Dziwnie wygląda ten długi okres subskrypcji od 1 czerwca do 31 lipca - strasznie długo. Trochę tak jakby nie byli jeszcze z kimś konkretnie dogadani. Z drugiej strony może być tak, że dają takie widły żeby zdążyć pozałatwiać wszystko z KNFem. Może to jest warunek inwestora. W każdym razie po tej emisji struktura właścicielska będzie wyglądać tak, że dotychczasowi główni będą mieć 1 mln akcji i nowi też. Tyle, że te stare akcje póki co są uprzywilejowane w głosach. No i wiadomo teraz dlaczego kurs nie rośnie na kilkanaście zeta tylko trzyma się przy 3 zł.
???a niby czemu?Cena niziutkie czyli nie pompa!nie chcą holować za sobą zbieraczy i im napychaj portfele i tyle a potem zmiotą okruszki i już nic nie zostanie
Już skorygowali, chyba przeczytali Twój wpis : )
Zobaczymy kto pojawi się na pokładzie.
Cena emisyjna 3 PLN, dobra cena na te chwilę, zobaczymy jak się będzie kształtować po informacjach o inwestorze.
Poza tym ciekawi mnie, czy mają już zgodę KNF na płatności i czy powtórzą wynik z poprzedniego raportu.
Tradycyjnie czas pokaże.
Myślę, że zgód jeszcze nie mają bo nawet o tym pisali, że to załatwiają. Natomiast jeżeli subskrypcja trwa tydzień (nie mogli zacząć bez podjęcia uchwał czyli od 1 czerwca co mi też umknęło i dopiero teraz przy zmianie zauważyłem) to by wskazywało, że już są konkretnie dogadani. Co prawda przeoczyli chłopaki taki drobiazg, że ktoś może tę uchwałę oprotestować ... Jeżeli rzeczywiście do spółki wpłyną 3 mln w gotowiźnie to znaczy, że akcje trza trzymać i siedzieć na rękach z daleka od klawiatury. Ciekawe dla mnie jest to czy przypadkiem nie jest tak, że zacznie się jakaś pompa, nowy inwestor sprzeda to co być może zebrał, np. tak z 200 k akcji po 15 (albo 100 k po 30 - no dobra się wygłupiam) i wpłaci po 3 zł za akcje. A może pompa będzie dopiero jak się ujawni inwestor? A może to wszystko lipa? W każdym razie ja raczej zaczekam na rozwój wydarzeń. Wygląda na to, że ktoś nowy może wejść do spółki. Oby to nie był niejaki January C, chociaż pompa by wtedy była pewnie tak na 15-20.
Okres subskrybcji pozostaje w gestii NWZA a komunikat to pewnie biuro maklerskie standardowo „kopiuj wklej” wiec się nie podniecajcie panowie i panie. Zastanawiająca jest tylko cena emisji..??? Od razu widać ze robią pod swoich a nie pod ściągnięcie kasy.
Z raportu za 4Q:
"Działania Zarządu w końcówce IV
kwartału ub.r. skupione były również na dopracowaniu modelu biznesowego mającego zabezpieczyć
planowane przedsięwzięcie od strony finansowej jeszcze w pierwszych dwóch kwartałach 2021 roku."
Być może chodzi właśnie o inwestora i emisję.
Poza tym, jeśli chodzi o nowe usługi mieli w planach wprowadzić je na przełomie 1 i 2Q, więc w sumie mamy już ten czas, chociaż w rejestrze KNF nie ma Forposty, więc nadal czekają (JWA czekało chyba coś około roku jeśli dobrze pamiętam na wpis jako MIP).
Pewnie, że nie ma. Było takie zlecenie na 72 k i jeszcze kilka innych wyżej. W sumie chyba na jakieś 130 k akcji. Ale to pewnie były słupy albo insiderów albo nowych akcjonariuszy. Się pewnie dowiemy. Pytanie czy dotychczasowi główni wyskoczą z interesu czy nie?
Dotychczasowi to siedzieli na akcjach A poza obrotem. Prawdopodobnie już są zepchnięte na kogoś i nic się nie dowiesz. Dopiero wtedy kiedy będą chcieli to dadzą info. Ewentualnie poznamy po tych co obejmą nowe emisje. Wtedy będzie wiadomo w co grają.
Przecież jak sprzedadzą akcje poza giełdą to też muszą informować. Tak czy inaczej uważam, że akcje zostały wyzbierane i są poparkowane na słupach. Tylko nie wiadomo na czyich, nowych czy starych akcjonariuszy. Jak nowych to moim zdaniem starzy wyskoczą z interesu i opchną nowym swoje akcje i cena jest już umówiona. Za miesiąc będziemy wiedzieli więcej.
To zlecenie na ponad 72k było dokładnie jedną akcję mniej niż próg 5%, więc ktoś tutaj już jest dobrze zapakowany.
Akcji ogólnie jak na lekarstwo, warto mieć w portfelu chociaż kilka k, skoro wykręcili 400k zysku za 4q (a są na początku zmiany działalności).
Nowy inwestor lub ten, co będzie chciał wyjść z papieru, może spokojnie podkręcić kurs dużo wyżej.
Moim zdaniem to tu naprawdę możliwe jest nie tylko 15 zł ale 50 też. A nawet i 100. I to niezależnie od nowego biznesu. Papier jest tak wyzbierany, że rzeczywisty ff to jest góra 100 k. To wiadomo, że przy 10 zł ci co brali po 2-3 to prawie wszyscy oddadzą i już ff będzie może ze tylko ze 20-30 k, Mogą ciągnąć kurs praktycznie bez limitu, kupując sami od siebie. Tylko ktoś w końcu musi kwit odebrać.
No oczywiście, a do kogo skieruje ofertę zarząd? Wykazują duża aktywność w kontaktach z innymi firmami kurierskimi??? Acha a KNF już mają praktycznie do odbioru i nie śpieszą się. Dziwne to takie czekają nie wiem na co?