Na razie nic nie znalazłem, kilka innych spółek z sWigu też poszło w dół porządnie.
Dopóki nie ma info - traktuję to jako upolowanie stoplossów i okazję do dobierania. Jutro będzie wiadomo więcej.
w sumie racja nie ma żadnych wiadomych przesłanek co do takiej zwały ...spółka ma być hitem2021 .... dokupuje bo po 396 wiszę trzeba uśrednić to wróci w okolice 400 bez problemu , takie moje zdanie pozdrawiam
też mnie dziwi takie dumpowanie... może ktoś z właścicieli się pozbywa akcji ? ja osobiście dokupiłem pakiet, ta spółka jest mocno obserwowana również za granicą
Orientuje się ktoś w temacie: jak będzie wyglądała sytuacja z OFE i ich wychodzenie/ nie wychodzenie z akcji w związku z reformą? Ogólnie nie tylko jeżeli o Mobruk chodzi, ale Mobruk również ma w akcjonariacie OFE
NN OFE ma 6.11% wszystkich akcji Mobruku (tj. 214480), na obecną chwilę puszczono dziś z tego co widzę 32 tys akcji (ale pewnie była lawina stop lossów na poziomie 380 - 400).
Ogólnie spodziewałbym się, że OFE nie będzie puszczało jednego dnia w obieg wszystkich akcji, raczej będzie to stopniowa sprzedaż i z tego co słyszałem to ten proces rozpocznie się bliżej lata. Ale może właśnie rozpoczął się ten proces ? Trzeba obserwowa akcjonariat, może puszczą jakieś info niedługo.
Chodzą słuchy że znów główny chce opchnąć duży pakiet po 220 zeta ale zastrzegam że to tylko plotki i proszę się nie kierować tym ani nie jest to żadne potwierdzone info.
„Jesteśmy pozytywnie nastawieni do kolejnych kwartałów bieżącego roku. Spodziewamy się wzrostów we wszystkich segmentach prowadzonej działalności. Pod względem mocy przerobowych i możliwości technologicznych jesteśmy gotowi na obsłużenie rosnącego popytu na nasze usługi„. Obrót prawie 15 000 000 niespotykany od dawna, to musza silni gracze sprzedawać i kupować. Wyniki za 1kwartał maja być bardzo dobre, spółka się rozwija i jest liderem. Wiec jak nic wyglada na zorganizowana akcje przed podaniem wysokości i terminu wypłaty dywidendy, w celu zakupu akcji po jak najniższej cenie.
ogólnie na spółkach które mają spory akcjonariat z ofe spodziewałbym się powolnych spadków (takie męczącego powolnego "krwawienia"), raczej gwałtownych spadków typu -10% czy -20% nie powinno być (funduszom też zależy, żeby opchnąć papiery po dobrej cenie). jeśli rynek jest efektywny po jakimś czasie powinniśmy znowu wrócić na trend wzrostowy (więc na dłuższą metę to może być raczej okazja)