• Opowiedzcie mi o spółce. Autor: ~Przemysław [194.4.63.*]
    Analizuje spółkę pod wieloma kątami ogólnie Apator to bardzo dobra spółka akcjonariat fajny mają w 7 ok 25% akcji a prawie 50% głosów, teraz jest umorzenie akcji także, że C/Z=12 więc nie wygórowane a możliwości wzrostu są - bilans bardzo dobry. Rynek fajny aparatura pomiarowa więc za 10 lat czy za 50 lat będą potrzebne wodomierze itp. sporo eksportują produktów. Macie jakieś uwagi do spółki ile lat tu już jesteście?
  • Re: Opowiedzcie mi o spółce. Autor: ~Inwestor_dywidendowy [5.173.97.*]
    Obok Stalprofilu, rekordzista w wypłacie dywidend bez przerwy na GPW. Brak silnych wzrostów okazją do skupowania i reinwestiwania dywidend. Pozdrawiam. Dywidendowy
  • Re: Opowiedzcie mi o spółce. Autor: ~pep [188.146.38.*]
    Różnica że kurs stalprofil rosnie
    Z punktu widzenia reinwestowania dywidend rosnący kurs to minus. Pozdrawiam. Dywidendowy
  • Re: Opowiedzcie mi o spółce. Autor: ~Przemysław [194.4.63.*]
    No chyba odwrotnie masz 1000 akcji za 10 zl dywidenda 10% reinwestujesz i masz 1100 akcji kurs po 9 zł i masz prawie zero a 11 zł i jesteś już ładnie na plusie.
  • Re: Opowiedzcie mi o spółce. Autor: ~BenGrah [178.235.187.*]
    Przemysławie poczytaj na początek "Inteligentnego inwestora" to wtedy zrozumiesz dywidendowego, dla którego kurs akcji w danym momencie nie ma większego znaczenia. Pozdrawiam obu Panów
    Kurs ma znaczenie przy wchodzeniu ewentualnie jak ktoś handluje przy wychodzeniu z pozycji aczkolwiek stabilność notowań przy inwestycji na długi termin ma znaczenie. Ja tam nie potrzebuje tego czytać wolę teraz zająć się analizą Apatora by określić docelowe zaangażowanie w spółkę.
  • Re: Opowiedzcie mi o spółce. Autor: ~Inwestor_dywidendowy [77.255.69.*]
    Dokładnie, kurs ma znaczenie przy wyjściu. Ale jak dobra spółka to po co wychodzić? Pozdrawiam. Dywidendowy.
    No APATOR nam się ładnie rozwinął 70 rynków na świecie 4 miejsce w EMEA wzrost przychodów 10.5 razy od 97. Dobrze są zdywersyfikowani ciepło, woda, gaz, energetyka, rozłączniki elektryczne, IT. Ponad 100 lat na rynku. Nie działają na wielkim rynku wartościowo ale działalność dobrze rentowna troszkę koninkturalna bo potrafią z przychodów wyciągnąć ok 10% w bardzo dobrych czasach w kipskich ok 5% a w rewelacyjnych ok 15% ogólnie spółka podobnaddo KĘTY aczkolwiek tu prywatni akcjonariusze co powoduje, że nie doją tak spółki i sam profil produktów co do przyszłości lepszy.
  • Re: Opowiedzcie mi o spółce. Autor: ~Inwestorek [5.173.245.*]
    Przemysław APATOR to spółka defensywna zobacz na zysk ze sprzedaży co się tam dzieje w zysku netto występuje co jakiś czas zdarzenie jednorazowe.
    Nie. W długim okresie a tak inwestuje się w spółki dywidendowe, spadająca cena powoduje że za dywidendę możesz kupić coraz więcej akcji. To samo jak cena się nie zmienia a spółka wypłaca taka sama lub rosnąca dywidendę. W obu przypadkach masz co roku coraz więcej akcji i przez to coraz więcej dywidendy, itd. Pozdrawiam. Dywidendowy
    Cena nie będzie w dłuższym czasie spadała jeśli wyniki będą szły do góry, cena może spadać w dłuższym terminie gdy spadają wyniki i wtedy reinwestycja to trochę lipna sprawa zobacz banki poprzez obniżki stóp procentowych przez wiele lat ile pospadały taki PEKAO jeśli się nie reinwestowało w niego tylko w co innego to można było fajnie wyjść bo z reinwestycjami no wygląda tam to słabo. A wracając do APATORA to bardzo dobra spółka widzę sam sprawdziłem u siebie mam np. powogaz licznik wody , wcześniej miałem licznik dwukierunkowy prądu z Apatora ale energetyka coś źle dobrała i wyszła awaria teraz mam innej firmy ale Apator ma szeroką gamę produktów i to wysokiej jakości po prostu nie ma co się szczypać tu trzeba zbudować dość dużą pozycję.
  • Re: Opowiedzcie mi o spółce. Autor: ~Rysiek [46.204.49.*]
    Do : Przemysława ....opisałeś w skrócie jedną stronę medalu.
    Jeśli chcesz poznać drugą stronę medalu, tą prawdziwą to weź udział
    w najbliższym walnym zgromadzeniu akcjonariuszy, to się dowiesz o spółce
    prawdy, której nie znajdziesz w żadnej literaturze faktu.

Przybądź na WZA i się osobiście przekonaj, może zmienisz swoje nastawienie
    i płonne komentarze, które zamieszczasz w necie.
  • Re: Opowiedzcie mi o spółce. Autor: ~Krzyżak [93.105.176.*]
    Chetnie porozmawiam o spolce na walnym
  • Re: Opowiedzcie mi o spółce. Autor: ~aaa [85.11.80.*]
    Kiedy walne bo nie widzę daty.
  • Re: Opowiedzcie mi o spółce. Autor: ~Hugo [81.168.232.*]
    Tradycyjnie ostatni poniedziałek maja, ale ze względu na pandemię podobnie jak rok temu może zostać przeniesione o miesiąc.
[x]
APATOR -0,44% 22,85 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.