Skrobia nie jest notowana na giełdach towarowych , ceny pszenica i kukurydza spadały ,a ziemniaki do góry,, tu nie ma wprost zależności. Zobaczymy jak poradził sobie doktorek w kryzysie ??
Raport będzie słaby ,firma nie rozliczyła się nawet nawet w terminie ( 30.04) z plantatorami. Ceny na ten sezon obniżono drastycznie, jeżeli rok będzie słaby ( słabe plony , niska skrobia) w związku z czym opłacalność produkcji będzie praktycznie zerowa , baza surowcowa Pepeesu załamie się .
No proszę naganiacz na spadki ziemianin kurde, ale w sumie naganiaj łosiv.. ja się tam nie podniecam obecnymi poziomami , ale jak mi nagonisz idio0w co oddadzą poniżej 1.4 to szacun ! Flaszkę dobrej whisky u mnie masz !!! Pozdro !!!
30 lat w branży , stwierdzam tylko fakty. Może inwestor jakiś Was kupi ,może Obajtek? Może Skotniccy ponowią wezwanie , tego ja nie wiem. Ale wiem jedno, ceny skrobi są na dnie ,zbyt też jest słaby I TO SĄ FAKTY!!!
..., jak na podbicie kursu to kiepsko to wygląda....?, jeśli będzie podbicie powyżej 1,88zł., wtedy można pisać, że ktoś podbija kurs..., cierpliwie dalej czekamy i się przyglądamy...., pozdrawiam....
trzemeszno nagania na spadki kosztów, a to dobrze wiecej skupią , sprzdadzą drożej , plantatorzy mają armagedon, ale spółki przetwórstwa może na tym zyskają, tylko na tym forum chyba wiecej rolników niż inwestorów