Wydaje mi się że wielu mimo że jest sprawczych to w realu sobie z emocjami nie radzi i dlatego po kilku sparzeniach sprzedają marzenia :) osobiście dlatego preferuję opcje bo w dużym stopniu te emocje eliminują ...
Grałem na sierpniowej serii opcjami put z wykonaniem 2400,2350,2300,2250i 2200 na S w żadnym przypadku bym nie dał rady :) wogole to mam alergię na granie S :)
Ładnie tylko dlaczego z drugiej strony nie pokazał, że taki klin zazwyczaj kończy hossę i zasięg spadku to może być kolejne wsparcie 1850-1900? DLACZEGO TEGO NIE POKAZAŁ? Oczywiście nie musi tak być, ale... 77777 odpowiadam bo już wiem :-) zostaję na pozycji, chyba że dojdą w okolice 2210 - 2220 to tam pewnie zamknę i spokój na weekend, ale od poniedziałku znowu S będzie z celem indeks 2160.
Wreszcie mam czas przejrzeć sytuację... i co tam mamy na ryneczku. Pobujali, pobujali i w sumie dalej konsola. Delikatnie tylko zakres tego co wymyśliłem sobie przekroczyli. Ale to 2230 ciągnie. Można by uznać że mamy fazy pod i nad 2230 Jak dla mnie to mogli by w tej konsoli spędzić resztę sierpnia i ruch większy robić we wrześniu bo ja już chyba w sierpniu do dłuższej gry nie wrócę. Chyba że szybkie wejścia ewentualnie w chwilach gdy będę trafię z pozycją w szybki ruch zrobię szybko bufor i da rade zostawić to na pastwę SL. Ale wątpię w taki scenariusz.
Kupowali dziś banki i zabezpieczali. Nie ma bata, gruby nie kupi PKO BP bez zabezpieczenia. Nie na takim poziomie. PKO BP wita 42zł ;-) Lada moment po niedzieli we wrześniu na bank. FW 2170 przebiją tam można L szukać. jak napisałem tak zrobiłem. Zostaję na S. Widzicie ten trójkąt? Whisky dziś smakuje jakoś lepiej :-)
Możliwe możliwe, co robimy, a więc w poniedziałek zamek S po PKC. Łapanie L i tak można pomyśleć o 2350. +100 na jednej sesji dawno nie było. Biorąc pod uwagę, że krótki tydzień to dlaczego nie? :-) Fale mnie przekonały po analizie. Później korekta ok 50 pkt i znów kolejne 100pkt i mamy 2400 indeks. Zamykamy lukę i spadamy. zapamiętajcie ten wpis, żeby nie było że Alojzy konfabuluje. Znikam na wakacje i odezwę się pewnie jak to wszystko się zrealizuje. Wrzesień spadkowy, sierpień niekoniecznie. Udanych wakacji! Ciekaw jestem jaka40-napisz Bro co tam zrobiłeś ;-) Ale wspomnienia :-) https://www.youtube.com/watch?v=nthFATKbsSg