Przy takich kwartalnych wynikach to za rok będzie jeszcze dywidenda. Widać, że pod nowym kierownictwem spółka przechodzi wielką zmianę.
A nowe wyroby i cały dział cukierniczy z Odry wyraźnie zwiększył przychody w 2021. Nic tylko palce lizać.
Też jestem zadowolony. Te produkty już wcześniej nie były złe. Te batoniki bio/eko w żabce to są najlepsze. Kupowałem już je wcześniej zanim się ubrałem w akcje i zauważyłem w pracy że ludzie też je kupują.
Niestety dla kogos, kto sprzedawał po 10.000 szt. za 2,50zł, a potem na zamknięcie za 2,48 (wrzucone kilka sekund przed 17-tą) cena jest chyba wystarczająca. :/ Jeżeii ta dynamika zysków się utrzyma, to po raporcie za III kwartał c/z powinna oscylować w okolicach 8-miu, czyli spólka byłaby śmiesznie tania.
Pewnie,że po takich wynikach kurs powinien być znacznie wyżej. Ale wszystko w swoim czasie. A te 10000 po 2.5 wygląda na ustawkę. Z wora do wora. Tak,aby zniechęcić i zebrać od niecierpliwych.
Jeżeli chodzi o to jaki powinien być kurs to wystarczy zobaczyć jaki był kurs przy takich zyskach w przeszłości. Mamy teraz średni zysk netto z ostatnich 2 kwartałów 2 mln zł. Ostatnio taka średnia była w II i III kwartale 2014 roku. Kurs był wtedy 8-9zł.
Swoją drogą co oni z tymi 2 mln zł zrobią? Spółka nie jest wielka, 2 mln to sporo. Przy takich zyskach to można niezły kredyt uruchomić.