mieszkalnym kolektorów słonecznych do podgrzewania wody w bojlerze oraz modernizacji starej kotłowni na miał.Jeśli to możliwe to proszę o przesłanie na mój e-mail
    niezbędne formularze aby o taką dotację można się starać. INSTRUKCJI KROK PO KROKU.....Dziekuje
  • Re: dotacje z uni Autor: ~DOMINIK [83.23.88.*]
    Bardzo proszę o wyczerpującą odpowiedź.Jestem zainteresowany zamontowaniem w budynku mieszkalnym kolektorów słonecznych do podgrzewania wody w bojlerze oraz modernizacji starej kotłowni na miał.Jeśli to możliwe to proszę o przesłanie na mój e-mail
    niezbędne formularze aby o taką dotację można się starać. INSTRUKCJI KROK PO KROKU.....Dziekuje
  • Re: dotacje z uni Autor: ~nionionio [79.184.75.*]
    Witam mieszkam na wsi czy mam szanse na dotacje w celu otworzenia prywatnego przedszkola i gdzie powinnam sie zglosic.Pozdrawiam serdecznie
  • Re: dotacje z uni Autor: ~anka00 [89.204.230.*]
    witam...
    chcialabym sie dowiedziec cos wiecej na temat dotacji z unii dla mlodych malzenstw..
    razem z mezem zasstanawiamy sie nad budowa domu.dziekuje..
  • Re: dotacje z uni Autor: ~gardener [83.6.161.*]
    Prowadzę od dwóch lat firmę usługową ogrodniczą, nigdy nie korzystałem z pomocy i dotacjii. Rozliczam się ryczałtem, zatrudniam jednego pracownika. Cały sprzęt mam na siebie jako osoba prywatna, chcę skorzystac ze wsparcia UE na rozwój firmy i atrudnienie pracownika. Prosze kogoś kompetentnego o kontakt e-mailowy. Chetnie zapłacę za ewentualne otrzymane wsparcie %. A firma zarejestrowana w Słupsku a działalność prowadzę w Warszawie.

gardener-house@o2.pl
  • Re: dotacje z uni Autor: ~J. [89.230.216.*]
    Prowadzę firmę usługową Videofilmowanie parę dobrych lat,ale jeszcze nigdy nie korzystałem z pomocy i dotacji, czy dofinansowań. Firma zarejestrowana jest w Siedlcach. Proszę o pomoc. Czekam na maile i pozdrawiam
  • Re: dotacje z uni Autor: ~tygrysek82513 [85.89.189.*]
    chciałabym załozycz własna restaurację mam 12-letnia praktykę i mam pytanie co muszę zrobić by otrzymać pieniadze z UE
  • Re: dotacje z uni Autor: ~moniasztan [79.186.131.*]
    Mam pytanie> posiadamy z mężem 1.33 h ziemi.uprawiamy na niej zboże, mieszanki...różnie.Czy mozemy ubiegać sie o dotacje z uni np.na zakup nawozów, ziarna, posuszowe itd.wiem że to nie jest zbyt dużo ziemi.Równiez w przyszłosci myśle o wybudowaniu nie dużego pensjonatu, w którym by znajdowało się solarium , gabinet kosmetyczny.sala do ćwiczeń, dla osób sprawnych i niepełnosprawnych.Iszczerze mówiąc nie wiem jak sie za to zabrać, ponieaż nakłady są potrzebne od podstaw. Dziękuje.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Agnieszka Wittels [213.25.24.*]
    Witam!slyszalam o dofinansowaniu kredyto hipotecznych dla mlodych malzenstw z dziecmi.Mam pytanie;jak sie o nie starac?do kogo zwrocic sie o pomoc? na czym one polegaja?prosze o kontakt.Z gory dziekuje
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Marek32 [95.41.120.*]
    Witam,
    od listopada 2006 jestem agentem ubezpieczeniowym. Mam pytanie dotyczace możliwości otrzymania dotacji unijnej dla mojej firmy (prowadzę działalnośc gospodarczą). Czy jest ona w ogóle możliwa, jeśli tak to czy ktos pomoże przygotować wszystkie niezbędne dokumenty?
    Pozdrawiam
  • Re: dotacje z uni Autor: ~marcin19940 [79.185.155.*]
    witam wszystkich i proszę o pomoc.

Czy dotacje z unii powinny być dla kazdego?
    kazdy powinien dostać dotacje z unii - dlaczego?
    proszę o odpowiedzi
  • Re: dotacje z uni Autor: ~slawek33 [82.177.199.*]
    Witam,Mam 30lat i od 2003r.posiadam gospodarstwo rolne 7ha.oplacam Krus , chciał bym kupić sobie ciągnik rolniczy uzywany, czy są jakieś szanse na dotację z UE na zakup, a jeśli tak to co trzeba zrobić? Do kogo się zwrócić?? Jakie warunki spełniać

Kontakt ze mną:

e-mail: slawek3317@op.pl
    tel.602868557
  • Re: dotacje z uni Autor: ~sebek23 [91.94.209.*]
    witam wszystkich. mam problem chcę założyć własną małą działalność gospodarczą, nie wiem czy mam szanse na jakieś dotacje z uni na początkowe inwestycje jeśli ktoś mógł by ni coś doradzić jakieś informacje gdzie się dowiadywać na ten temat będę bardzo wdzięczny. pozdrawiam...
  • Re: dotacje z uni Autor: ~op [94.254.128.*]
    Zapraszamy na forum tematyczne www.dotacje.pl . Odpowiedzi na każde pytania.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~robson156 [193.33.174.*]
    Witam!Chce rozwinąć działalność gospodarczą.Czy mam szanse na dofinansowanie unijne?Jakie warunki musze spełniać,gdzie sie udać?Jeśli ktokolwiek ma jakieś informacje dotyczące tego zagadnienia,bardzo prosze o odpowiedz.Z góry dziękuje i pozdrawiam!!
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Kruczek OsN [83.3.170.*]
    Witam! Chciał bym starac sie o dotacje z uni europejskiej na otwarcie baru :) I mam takie pytanko ?? Czy musze miec skonczony kurs barmanski zeby otwozyc taka działalnosc i zeby starac sie o dotacje na otwarcie BARU ?? Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
  • Re: dotacje z uni Autor: ~sados90 [79.189.96.*]
    Witam! jestem zainteresowny założeniem prywatnej działalości(filmowanie). jestem osobą uczącą się.. moje pytanie brzmi: czy mogę się ubiegać o dotacje unijną?
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Kamil90 [94.40.61.*]
    Witam. Jestem osobą uczącą sie i chciałbym skorzystac z dotacji UE na otwarcie lub rozruch firmy. Niewiem gdzie mam sie udać i kogo zapytac jakie warunki musze spełnić aby ja otrzymać, gdzie sie udac po to w swoim miescie lub województwie...?
  • Re: dotacje z uni Autor: ~reni2205 [77.114.29.*]
    witam. chciałabym sie dowiedziec czy mozna otrzymac dotacje z UEna sprzet chłdniczy do sklepu juz funkcjonującego.dziekuje
  • Re: dotacje z uni Autor: ~skorpion [89.74.61.*]
    Witam.Chce otworzyc swja dzialalnosc zwiazana ze sportem i rekreacja,staram sie o fundusze z urzedu pracy,cz moge jednoczesnie otrzymac inna dotacje z UE?
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Sylwuśka [89.234.192.*]
    Witam! Na jakie mogę liczyć dotację z UE jeśli chcę otworzyć dom weselny? i Jaki muszę mieć wkład>?
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Gosienka78 [84.190.10.*]
    Mam pytanie mieszkam w Niemczach i jestem w Niemieckim Urzendzie zarejestrowana jako bezrobotna . Chcialam bym otworzyc Hurtownie papierosow i w tym celu chcialam bym sie starac o dotacje z Uni czy sa jakies szanse ? i gdzie moge otrzymac jakie kolwiek informacje na ten temat .
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Piotr Gorący [89.228.155.*]
    Witam. Prowadzę warsztat samochodowy od niespełna roku czasu. Warsztat dzierżawie zatrudniam dwóch pracowników. Posiadam już podnośniki, komputery urządzenia do klimy. Czy mogę się starać o jakieś dofinanoswanie na rozbudowe tego istniejącego warsztatu albo zakup dzialki i wybudowania nowego. Proszę o kontakt na adres: diesel20@go2.pl.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~friver05 [213.158.196.*]
    Chciałabym się dowiedzieć o dotacjach z Uni.
    Mój mąż chciałby założyć własną firme stolarską,chciałby robić meble,nie ma własnego wkładu i mam pytanie,co najpierw należy zrobić. Zapewne założyć firme i ją zarejestrować,a co w następnych krokach,gdzie powinien się udać i jakie dokumenty wypełnić. Ile najwięcej mógłby otrzymać dotacji,a ile najmniej i od czego zależy aby mógł uzyskać te dotacje.
    Chciałam również dodać że mąż osobiście pracuje w firmie o podobnym profilu.
    Bardzo prosze o odpowiedź i ewentualnie o pytania jeżeli za mało informacji przekazałam.
    Z góry dziękuje.
    Pozdrawiam
  • Re: dotacje z uni Autor: ~piotr puto [213.158.196.*]
    witam! prowadze ponad 2 lata uslugi budowlane w zwiazku z mniejsza iloscia prac. poszukuje dotacji na budowe budynku z pokojami i barem zaznaczam ze posiadam dzialke i czesc srodkow. licze na pomoc informacyjna dziekuje Piotr
  • Re: dotacje z uni Autor: ~michal88 [95.49.113.*]
    chciał bym się dowiedzieć o dotacje przy otwieraniu działalności gospodarczej, czy trudno je uzyskać. Czy w przypadku osiadanego olicencjatu albo magistra dotacje sa wyzsze. ile mniej wiecej mozna otrzyma pieniedzy z takiej dotacji
  • Re: dotacje z uni Autor: ~ewelinab11 [212.244.142.*]
    Witam, prosze mi powiedzieć co musze zrobić i do kogo konkretnie się udać aby ptrzymać dotacje z Uni Europejskiej na firme która zajmuje sie handlem oraz renowacja samochodów krajowych i zagranicznych. Firma istnieje juz 10 lat
    pozdrawiam
  • Re: dotacje z uni Autor: ~Marekk [83.29.26.*]
    Witam...
    Mam 23 lata i chcę założyć z kolegom sklep RTV/AGD.
    Lecz nie mam dotacji na zrealizowanie takiego planu...
    gdzie mogę dostać dotację na zakup sprzętu RTV/AGD
    czy to jest wo gule możliwe..?..
    Proszę o kontakt---E-mail: Hamik07@interia.pl
  • Re: dotacje z uni Autor: ~kubuskrk [83.29.5.*]
    Witam,

Ja tutaj zgodzę się całkowicie z poradnikiem zawartym na tej stronie odnośnie dotacji unijnych, ponieważ ja też niedawno starałem się od dotacje gdzie inwestycje wynosiła prawie 500tys. zł i udało się z polecenia dostałem kontakt do firmy, której się płaci tylko za efekty, czyli mały procent o pozyskanej dotacji. Nie pozwólcie na to, że dajecie pieniądze a jak nie załatwią wam dotacji to przepadają wam pieniądze. Takich firm jak ta z która miałem okazje współpracować chyba nie ma w Polsce. jako zadowolony klient mogę z całą odpowiedzialnością polecić tą firmę.
  • Re: dotacje z uni Autor: ~rafałzetka [83.29.5.*]
    A ile dostałeś tej dotacji i czy mógłbyś podać nazwe tej firmy.
    Z góry dzieki
  • Re: dotacje z uni Autor: ~kubuskrk [83.29.5.*]
    Witaj,

Dostałem połowę z 470tys. A ich strona internetowa to: www.unijne-dotacje.com