• Raport 30.04 Autor: ~Rafakomatic [5.173.73.*]
    Czego możemy się spodziewać po raporcie rocznym za 2020?
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~przedszkolak [5.173.177.*]
    Osobiście patrząc jak ładnie poradzili sobie już w 3 kwartale 2020 z wprowadzeniem e-commerce stawiam że kontynuacja będzie widoczna w 4/2020 pod to kumuluję papier.. jeżeli wynik będzie dobry (porównywalny nawet z 3 kwartałem) powinniśmy wyskoczyć znacząco w górę AT jest po naszej stronie
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~Jas20 [37.109.33.*]
    Cześć. Jestem trochę leniem i zapytam tutaj. Czy orientujesz się może czy na któryś z wyników za 1,2,3 kwartał tego roku miały wpływ dotacje z tarczy covidovej?
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~ja [37.47.217.*]
    nie
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~EAH [85.221.155.*]
    Gdzie ten raport?
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~Rafakomatic [89.64.35.*]
    Nie ma jeszcze oficjalnie ale patrząc po wzrostach to chyba już ktoś coś wie
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~robi [91.225.135.*]
    Wyniki podobne do tych z 2019 roku, nie ma drugiej spółki w branży odzieżowej, która by tak dobrze sobie poradziła w czasach pandemii.
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~mkk [88.156.213.*]
    faktycznie nieżle sobie poradzili w pandemii jak wszyscy jechali na stratach, zostawiam papier na dłużej bo teraz to pokazą
    dlatego zarząd kupował po 18,5 wiedzieli, że jest ok
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~zona [89.64.122.*]
    Szkoda, wyniki takie sobie, dlatego ostatnie tygodnie marazm w obrotach , ja dalej trzymam z nadzieją na minimum 30 zł - taki mam cel.

Cierpliwości życzę wszystkim

Loki
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~robi [91.225.135.*]
    Taki sobie w czasie pandemii??? 90% spółek z branży odzieżowej miało straty a Esotiq ma praktycznie takie same wyniki jak w 2019 roku. Może Kolega da przykład innej spółki z branży odzieżowej, która miała lepsze wyniki w czasie pandemii?????
    Dla przykładu CDRL podobna cena za jedną akcję a strata na akcję 6,07zł w 2020 roku.
  • Re: Raport 30.04 Autor: stachsgh [31.0.52.*]
    Duża strata, ale dobrze, że oni w ich ciuchach nie występują...
    Mocne, zobacz koniecznie :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=oVrdIXQ2g30
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~Morr [83.31.215.*]
    Witam.
    Cóż można powiedzieć?
    Rozczarowanie jednak bracia z dalekiego wschodu odpuścili. Zarząd zbyt dużo starał się pozyskać i klapa.
    Brak silnego do kupna. Jedyną nadzieją jest dywidenda ale jeśli uchwala przekazanie księgowego zysku na wykup akcji to będzie jeszcze większa klapa. Ja trochę się czytając tabelki załamałem. Jeśli rada nadzorcza nie pokaże kija dowodzącym to będzie porażka.
    Pozdrawiam zniecierpliwionych.
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~PremierMateusz [31.178.137.*]
    Ja się zastanawiam, czy ktokolwiek w ogóle potrafi czytać raporty?
    Pewnie 90% akcjonariuszy zerka na pozycje zysk netto, porównuje z rokiem poprzednim i na tym kończy analizę fundamentalną spółki. Wg. mnie był to najlepszy raport roczny Esotiqa do tej pory. 2020 był dla spółki świetny, a biorąc pod uwagę warunki w jakich przyszło im funkcjonować, było wręcz rewelacyjnie. No ale skoro to za mało to wzrostu kursu, to ja już nie wiem co by się musiały wydarzyć. Lepiej kupić gaming albo krypto, bo to przecież musi rosnąć bez powodu :).
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~Najgrubszy [89.78.146.*]
    Witaj Morr, pełna zgoda. Też oczekiwałem, że zamknięte galerie, lockdown i fala bankructw lepiej wpłyną na wyniki firmy. Na pocieszenie pozostaje fakt, że to chyba najlepszy wynik w WIG ODZIEŻ.
    Masz też 100% racji co do Chińczyków. Słyszałem jednak, że to była podpucha i w grze liczą się tylko Amerykanie i "Arab" (kto ma wiedzieć ten wie o kogo chodzi). Co z tego wyjdzie zobaczymy. Faktem jest, że tak jak piszesz sporo chętnych chodzi wokół spółki, bo prognozy w UE dla bielizny dużo lepsze niż dla odzieży.
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~bajkiZmchuIpaproci [109.89.177.*]
    a ja slyszalem, ze to nie byli chinczycy tylko wietnamczycy i nie chcieli kupic spolki tylko przywiezli sajgonki z warzywami i kurczaka z grzybami MUN i bambusem
    Widzę że na grzybach sie znasz. Takie rosnące na trawnikach tez zbierasz one nazywają sie halucynkami
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~Aga [31.1.84.*]
    Zauważyć trzeba że na wynik wpłynął odpis na należności oraz udzielone pożyczki spółce zależnej Esotiq Germany GmbH w wysokości 6,4 mln zł.
    DODAJĄC to do wyniku mamy większe zyski niż przed pandemią w 2019;) Przepływy widzieli?
    Niestety nadmuchiwanie bańki. Boje się że teraz trzeba wyjść. udało sie troszkę popchnąć.
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~mkk [83.238.86.*]
    dobry jesteś
    29zł
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~mkk [88.156.213.*]
    do aga
    tu już realniej mówisz w dłuższym terminie będzie te 29 zł w tej branży wypadają najlepiej i bez komentarza
    Zupełnie rozsądny poziom wyceny i pod względem AT i AF. Nawet w porywach do 35, ale lepiej pomału góra. Jestem od 9,20 i wiem co mam;) Niech sobie firma rośnie w siłę. Jak rynek zacznie wyceniać wyżej niż WK będzie sygnał żeby dokupić więcej.
  • Re: Raport 30.04 Autor: ~Morr [83.31.203.*]
    Witam.
    Do Agi jestem na EAH od dłuższego czasu. Nawet miałem w portfelu akcje które kupiłem dawno po 25zł. Spadło do chyba 7zł. Oczywiście trzeba było uśredniać. Fakt nie jest to spółka spekulacyjna. Jednak byli chętni do wejścia w biznes ale nie wiadomo czemu zarząd odpuścił. Krupa też ma inne biznesy i EAH nie poszło na modę dziecięcą co było błędem. Chytrość ?????? Pandemia zrobiła swoje oczywiście. Zarząd zadbał o tarczę. Jednak ostatnie działania w firmie są dziwne i dość ciekawe. Raport i co i nic. Trzymają sztucznie kurs czyli bańka. Pytanie kiedy pęknie. Łudzimy sie że będzie lato i ludzi zaczną kupować gacie. Może tak być. Ale firm z tańszymi gaciami tez jest sporo.
    Ja pozbyłem sie faktycznie części papierka pozostawiłem sobie z sentymentu pakiecik i również czekam na objawienie zarządu.
    Każdy jeszcze ma nadzieję na dywidendę ale czy będzie i w jakiej wysokości to już inna para kaloszy. Cena 16zł może być realna ceną w niedługim okresie.
    Pozdrawiam
    Korona?
[x]
ESOTIQ 0,00% 37,20 2025-11-07 16:35:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.