Program Rozwoju Obszarów Wiejskich - działania na rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich, miejsko-wiejskich. Szczegółowe informacje pod tel. 693 332 827, Przemysław Ajchler, Agencja Wspierania Inicjatyw Lokalnych S.A. www.awil.pl
Witam.
Jestem z woj. łódzkiego.
Planuje otworzyc aptekę. Byłaby to moja pierwsza firma, czy takie dofinansowanie totyczy tez aptek? Od czego zaczac, gdzie sie składa dokumenty i jakie oraz jakie warunki trzeba spełnić aby dostać
> dotacje unijne na ten cel? Bardzo prosze o informacje na temat dofinansowań bo jestem kompletnie "zielona" :)
Witam Wszedzie szukam i nic nie mogę znaleźc wiec moze ktos mi tu wytlumaczy i poinstruuje. Prowadze zarejestrowany warsztat samochodowy ni ejestem vatowcem. Zajmuje sie elektryka samochodowa w warszawie. Teren na ktorym jest warsztat ni ejest moj a ja go wynajmuje. Chcialbym zakupic nowe urzadzenia o wartosci okolo 30-40 tysiecy zlotych i ewentualnie rozbudowac warsztat w ktorym pracuje koszt okolo 50 tysiecy zl. Generalnie urzadzenia pozwola mi na rozszerzenie dzialalnosci (zakresu uslug. Chcialbym jeszcze isc na jakiesz szkolenia kierunkowe. Juz kilka mam na oku i nie sa to juz duze koszta okolo 2 - 3 tysiace. Warsztat prowadze od 10 lat. Jake sa mozliwosci i co musze zrobic zeby otrzymac taka dotacje
Bardzo proszę o wyczerpującą odpowiedź. Jestem osobą bezrobotną i planuję otworzyć swoją firmę w zakładzie fryzjerskim zajmującą się stylizacją paznokci Mam już swój sprzęt i materiały do prowadzenia tej działalności
ale będzie mi brakować pieniążków na dalsze prowadzenie tej działalności.
Czy od Urząd Pracy mogę otrzymać chociaż wsparcie pomostowe, jakie dokumenty muszę złożyć?
Dziękuję z góry za szybką odpowiedź
Od września jestem dyrektorem przedszkola. Pragnę poprawić sytuację mojej placówki poprzez uzyskanie dotacji unijnych. Czy coś wiecie na ten temat?
Beata sabeba@interia.pl
Witam,
chciałbym otworzyć własną firmę która zajmowałaby się produkcja garaży,siatki,ogrodzeń itp.Potrzebne mi są pieniądze na wybudowanie garażu/hali o powierzchni 100m. Na sprzęt potrzebuje ok 5000 a na hale ok 30000 tysięcy. Jestem ubezpieczony w Krusie (dzierżawie 1h pola) ale zawsze mogę stać się bezrobotnym(wiem o tych dotacjach z UP,14000). Moje pytanie brzmi gdzie mogę zapukać po jakieś inne pieniądze z UE.
Z góry dziękuje
Witam
Proszę o informację na pytanie: czy możliwe jest uzyskanie dotacji (na jakich warunkach) z funduszy UE na zakup pensjonatu wypoczynkowego.Na jaka kwota dotacji mozna liczyc w tym przypadku
pozdrawiam
DZIEN DOBRY
MAM PYTANIE DOTYCZACE DOFINANSOWANIA Z UNI.MAM ZAŁOZONA SPOŁKE Z.O.O.I CHCIAŁABYM WIEDZIEC CZY MOGE SIE STARAC O DOTACJE? CIAGLE SZUKAM DOBREGO PUNKTY NA SKLEP SPOZYWCZO MONOPOLOWY W GDANSKU.PROSZE O PORADY I WSKAZÓWKI DOTYCZACE DOFINANSOWAN PRZYDA SIE KAZDA GOTOWKA NA POCZTEK.DZIEKUJE CZEKAM NA ODPOWIEDZ.
Chcę wybudować Przedszkole Niepubliczne, w mojej miejscowości.
Wiem, że jest taka potrzeba, ponieważ brakuje przedszkoli i żłobków.
Czy mam szansę, na dopłaty z funduszy unijnych.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
witam
mam pytanie czy to prawda ze sa dotacje unijne na prawo jazdy tz. ze jedna osoba w rodzinie na szanse dostac dotacje zeby zrobic sobie prawo jazdy, które oplaca unia ??
bede wdzieczna za odpowiedz:)
Witam.
Prowadzę działalność gospodarcza mam centrum Handlowe mam plany na rozbude ale aby zacząc rozbudowe potrzebne mi są dotacje na wyskoć około 150tyś. Jak wygląda prośba o dotacje i jaki czas sie na dotacje czeka? bardzo prosze o pomoc.Z góry dzięuje i pozdrawiam.
Witam. Chcę otworzyć działalność, gastronomia a dokładnie stołówka. Poroszę o informacje czy jest możliwość uzyskania dotacji na tego rodzaju działalność. Nie mogę skorzystać z dotacji dla osób bezrobotnych ponieważ pracuję.
Bardzo proszę doradzić mi w sprawie.....mam od kilku lat zawieszoną działalność gospodarczą..Pośrednictwo w obrocie nieruchomościami...zrobiłam rok temu licencję posrednika i chciałabym otworzyć ponownie działalność..ale nie posiadam funduszy na jej uruchomienie...zwracałam się do Urzędu Pracy o pożyczkę bezzwrotną z Unii,ale powiadomiono mnie ,iż jej nie otrzymam ponieważ moja działalność jest zawieszona..a musi być odwieszona conajmniej przez rok...nadal jest zawieszona....co teraz,gdzie i jak mogę starać się o pożyczkę z Unii-(chociaż w części zwrotną),aby otworzyć działalność...po otrzymaniu licencji muszę uruchomić firmę do 2 lat,bo stracę licencję..minął już rok...pozostał drugi i ostatni...proszę o poradę i pomoc..pozdrawiam.Małgorzata Wieczorek.
Bardzo proszę o wyczerpującą odpowiedź.Jestem zainteresowany zamontowaniem w budynku mieszkalnym kolektorów słonecznych do podgrzewania wody w bojlerze oraz modernizacji starej kotłowni na miał.Jeśli to możliwe to proszę o przesłanie na mój e-mail
niezbędne formularze aby o taką dotację można się starać. INSTRUKCJI KROK PO KROKU.....Dziekuje
Bardzo proszę o wyczerpującą odpowiedź.Jestem zainteresowany zamontowaniem w budynku mieszkalnym kolektorów słonecznych do podgrzewania wody w bojlerze oraz modernizacji starej kotłowni na miał.Jeśli to możliwe to proszę o przesłanie na mój e-mail
niezbędne formularze aby o taką dotację można się starać. INSTRUKCJI KROK PO KROKU.....Dziekuje
witam...
chcialabym sie dowiedziec cos wiecej na temat dotacji z unii dla mlodych malzenstw..
razem z mezem zasstanawiamy sie nad budowa domu.dziekuje..
Prowadzę od dwóch lat firmę usługową ogrodniczą, nigdy nie korzystałem z pomocy i dotacjii. Rozliczam się ryczałtem, zatrudniam jednego pracownika. Cały sprzęt mam na siebie jako osoba prywatna, chcę skorzystac ze wsparcia UE na rozwój firmy i atrudnienie pracownika. Prosze kogoś kompetentnego o kontakt e-mailowy. Chetnie zapłacę za ewentualne otrzymane wsparcie %. A firma zarejestrowana w Słupsku a działalność prowadzę w Warszawie.
Prowadzę firmę usługową Videofilmowanie parę dobrych lat,ale jeszcze nigdy nie korzystałem z pomocy i dotacji, czy dofinansowań. Firma zarejestrowana jest w Siedlcach. Proszę o pomoc. Czekam na maile i pozdrawiam
Mam pytanie> posiadamy z mężem 1.33 h ziemi.uprawiamy na niej zboże, mieszanki...różnie.Czy mozemy ubiegać sie o dotacje z uni np.na zakup nawozów, ziarna, posuszowe itd.wiem że to nie jest zbyt dużo ziemi.Równiez w przyszłosci myśle o wybudowaniu nie dużego pensjonatu, w którym by znajdowało się solarium , gabinet kosmetyczny.sala do ćwiczeń, dla osób sprawnych i niepełnosprawnych.Iszczerze mówiąc nie wiem jak sie za to zabrać, ponieaż nakłady są potrzebne od podstaw. Dziękuje.
Witam!slyszalam o dofinansowaniu kredyto hipotecznych dla mlodych malzenstw z dziecmi.Mam pytanie;jak sie o nie starac?do kogo zwrocic sie o pomoc? na czym one polegaja?prosze o kontakt.Z gory dziekuje
Witam,
od listopada 2006 jestem agentem ubezpieczeniowym. Mam pytanie dotyczace możliwości otrzymania dotacji unijnej dla mojej firmy (prowadzę działalnośc gospodarczą). Czy jest ona w ogóle możliwa, jeśli tak to czy ktos pomoże przygotować wszystkie niezbędne dokumenty?
Pozdrawiam
Witam,Mam 30lat i od 2003r.posiadam gospodarstwo rolne 7ha.oplacam Krus , chciał bym kupić sobie ciągnik rolniczy uzywany, czy są jakieś szanse na dotację z UE na zakup, a jeśli tak to co trzeba zrobić? Do kogo się zwrócić?? Jakie warunki spełniać
witam wszystkich. mam problem chcę założyć własną małą działalność gospodarczą, nie wiem czy mam szanse na jakieś dotacje z uni na początkowe inwestycje jeśli ktoś mógł by ni coś doradzić jakieś informacje gdzie się dowiadywać na ten temat będę bardzo wdzięczny. pozdrawiam...
Witam!Chce rozwinąć działalność gospodarczą.Czy mam szanse na dofinansowanie unijne?Jakie warunki musze spełniać,gdzie sie udać?Jeśli ktokolwiek ma jakieś informacje dotyczące tego zagadnienia,bardzo prosze o odpowiedz.Z góry dziękuje i pozdrawiam!!
Witam! Chciał bym starac sie o dotacje z uni europejskiej na otwarcie baru :) I mam takie pytanko ?? Czy musze miec skonczony kurs barmanski zeby otwozyc taka działalnosc i zeby starac sie o dotacje na otwarcie BARU ?? Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
Witam. Jestem osobą uczącą sie i chciałbym skorzystac z dotacji UE na otwarcie lub rozruch firmy. Niewiem gdzie mam sie udać i kogo zapytac jakie warunki musze spełnić aby ja otrzymać, gdzie sie udac po to w swoim miescie lub województwie...?
Witam.Chce otworzyc swja dzialalnosc zwiazana ze sportem i rekreacja,staram sie o fundusze z urzedu pracy,cz moge jednoczesnie otrzymac inna dotacje z UE?
Mam pytanie mieszkam w Niemczach i jestem w Niemieckim Urzendzie zarejestrowana jako bezrobotna . Chcialam bym otworzyc Hurtownie papierosow i w tym celu chcialam bym sie starac o dotacje z Uni czy sa jakies szanse ? i gdzie moge otrzymac jakie kolwiek informacje na ten temat .
Witam. Prowadzę warsztat samochodowy od niespełna roku czasu. Warsztat dzierżawie zatrudniam dwóch pracowników. Posiadam już podnośniki, komputery urządzenia do klimy. Czy mogę się starać o jakieś dofinanoswanie na rozbudowe tego istniejącego warsztatu albo zakup dzialki i wybudowania nowego. Proszę o kontakt na adres: diesel20@go2.pl.
Chciałabym się dowiedzieć o dotacjach z Uni.
Mój mąż chciałby założyć własną firme stolarską,chciałby robić meble,nie ma własnego wkładu i mam pytanie,co najpierw należy zrobić. Zapewne założyć firme i ją zarejestrować,a co w następnych krokach,gdzie powinien się udać i jakie dokumenty wypełnić. Ile najwięcej mógłby otrzymać dotacji,a ile najmniej i od czego zależy aby mógł uzyskać te dotacje.
Chciałam również dodać że mąż osobiście pracuje w firmie o podobnym profilu.
Bardzo prosze o odpowiedź i ewentualnie o pytania jeżeli za mało informacji przekazałam.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam
witam! prowadze ponad 2 lata uslugi budowlane w zwiazku z mniejsza iloscia prac. poszukuje dotacji na budowe budynku z pokojami i barem zaznaczam ze posiadam dzialke i czesc srodkow. licze na pomoc informacyjna dziekuje Piotr
chciał bym się dowiedzieć o dotacje przy otwieraniu działalności gospodarczej, czy trudno je uzyskać. Czy w przypadku osiadanego olicencjatu albo magistra dotacje sa wyzsze. ile mniej wiecej mozna otrzyma pieniedzy z takiej dotacji
Witam, prosze mi powiedzieć co musze zrobić i do kogo konkretnie się udać aby ptrzymać dotacje z Uni Europejskiej na firme która zajmuje sie handlem oraz renowacja samochodów krajowych i zagranicznych. Firma istnieje juz 10 lat
pozdrawiam
Witam...
Mam 23 lata i chcę założyć z kolegom sklep RTV/AGD.
Lecz nie mam dotacji na zrealizowanie takiego planu...
gdzie mogę dostać dotację na zakup sprzętu RTV/AGD
czy to jest wo gule możliwe..?..
Proszę o kontakt---E-mail: Hamik07@interia.pl
Ja tutaj zgodzę się całkowicie z poradnikiem zawartym na tej stronie odnośnie dotacji unijnych, ponieważ ja też niedawno starałem się od dotacje gdzie inwestycje wynosiła prawie 500tys. zł i udało się z polecenia dostałem kontakt do firmy, której się płaci tylko za efekty, czyli mały procent o pozyskanej dotacji. Nie pozwólcie na to, że dajecie pieniądze a jak nie załatwią wam dotacji to przepadają wam pieniądze. Takich firm jak ta z która miałem okazje współpracować chyba nie ma w Polsce. jako zadowolony klient mogę z całą odpowiedzialnością polecić tą firmę.