• NIESTETY Autor: ~Adam [195.85.199.*]
    Kasa wtopiona

tyle w temacie.....

a miało być tak pięknie.......
  • Re: NIESTETY Autor: ~dfgh [193.242.212.*]
    może tak a może nie - cierpliwość...
  • Re: NIESTETY Autor: ~Adam [195.85.199.*]
    Kupowałem w styczniu, po jakim kursie nie muszę mówić, każdy się może domyślić

czekać można tylko co może być motorem do wzrostu ? wyniki za 1 kwartał?
    motor odpali w najmniej niespodziewanym momencie bez żadnego sygnału...
    najmniej spodziewanym oczywiście :)
  • Re: NIESTETY Autor: ~nelor [31.60.63.*]
    Tego, to ja nie rozumiem. Po co kupowałeś akcje jeżeli nie wiesz pod co?
  • Re: NIESTETY Autor: ~Waldek [78.8.108.*]
    Jakim trzeba byc .....zeby kupowac pod foltovoltaike i ...............(bo pekne ze smiechu) ...................."skrzynki do wystawuania paragonow" .:)

Jak sie maja milionerzy z "Elzabu " ?

p.s.
    taki jest od zawsze poziom leszczy i nic sie nie zmienia od 1994 .
    Nowe "mięsko " i te same starty
    zeby morale nie upadlo to przypominam ,ze moja prognoza 4,30 jest aktualna (choc moge sie pomylic ,zobaczymy)
    Z drugiej strony chyba marazm jest najbardziej prawdopodobny teraz na tym papierz bo w jestesmy prawie w MAJU .
    zancie to przeciez :"Sell in may and go away"
  • Re: NIESTETY Autor: ~odp [185.28.179.*]
    o juz mi brakowało wpisów jakiegoś zakompleksionego frustrata no i jest on, Waldzio, miłego dnia, odejdz na chwile od kompa, zobacz jaka ładna pogoda, może ci trochę żółć w ogranizmie przestanie ciążyć, miłego dnia!
  • Re: NIESTETY Autor: ~odp2 [185.28.179.*]
    4.30? 5.30 juz nieaktualne? Niedawno straszyles że spadnie aż do 5.30. spadło niżej, miałeś racje czy się myliłes?
    Pokaz gdzie pislaem o 5,30 klamco :)

• Re: NIESTETY Autor: ~do_waldka [185.28.179.*]
    oszuście, (skoro jestem kłamcą, to ty oszustem),
    masz krótką pamięć, powtarzałeś to wiele razy jak kurs był wyżej, chyba ze waldek to wirtualny byt na ktorym pisze kilku trolli to by nawet pasowało

• Re: NIESTETY Autor: ~synek [31.0.127.*]
    Tak się składa, że obie rzeczy które wymieniłeś mają duży i rosnący rynek sprzedaży więc Twoja wredna uwaga jest kompletnie chybiona. Firma działa kupę lat, robi przewidywalny towar, rozwija się. Musi popracować nad zyskiem ale nie widzę tu jakichś strukturalnych problemów, które mogą położyć spółkę. Ale na pewno nie można jej wrzucać do jednego worka z firmami sprzedającymi obietnice albo generującymi straty rok za rokiem. Ja też kupiłem trochę akcji w styczniu w okolicach 5 zł bo liczę na poprawę zysku w tym roku i wzrost kursu w okolice 6. Na pewno nie jest to topowa inwestycja ale ja pracuję i nie jestem w stanie codziennie śledzić 20 spółek, mogę się skupić na 3-4 a reszta musi być w miarę przewidywalna i bezpieczna i taki jest moim zdaniem Elzab.
    Zapomniales o konkurencji ,ktora jest przeogromna ,zwlaszcza w fotovoltaice.
    Jesli ktos dolacza tak poźno to raczej sie nie liczy w drodze po konfitury.
    Jesli chodzi o kasy ,to tu jest roniez ciasno na rynku ,a stawiac wszytko na jeden produkt przy tej wielkosci firmy to chyba jakies niezrozumienie i nieporozumienie(nieodpowidzialnosc).
    A poza tym , napisz w koncu cos krytycznego jeden z drugim, bo od tego szalenczego enztuzjazmu i euforii na tema gigantycznych perspektyw spolki chce sie zygac.
    Czy mowi ci cos analiza SWOT gigancie intelektu?

• Re: NIESTETY Autor: ~synek [37.248.154.*]
    Po pierwsze, dlaczego mnie obrażasz?

Po drugie, to jest mój pierwszy wpis na forum Elzaba i na pewno nie był bezkrytyczny.

Po trzecie, 90% spółek działa na rynku z ogromną konkurencją. Wyjątkiem są spółki "państwowe" które mają monopol i zaliczyły spadek wartości nawet kilkukrotny oraz spółki sprzedające często produkty, których właściwości nie rozumie nikt poza twórcą (np. biomedyczne).

Po czwarte, firma nie produkuje jednego produktu tylko gamę produktów z danego segmentu. Nie jest to nic nadzwyczajnego, martwiłbym się gdyby Elzab zaczął nagle inwestować w produkcję profili zimnowalcowanych. Niekoniecznie jest to coś strasznego - co mają powiedzieć akcjonariusze spółki Kernel, która produkuje "tylko" zboże i olej słonecznikowy?
[x]
ELZAB -3,87% 1,92 2023-12-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.