po pięknych wynikach chciałem się tu zameldować z PKP ale widzę że jednak ręka boska mnie uchroniła.... wzrostów jednakowoż życzę (albo namówcie Zarząd na skup - przy takiej kasie kurs byłby po 50...)
Co to znaczy "uchroniła"? Wiesz gdzie będzie kurs za 2 tygodnie-2 miesiące ? Chciałeś kupić, ale nie kupiłeś, za to ślesz kondolencje :) Niesamowite.
Ja dziś swój pakiet sprzedałem ( zysk całe 3%) Przekazałem info wszystkim funduszom oraz Jakubasowi. Zagranie czysto porządkujące portfel bo miałem 0zł gotówki na koncie.
Pomimo sprzedaży uważam jednak, ze na NWG cały czas obowiązuje Byczy układ i jest on niezagrożony dopóki cena brzydko nie zwali się pod 24 (na początek).
Póki co, obawiam się zwyczajnie, czy za dużo czasu tu nie zmarnuję, kiedy tak wiele walorów mocno rośnie. Jak wybiją to górą, to może zdążę wrócić bo na dłuższy termin spółka wydaje się b. ciekawa.
Jako pozycja na IKZE bez podatku dla b.długoterminowych, też warte zastanowienia.
ej, sorki, jeśli wartość księgowa na akcję rośnie, bo rosną zyski i pewnie marże na ciuchciach - to chyba lepiej, jak firma zatrzyma sobie więcej kasy na zwiększenie mocy produkcyjnych. Jak wypłacą Ci złotówkę dywidendy to zyskasz złotówkę, a przy c/wk 1,65 - jak zachowają 1 zł u siebie, to firma będzie miała 1,65 zł więcej wartości na akcji. No to co się bardziej opłaca?? Chcesz dostać 4% wartości to sprzedaj sobie 4% akcji i myk, gotóweczka w portfelu.
śmigło, wiesz co? srogie grzyby chyba były brane :-?
Celem zwykłego akcjonariusza jest zysk z dywidendy i z wartości akcji, a nie budowanie wskaźnika tego czy innego. Kurs do d..., dywidenda do d... Dlatego lepiej idź na detox.
No chyba, że jesteś cwaniaczkiem od Jakubasa, który chce tanio zebrać akcje, by komuś sprzedać cała firmę i tu trollujesz :-DDD
Tak @Aleks tak. Zarząd kpi z akcjonariuszy a papugi gadają, że przecież dywidenda to prawie 4%. No tak przy cenie akcji 25,50 czyli moim zdaniem podwójne okradanie akcjonariuszy.
Pytanie, co na to Jakubas i jego grupa oraz Walne, jako całość.
To jedźcie na walne i tam zgłaszajcie wnioski o wyższą dywidendę, o nieokradanie mniejszościowych itp. Co da wylewnie swoich żali tutaj? A na walnym wasz głos sprzeciwu zostanie wysłuchany, a jak będzie was wyjątkowo dużo to może nawet uwzględniony?
Ha ha ha. Taaaak, gdy Grupa Jakubasa ma ponad 53% akcji to my możemy sobie pofikać. Smaczek jest gdzie indziej. Część z tej grupy ma ewidentny konflikt interesów w przy głosowaniu dywidendy.
Ktoś kto kupił 86 tys akcji wiedział, co robi. Gdyby akcje już dzisiaj kosztowały 30 zł, to pewnie by nie kupił. Ustawki i tyle z narracja AS-a nic się nie stało, "każdemu wolno sprzedać i kupić kiedy chce".
Tylko szkoda, że wszyscy pozostali czekają na wzrosty aż 2 ugadane strony nazbierają papu, aby od siebie kupić.
Jasiu z układu z Wikipedią, który uważa, że rozmawiają z nim tutaj Fundusze i pradziadowie Jakubasa,
.... mószę ci powiedzieć, że z tą ceną docelową, bagatella 30zł to nieźle wyjeb***li, tzn wystrzelili w kosmos. Ciekawe, czy te 30zł to w tym roku, czy za dwa, bo normalnie nie wiadomo co czynić ? Czy zainteresowanym akumulacją, zalecają też zakup spadochronu ?
"podała agencja Bloomberg" - to chyba jakaś znana rezydentura, tzn ciało opiniotwórcze na kraje 3-go Świata ?
Żarty żartami, ale link stoi "delikatnie" w sprzeczności z Twoimi oczekiwaniami (pisałeś tu wielokrotnie o 30+/40zł) Więc skoro go podajesz, to ciekawe czemu w ogóle nie podajesz go w tonie polemicznym do jego założeń - bo co to za śmieszna cena, dla spółki z takimi perspektywami ? 30zł = kpina. Lecz roisz o kolejnej manipulacji i smarzysz ad personam teksty do jakiegoś anonimowego konta na bankierze. Konta, które podobnie jak ty, nie wybiera się na walne.
Dramat i urągowisko.
ps. zwracam uwagę czytającym moje wypociny, że autor rekomendacji posiada imię i nazwisko. Można do niego napisać,jeśli ktoś jest zainteresowany rozmową o spółce, a nie farmazonami na bakierze.
Chyba takim wpisem jak poniżej sam siebie musisz lajkować bo jest tak niemerytoryczny .... mószę ci powiedzieć, że z tą ceną docelową, bagatella 30zł to nieźle wyjeb***li, tzn wystrzelili w kosmos. Ciekawe, czy te 30zł to w tym roku, czy za dwa, bo normalnie nie wiadomo co czynić ?
Skoro rekomendacja została zmieniona z "neutralnej” do “akumuluj” , to każdy dom maklerski ma określony limit czasu na realizację rekomendacji. Sprawdź sobie co u ERSTE oznacza rekomendacja "akumuluj" i przestań pitolić. Jeszcze niedawno sam pouczałeś innych na temat znaczenia rekomendacji. A jak się nie podoba to weź TRIGON z rekomendacją "kupuj" i ceną docelową 29,4 zł. Znaczy też się nie znają? A "kupuj" co znaczy?