• Ludzie co jest stracone Autor: ~Byku [195.75.235.*]
    Jeżeli nawet uda się im dopiąć wyjście z giełdy -to co się zmieni.
    Kto odda akcje po niecałe 27 zł? Kilku ?
    I co zostaną z akcjonariatem około 1 mln akcji z którym będą musieli sie dzielić dywidendami-a chca wypłacać sowite.

Chyba nie myślicie ,że przy tej cenie wezwania osiągną próg 95%,aby Nas zmusić do sprzedaży!!!

Jeżeli chcą naprawdę wycofać papier z GPW-muszą sowicie zapłacić.

Nie dajcie się okraść ,a idzie wielka hossa.
  • Re: Ludzie co jest stracone Autor: ~CHCIWIEC [5.172.255.*]
    OSIAGNA ONI STOJA ZA POPYTEM WCZORAJ I DZIS ALE CZEKAJA ICH PROCESY SADOWE:)
  • Re: Ludzie co jest stracone Autor: ~Byku [195.75.235.*]
    Nie wierze nawet jak podciagną do 34 zł i tam będa zbierać podaż szybko się skonczy-kupią góra 20 tysiecy.
  • Re: Ludzie co jest stracone Autor: ~Alan [31.60.89.*]
    Wszystko na nic. Bez giełdy papier będzie bez znaczenia. Przymusowo wykupią i tyle.
    Przymusowo wykupią po przekroczeniu 95% akcji-i co myslisz ,że akcjonariat poleci oddawać po 26,75 -jak teraz nie chce po 28 zł.
    Alan Ty chyba rzeczywiście Jesteś po drugiej stronie.
  • Re: Ludzie co jest stracone Autor: ~Ruda [188.147.98.*]
    Sam jesteś bez znaczenia . Nie masz co tu już szukać. Należy się zapoznać z historiami różnych spółek co wychodziły z GPW. Większość to dobre scenariusze . Obie będą chcieli to wykupic i dadzą dużo lepszą cenę . Nie rozumiecie mechanizmów . Na GPW jak dadzą 50 zł nic to nie da i tak beda spory sadowe i tak nie zdobędą 95 procent. Poza giełda będzie łatwiej się im dogadywać i to będą robić . O ile to wszystko miało by dojść do skutku. W emisję też nie wierze bo to rozwidniło by tych wszystkich beneficjentów programu a to wszyscy pracownicy i nie będą tego robić to bez sensu nie opłaca się nastawiać przeciw sobie całej kadry. Akcje będą po prostu wykupywane będą wysyłane propozycję ceny i na pewno nie będą to obecne ceny. Ja wiem co będzie ... Po delistingu owszem oddacie za mniej niż obecne wezwanie bo tacy są ludzie chcą mieć święty spokój ale ja to będę zbierał chętnie . Dlatego że swoim pakietem zostaje i czekam na ewentualne dokupienie od tych co się boją.
  • Re: Ludzie co jest stracone Autor: ~ENDRIU47 [37.30.25.*]
    Brawo Ruda ty to masz jaja [przepraszam za określenie może twój mąż nie czyta] wreszcie dobry tekst jest w tobie nadzieja i wiara. Wiem coś na ten temat bo kumpel handlował ze mną Ropki i przed Walnym zwiał szkoda słów. Pozdrawiam.

Zenek też dobra robota. Takich jak Ruda potrzeba.
  • Re: Ludzie co jest stracone Autor: ~ARTi [77.45.93.*]
    Nie muszą skupować akcji do 95% żeby wycofać z giełdy. Kto nie chce odpowiadać na wezwanie ten zostanie z akcjami, które będzie mógł sprzedać poza giełdą (np. tak jak nieruchomość).
    I co z tego ,ze wycofają-setki tysięcy akcji pozostanie poza porozumieniem .

I sa dwie opcje wyciągna te akcje od ludzi za dobrą cenę-albo wypłacając sobie dywidendy zareczam Tobie ,że sowite dywidendy,beda musieli dzielic sie zyskiem z pozostałymi akcjonariuszami.W kilka lat wypłaca sobie obecną wartośc akcji w dywidendach.

• Re: Ludzie co jest stracone Autor: ~Ziutek [109.231.46.*]
    Proponuję wystawić akcje na sprzedaż np po 100 zł i policzyć ich ilość, będzie łatwiej o dalszy scenariusz.
  • Re: Ludzie co jest stracone Autor: ~Ruda [188.146.97.*]
    Tak tak wiem mi chodziło że po wezwaniu błąd w pisaniu. Po wezwaniu być może cena spadnie poniżej wezwania bo część będzie oddawać Ci co nie chcą zostać poza giełda. Wtedy coś dokupie. Ale jeszcze cała procedura zaskarżenie uchwały sąd prawdopodobnie udzieli zabezpieczenia tak jak ostatnio ma enerdze czy spółce moj. Zenek zorganizował porozumienie zebrał naprawdę sporo to nie tak łatwo. Należy to wszystko pociągnąć dalej czyli dalej być zorganizowanym ewentualnie dobrać trochę akcji może by się udało mieć 5 procent i zrobić porozumienie. Mówię o tych osobach które chcą zostać nawet jeśli wyjdziemy z giełdy. Razem będziemy mieli lepsza pozycję do jakiejs ewentualnej negocjacji co do sprzedaży akcji. Byc może masz pakiet był by tym co trzeba by im było do zdobycia 95 procent wynegocjujemy swoją cenę a reszta nie będzie się martwić skoro nie martwili się przy ostatnich mobilizacjach. Nie widzę Zenka on ma największy pakiet mógł by się wypowiedzieć co chce robić dalej z akcjami i jak by widział taką dalszą walkę.
    To co założyć porozumienie , negocjować z Siwcem i wykiwać pozostałych akcjonariuszy ?-masakra.

Nie jest to w moim stylu-ale napisze dużo prawdy jest w tych przysłowiach o rudych.

I dziw się tu obecnemu porozumieniu P.Siwca,że tak postępują-jak wielu maluczkich zrobiłoby to samo gdyby mieli okazje.

• Re: Ludzie co jest stracone Autor: ~Ruda [188.146.97.*]
    Wykiwać akcjonariuszy ? To jest bezsilność wobec lenistwa i bezczynności pozostałych akcjonariuszy którzy myślą że ktoś będzie działał za niego. Zobacz na porozumienie akcjonariuszy energi oni działają na lepszą cenę dla siebie będą negocjować z Orlenem ale w imieniu własnym i jak uzyskają lepszą cenę to dla siebie. Tu były prośby namawianie błaganie zachęcanie choćby do poświęcenia 30 zł i 15 minut na pełnomocnictwo i część odpowiedziało a część po prostu nie licząc że ktoś coś zrobi za nich. Gdzie jest reszta głosów ? Dlaczego nie było ich na walnym? Co dobrze stać z boku i jechać na czyichś plecach ? Przecież to Ci co nie byli na walnym swoją postawą doprowadzili do przegłosowania uchwały . Ja bym się zastanowił trochę głębiej co tu jest uczciwe ! A Ruda to jest ruda miedzi ... kolor prawie się zgadza.
  • Re: Ludzie co jest stracone Autor: ~rozgoryczony [79.184.239.*]
    w przyszłym tygodniu Spółka musi opublikować zgodnie z KSH protokół z NWZA z nazwiskami osób zgłaszających sprzeciw.
    do końca maja czas na pozew.
    polecam broszurę "Jak uczestniczyć w Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy - KNF" na stronie knf - tam są wytyczne do działań w sądzie.
  • Re: Ludzie co jest stracone Autor: kertz [188.146.32.*]
    Byku masz rację. Oni chcą zebrać tanio spółkę bo nie chcą dzielić się kasą. Na elektrimie super kręt Solorz wycofał spółkę z GPW za 6,25 ( zcp) teraz proponuje 18 zł. Wiadomo minęło sporo czasu ale tam mamy tylko majątek tu pracującą spółkę. Jeżeli oni mają płacić 1,6 dywidendy na akcje to ja mogę za te 27 złotych trzymać RPC do emerytury. Niech podwyższą cenę do 35 zł to się zastanowię a jak spadnie po końcu wezwania to chętnie dokupię.
[x]
ROPCZYCE 0,42% 23,70 2025-10-08 16:12:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.