Spółka usługowa , zarabiająca na „tłumaczeniu” gier na różne platformy. Od czasu do czasu wypuszczająca coś niewielkiego na własny rachunek. Nastawiona na generowanie gotówki. Nie krzyczy o nowe pieniądze. Rozwija się . I to wszytko za kilka millionów kapitalizacji. Może jak zaczną dmuchać balona jak inne gamingi z jakimiś wish listami , duperelami moga wskoczyc powyzej 20 mln kapitalizacji . Ale czy takie pompowanie kreuje gotówke w spolce . Raczeej nie. Do tego udziały w MD chyba ze dwa razy wiecej warte niz obecna kspitalizacja . Ale nie wiem na jakich wycenach chodzi MD .
Oni portują za kasę a pewnie też za udziały w zyskach. Bardzo bezpieczny biznes . Jak wyjdzie gra to poza stała kasa jest tez ekstra zysk. Gdyby to był słaby biznes to Movie Games nie zakładałoby z nimi spółki MD tylko zleciliby portowanie i tyle.
Dnia 2021-06-07 o godz. 18:54 ~Hofens napisał(a): > Podbijam temat i pytanie, kto wie co tu się dzieje i co może się zadziac?
spiesze z odowiedzią:
- spółka nie komunikuje się z rynkiem, brak jakicholwkiek informacji. Pozyskali kapitał i mają wszystko w d. - nie ma popytu. Powoduje to powolne obsuwanie się kursu - nie ma perspektyw - albo mi nic nie wiadomo albo nic ciekawego nie ma w portfollio na nadchodzące miesiące. DDS przypominam ze nie jest ich dziełem i nie wiadomo ile będą z tego mieć - być może nic. - spółka wydaje się zapomniana...
Inaczej mówiąc Tyrka już na golfa 2 TDI nie stać a prawdopodobnie niebawem nie będzie go stać nawet na rower :)
Tobie zdarzyło się kiedykolwiek zarobić na giełdzie - wirtualny ynestorze ???? Jesteś zakompleksionym dupkiem , który boi się własnego cienia - cieniasie
Dnia 2021-06-09 o godz. 10:01 ~Tyrek napisał(a): > Tobie zdarzyło się kiedykolwiek zarobić na giełdzie - wirtualny ynestorze ???? Jesteś zakompleksionym dupkiem , który boi się własnego cienia - cieniasie
Tak, np teraz mam między innymi FARM51. Nawet na tym badziewiu udało mi się zarobić wychodząc z waloru opo 8-10zł hahaha ostrzegałem ze to pułapka ale Tyrki i inne świrki nie dawali się przekonać. Jaką masz kolego średnia? 4.5? xD xD