Biorąc pod uwagę że nie było jej za 2018/2019/ i łączny zysk za te lata to około 8 PLN na akcje to faktycznie te 1 PLN to marna kwota Wyniki niezłe, myślałem że będą gorsze. Niestety nie wpłynie to na wycenę i nie spowoduje wzrostu kursu akcji.
Dnia 2021-04-28 o godz. 22:59 ~Michał napisał(a): > Biorąc pod uwagę że nie było jej za 2018/2019/ > i łączny zysk za te lata to około 8 PLN na akcje to faktycznie te 1 PLN to marna kwota > Wyniki niezłe, myślałem że będą gorsze. Niestety nie wpłynie to na wycenę i nie spowoduje wzrostu kursu akcji.
Powalający optymizm. Ja myślę, że kurs przebije 20 zł. 1 zł netto to ponad 5,1% stopy dywidendy netto. Pewno mogło by być więcej ale zawsze coś. Co do biurowca to poziom wynajęcia 99% zgodnie z info w liście prezesa.
oni w 4q2020 r. spłacili masę zobowiązań dlatego w 4q20 stan kasy się nie zmienił versus 3q20. Zmieniła się za to istotnie struktura pasywów tj. wzrósł udział kapitałów własnych. Moim zdaniem jak przeczytasz list prezesa to spółka poprawi wyniki jeszcze w 21 r. niezależnie od tego czy sprzeda biurowiec czy nie.
Dywidenda mogłaby być wyższa ale tak jak pisałem, Prochem zbierają kasę na umorzenie akcji i wycofanie spółki z GPW. Muszą tylko co do ceny umówić się z PZU. Spokojnie czekamy.
Bardzo dobre wyniki. C/Z śmieszna. Mają unikatowe kompetencje co daje in duże marże na kontraktach. Jeszcze sprzedaż Irydiona... Brakuje tylko zainteresowania inwestorów. Cierpliwość będzie nagrodzona . Co najmniej 35-40 zł.