W szczególności electro&tech po wielu kwartałach spadku w końcu się odbija i zaczyna co raz więcej dodawać do wyników :) spółka zrobiła 3 mln EBITDA poza sezonem i prawie 900k zysku netto...jak za starych dobrych czasów :) dobrze rozkręca się eksport na zachód.
Całkiem realne jest przebicie 3 zł od których to się kurs już kilka razy odbijał,
Zakończył się tez okres zamknięty dla THC ,
Piłka po och stronie ,
Do 3 maja trzeba przesłać ewentualne projekty/ zmiany odnośnie WZA - nie ukrywam że liczę na podniesienie dywidendy przez THC ,
Długoterminowy trend wzrostowy zachowany ,
Przypomnę ze THC kupuje po to aby sprzedać drożej ....
Wiele już spółek miało spadać a rosną. Banki? PKO BP ponad 2,5 mld straty, wyrok TSUE miał spowodować straty na 200 mld - i co z tego - i nic - banki stoją najwyżej od początku kryzysu!
Ponadto dzisiaj to dzień wyjazdowy na długi weekend, normalny człowiek myśli o majówce a nie o giełdzie. Tak więc nie ma co patrzeć na dzisiejsze notowania. Dobranoc. Dobrego świętowania.
Istotne sprawy: ✓R/r wyższy udział % sprzedaży eksportowej w całości przychodów o +7p.p. Wzrost sprzedaży eksportowej zarówno w segmencie Electro&Tech (+1,4mln PLN) jak i w Systemach Rurowych (+1,3 mln PLN). ✓Na dzień publikacji, za okres ostatnich 12 miesięcy pozyskano 28,1 mln PLN zamówień w eksporcie - wzrost o 37% r/r. ✓Spółka w swoich działaniach koncentruje się na sprzedaży eksportowej, realizowane są przesuwane wcześniej inwestycje i rośnie wartość zamówień od nowych klientów. Największe wzrosty sprzedaży w obszarze Europy Zachodniej, Środkowej oraz na rynkach wschodnich. Wzrost sprzedaży w obszarze produktów o wyższej rentowności.
Cierpliwość nic nie da, jeśli spółką zainteresowane jest od lat jedno i to samo kółeczko osób. Bez napływu nowych chętnych nic się nie zmieni bo nie ma komu kupować większego wolumenu. Dziennie przelewane są grosze z jednej szklanki do drugiej postawionych na tym samym stole.
Jedynym wydarzeniem w historii profilu tej spółki od dłuższego czasu było wezwanie THC. Poza nim, to tu się nic nie dzieję w większości wypadków, nic znaczącego tak naprawdę.
Możesz zacytować gdzie dupa? Moją winą jest, że nie ma napływu nowych zainteresowanych nabyciem akcji? Przykro mi, że nie poklepuje się w piaskownicy w kółko z innymi jak to jest fajnie tylko piszę po prostu jak jest. Notowania mimo tych świetnych raportów, prognoz i perspektyw jak na razie zdają się to potwierdzać i brak jest tego wyjątkowego zachwytu i zainteresowania na wykresie.
Czy napisałem w którymś miejscu nieprawdę Twoim zdaniem?
Spółka ma ogromny potencjal do regularnego zarabianie na poziomie +20 milionów ebidta. Bardzo interesujące chociażby że względu na dywidendy...co do aktualnej wyceny na GPW to jest nadal bardzo atrakcyjna dla nowych inwestorów.
Powoli zaczynają się pojawiać nowi, ale największe zainteresowanie przyjdzie pewnie za rok. Mi to odpowiada i dlatego nadal dobieram akcje