• Co z tą spółką jest nie tak ?? proste pytanie Autor: ~Liroj [195.117.30.*]
    Gdzie jest haczyk . Czemu tu codziennie niskie ceny a kapitalizacja malutka
  • Re: Co z tą spółką jest nie tak ?? proste pytanie Autor: ~cykl [52.221.212.*]
    PLW zawalił giełdę spółkami i się kapitał gamedev rozdrobnił. Myślę, że dopiero jak ogłoszą coś ze Space Mechanic Simulator, to ruszy. Gierka ma ponad 8,5k osób w grupie (https://steamcommunity.com/games/429380/members), więc nie jest mała.

Jak rozpocznie się cykl, to przy tej kapitalizacji powinno być dobrze.
  • Re: Co z tą spółką jest nie tak ?? proste pytanie Autor: muaddibb [89.228.45.*]
    no 8,5k to 85k wishlisty - pewnie połowa nieaktywna ale kurna dajmy 35k nawet to jest ogrom jak na spółkę 10mln, niektóre po 150mln nie mają takich statów. Ponadto są filmy/gameplaye i wygląda to dobrze. Teraz prologi i zaraz po nich pewnie data premiery z nowym zwiastunem i ruszy. Ogólnie obecnie nie ma popytu na gamedev bo cały świat czeka na 125zł na cdp. Jeżeli będzie tak nisko w tym okresie to będzie to bardzo atrakcyjne dla spekuły (łatwe nawet 200%), także teraz Olek nagania i zbiera. Atomic miał tego pecha (kilka innych miało jeszcze większego) że nie zrzuciło leszczy przed korektą gamedev, a każda spółka przed odpałem musi to zrobić, bez znaczenia jaki kap czy 10mln czy 10mld. Kwestia czasu, cena jest bardzo fajna, sam dokupiłem, chociaż jak pewnie każdy "wiszący" nie tyle ile by sie chciało.
  • Re: Co z tą spółką jest nie tak ?? proste pytanie Autor: ~cykl [13.229.236.*]
    CDR może spadać aż do okolic dnia nabycia praw do dywidendy, tj. prawie koniec maja. Potem już nie będzie powodu by zaniżać. Pierwotnie myślałem, że w okolicach 170 pln się opamiętają. Dziś natomiast pojawiły się artykuły o odejściu człowieka, który był "reżyserem Wiedźmina 3", a każdy pretekst do tego by lecieć jest dobry. Tam gra się bardzo technicznie. Wg moich kresek szorty grające na tygodniowym, powinny się zamykać w okolicach 139,5 pln.

Co do Atomic, to trzeba czekać, aż wszyscy zdecydowani sprzedać na tym poziomie, nacisną enter.
  • Re: Co z tą spółką jest nie tak ?? proste pytanie Autor: ~Rev [37.47.168.*]
    Popyt wyczekuje na ile to spadnie a wtedy ostro wejdzie i zrobi duża podbitke. Oglądałem to już wiele razy ,niecierpliwi oddają za grosze a kumaci zbiorą na dnie pakiety ,zdrowo podbija a jak podbija to wtedy zleci sue ulica i będą pytać czemu to rosnie i ..będą kupować po 6 zł.a teraz jak spada to nie kupuja. He he.
  • Re: Co z tą spółką jest nie tak ?? proste pytanie Autor: ~Karamba [88.156.133.*]
    No i proszę jaka merytoryczna i kulturalna dyskusja się wywiązała. Miło widzieć, że na tym forum da się tam sensownie powymieniać argumenty. Też jestem zdania że sypią na razie leszcze ubrani wiele czasu temu w pakiety po kilkadziesiąt akcji w kampanii crowdfundingowej. Zniecierpliwieni nie wytrzymują napięcia i puszczają ze stratą. Jak się wyprzedadzą, a mam nadzieję nastąpi to już niebawem, to poważniejsi inwestorzy, którzy póki co obserwują, wejdą ze swoim kapitałem. I nagle z czterech złotych zrobi się w krótkim czasie dwadzieścia. Zapowiedzi fajne, wishlisty obiecujące, forumowicze ogarnięci a kurs atrakcyjny do zakupów. Niektórzy to rozumieją i zamiast sprzedawać, dokupują. Jak się akcjonariat wymieni, to trend się szybko odwróci. Moja średnia to na razie 4,55 ale w tym tygodniu zamierzam jeszcze ją obniżyć, mam nadzieję że się uda :)
  • Re: Co z tą spółką jest nie tak ?? proste pytanie Autor: grzegwaw [85.221.133.*]
    dobrze napisane, dodac nalezy ze kurs jest co jakis czas obnizany przez symbliczne transakcje typu 5-10 akcji co zaburza calosciowy obraz sytuacji, a dzieje sie tak bo ktos pewnie chce zakupic troche wiecej po dobrej cenie
[x]
ATOMJELLY 0,00% 1,17 2025-09-23 11:25:11
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.