• Kupilam i co teraz Autor: ~Ania [5.173.201.*]
    Zzakupilam z nadzieja zysku a tu lipa. Duzy obrot jak na ta spolke i w miejscu.. Co to ma byc bo nie wiem jak to odczytywac. Podpowiedzcie. tresciwie
  • Re: Kupilam i co teraz Autor: ~Vvader [188.121.15.*]
    Nic , Nie wiem po co kupowałaś ...
    Czekaj na wyniki za kolejny kwartał może odbije ale generalnie nie sądzę
  • Re: Kupilam i co teraz Autor: ~Ania [178.73.8.*]
    Kiedy będą wyniki za IQ?
  • Re: Kupilam i co teraz Autor: ~major [89.64.7.*]
    ty to sobie możesz sądzić albo i nie. tego nie da się przewidzieć, totalna loteria. niedawno było po ponad 36 bez powodu, teraz jest powód aby wybiło do 40 i schodzi do 34.

a ty autorko - możesz się rozpłakać, bo kupiłaś śmiecia, który zachowuje się nieprzewidywalnie. poczekaj aż wzrośnie tak abyś nie miała straty i sprzedaj.
  • Re: Kupilam i co teraz Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    @Ania
    Decyzja należy do ciebie, bo to twoje pieniądze. Jeśli masz czas trzymaj nawet do 2023r aż Czechowicz opuści pokłada. Moim zdaniem fundusze chętnie odkupią ten pakiet być może stanie się to już w następnym roku gdy skończy się lockup na akcje MCI. Nie zaglądaj codziennie na notowania bo to nie ma sensu. Nie czyta głupot, że to MCI sprzedaje na rynku bo tak nie jest. Tu część piszących po prostu nie zna spółki.
    Przyszłość Answear widzę tak:
    Generalnie Answear jest skazany na wzrosty kursu. E-commerce będzie się rozwijał bez dwóch zdań bo większy wybór, wygoda no i dużo nisze koszty niż w offlinie a więc i niższa cena, a od jakiegoś czasu dostępność różnych form odbioru. Answear w porównaniu do Zalando nie przepala bez sensu kasy, rozwija się wolniej ale tez ten rozwój jest kilkaset procent tańszy!!!
    Czasami rekomendacje się sprawdzają dużo szybciej tak jak na Dadelo czasami wolniej lub wcale.
    Wyniki za 1Q będą mega. za 1-3Q2020 mieli 263 mln zł przychodów 18 mln zł zysku EBITDA. Za 1Q2021 mają 127mln zł przychodów a więc EBITDA też będzie piękna, może 10mln zł albo nawet ciut wyżej!
    Rekomendacja mBanku: Prognoza biura na 2021 r. to odpowiednio: 519,4 mln zł przychodu, 29,8 mln zł EBITDA oraz 14,9 mln zł zysku netto. Z kolei na 2022 rok: 661,3 mln zł, 38,5 mln zł oraz 21,7 mln zł.

A Answear ma już za 2020r 30mln Ebitda !!!
    Wzrosty są tylko kwestią czasu, być może nie będę spektakularne ale będą. Będą tez korekty. teraz nie jest już tanio .Spólka jest wyceniona 1,5x przychody za 2020 i 20x Ebitda, ale przy takim rozwoju to się wkrótce zmieni.

• Re: Kupilam i co teraz Autor: ~helpi [5.173.97.*]
    @bialoczerwony1972,

gratuluję wpisu. Naprawdę :) Merytoryczny.
    Dodatkowo od siebie - podzielam w pełni.
    Answear.com to była moja pierwsza f-ma
    w którą zainwestowałem (IPO + zakupy).

A zdecydowałem się po pierwszym Webinarze - przed IPO.

Ci ludzie (Prezes + inni) wiedzą co robią - i jak to osiągnąć.

Spółka do trzymania w porftelu.

Brawo Ty !

pozdrawiam
  • Re: Kupilam i co teraz Autor: ~JanK [217.28.149.*]
    Zrób tak jak ja - wystaw po cenie jaka Cię interesuje z datą np. do końca roku i zapomnij.
    Nie patrz na kurs, chyba że chcesz dokupić jeśli spadnie, nie czytaj bzdur na forach.
    Cierpliwość i spokój - to lubią pieniądze.
[x]
ANSWEAR -0,76% 26,20 2025-12-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.