Żenada. Prezes mówił, że wyniki będą bardzo dobre w tym roku. A każdy normalny wie, że sprzedaż w zeszłym podbiła wynik. Spółka super rozwojowa, ale to temat na długi termin, a nie na 300% w kilka miesięcy, czy jak ktoś może myśli tygodni :)
Na spadki to nagania "Parkiet" https://www.parkiet.com/Byki-i-niedzwiedzie-tygodnia/305049997-Niedzwiedzie-czyli-trzy-spolki-ktorym-grozi-przecena-akcji-Atende-Biomed-Lublin-i-Polwax.html
No dokladnie oni wiedza najlepiej czy jakis kontrakt jest w trakcie podpisywania etc. Ciekaw jestem co pisza na spolkach na ktorych sa wzrosty po 10000 % wtedy nie widza problemu :)
korekta, to akurat bardzo dobry prognostyk do kontynuacji ruchu. Papier przy każdej próbie ruchu w dół jest wybierany. Warto popatrzeć na potencjał firmy i "niszowe" podejście do rynku który chcą/obsługują. ti jeden z niewielu podmiotów który będzie beneficjentem rozwoju energetyki,
Ocena z 30.04. Analiza techniczna. Nikt nie ukrywa wskaźniki wysoko RSI MACD stąd teoretycznie możliwość wystąpienia korekty, która właśnie występuję. To teraz jest okazja do zakupu. W najbliższym czasie taniej nie będzie.
Skoro uważasz że teraz jest tanio, to kupuj! Ja trochę poczekam na realną korektę. Oczywiście mogę się nie doczekać w najbliższym czasie, ale jestem cierpliwy.
Ok - to mam pytanko do ilu sadzicie to moze podskoczyc ?? Widze ze myslicie czy wchodzic lub chwilke poczekac ogolnie nie ma to wiekszego znaczenia w dluzszej perspektywie.
Jasne ze tak ze fundusze moga zrobic z kursem co im sie zywnie podoba - ale jesli powiedzmy spolka podniesie swoje wyniki finansowe 3 krotnie ( zysk netto ) nie bedzie to mialo bezposredniego przelozenia na 3 krotny wzrost wartosci - oczywiscie to tylko gdybanie :)
Najgorzej jak Kolany ( podający się za analityka) uwaza ,że 1/6,42 = 3,48%
Gdyby pajace z bankier.pl potrafili liczyć to 1/6,42 = 15,52 % przed podatkiem.
Daruję obliczenia ile akcja Atende powinna kosztować w odniesieniu do stopy kredytu inwestycyjnego.
Matura z matematyki czyli chwila dla d...la była we środę. Najblizsza będzie za rok o tej samej porze...
Pozdrawiam z wyrazami szacunku oraz poważaniem
Zwolennik dywidend #NYSE lub szalony matematyk
Ps. Gdyby jakiś administrator chciałby zabawić się w c...ra to zrobiłem zrzut z ekranu.