zwiazane ze smartGrid oraz inteligentnymi licznikami - bedzie to dla nich kolejna odnoga przynoszaca ( moze spore :) ) zyski. Poza tym telekomunikacja i przemysl 4.0 ( internet rzeczy ) sporo tego jak na taka spolke wyceniana na 200 milionow. Ja tam widze mega potencjal do wzrostu - ale narazie jakos cicho o konkretach bo to nad czym pracuja to wyprzedzili konkurencje o kilka lat - mysle ze dla niektorych juz nie do nadrobienia.
Od 20.04 kurs przyklejony do przedziału 6,40 - 6,50 i prawdę mówiąc, przydałaby się korekta po ostatnim rajdzie. Taka "chwila na złapanie oddechu" przed wystrzałem pod dywidendę bo nie może non stop się piąć. Dla przykładu niedawna gwiazda na GPW czyli CDR - prześledźcie wykres, tam też były korekty przed kolejnymi odpałami.
Spółka ma podstawy do rośnięcia, pomijając sprzedaż spółki-córki, raport jednostkowy dalej jest na dużych plusach (skonsolidowany przez sprzedaż jest zawyżony).
Myślę, że po korekcie nastąpi wybicie pod dywidendę i potem systematyczny wzrost napędzany wyskokami pod pozytywne informacje.
Tzn. nie oczekuje kilaset % w przeciagu kilku tygodni lub miesiecy :) Ale w perspektywnie 5-10 lat mysle ze te kilkaset % jest jak najbardziej realne - jesli wszystko sie dobrze potoczy. Nawet jakby uroslo 4 krotnie to wycena bedzie w okolicy 800 milionow - cena akcji powiedzmy 26 pln to i zysk powinnien byc w okolicy 50 milionow rocznie. Jak dla mnie jest to jak najbardziej realny scenariusz.
Nie wiem czego więcej chcieć niż 16 % dywidendy . Pewnie niektórzy wolą nie mieć nic niż to co daje ATENDE . Skoro spółkę stać na taką dywidendę to chyba dobrze o niej świadczy , o jej kondycji ekonomicznej . Ale u nas wolą kupować kota w worku lub coś co nic nie daje dodatkowego , czyli dywidendy . To jest jakiś polski paradoks giełdowy . Desperatów nie brak na naszej giełdzie . I to się dzieje w środku Europy .