Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem spółki po 4.40zł za akcje. Chciałem mieć ekspozycje na rynek nieruchomości po tym jak PIS ogłosił nowy ład. Zrobiłem analizy wszystki spółek z GPW a nawet z NewConnect i jest to - wg mnie oczywiście - aktualnie najlepsza ze spółek w tym sektorze pod względem fundamentalnym! Świetne relacje inwestorskie, stabilna spółka, oraz perfekcyjnie wpasowuje się w elektorat PiSu który bedzie szukał takich właśnie mieszkań - nie drogich, ale solidnych. A nawet jeśli z tego nowego ładu nici, to wciąż uważam że rynek nieruchomości nie czeka żaden krach a spółka jest solidna i w uczciwej cenie.
Ale Mercator to jest dziecko Covidu, ich model biznesowy to robienie rękawiczek i nie trzeba mieć nie wiadomo jakiego know-how. Zaraz znajdzie sie konkurencja co zrobi te rekawiczki o polowe taniej.
Ktoś pewnie zorientowany zaczyna skubać akcje po marazmie wzrósł wolumen tranzakcji co pewnie związane jest ze zbiźajàcym raportem za 2q-a że będzie b.dobry tego nie trzeba nikomu tłumaczyć,zobaczymy do ilu podpompują-20 może 30% powinno podskoczy. Powodzenia
Po prostu sprzedałem Bowim i tutaj wszedłem, bo mamy to jeden z największych potencjałów do szybkiego wzrostu. No chyba, że wyniki za I półrocze zaskoczą nas negatywnie. Ale tego chyba nikt tutaj nie zakłada :-)
Ładny wzrost a co ważniejsze przy niespotykanych od 10 lat obrotach, wyniki po 2q musze być niesamowite a moźe zarząd zaczął skup źeby nie dzielić się rosnącymi zyskami-informacje pewnie już w drodze
Powinno kosztować spokojnie x (razy) 2,5 do x 3, przy założeniu że wyniki utrzymają się na podobnym poziomie w najbliższych kwartałach, a zapowiada się że mogą być dużo lepsze