Ostatnio na tym papierze jest cisza zarówno przed wynikami, w czasie podawania wyników jak i po podaniu wyników. Tu jest generalnie bardzo cicho ... tak jak w każdym miejscu gdzie nic się nie dzieje i które nikogo nie interesuje.
I dlatego piszę, że zastanawiam się jaki wskaźnik C/WK będzie na pierwszej sesji po Majówce ;-). Teoretycznie jeśli kurs podskoczy to może się nie zmienić ;-)
NAV mniej więcej znany od raportu funduszy TechV i EuroV a wy tu się nie wiem czym emocjonujecie! Jeśli po takim exicie jak ATM nie było spektakularnych wzrostów to co tu może je spowodować?
Kurs sterowany??? Hehe czytam to na każdej spółce gdzie nie chce rosnąć :) Kto to robi? Marsjanie, covidianie, antyszczepionkowcy czy cykliści :)
Na razie wiemy, że C/Z spadła do 7,3 :-). C/WK poznamy we wtorek ;-). Fakt, że spółka nie jest zbyt popularna na bananie ale zapewne czeka nas kolejne wezwanie na sprzedaż akcji więc przynajmniej delikatnie kurs przeskoczy 20 pln
Prawdopodobnie kolego nie jesteś zbyt długo na giełdzie .... odpowiedz sobie czy częste transakcje po kilka czy czasem kilkanaście akcji to jakaś forma zyskownej spekulacji , inwestycji czy może sprzedaży ? .... Ja rozumiem że w książkach pisze się o Panu Rynku , ale to tak jak wierzyć w Świętego Mikołaja ...
Będzie pobijemy nawet szczyty z tym że nie wiadomo kiedy to nastąpi za rok może dwa . Najtrudniejsze w tej zabawie jest czekanie gdy widzimy, że wszystko dookoła rośnie a tu kurs stoi jak zaczarowany.
EV urosło o 23 mln głównie dzięki wycenie IAI, TV prawie o 44 mln głównie dzięki Morele/Pigu. Ponieważ MCI ma powyżej 43% TV to przełoży się to NAV MCI wzrośnie ok. 42 mln. Dziwne że wyzerowali KupiVip. Przecież to e-commerce. http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/company/1925,0,0,0,1
Auctionata, Windeln to też były e-commerce. KupiVip niestety przegrywa rywalizację w Rosji
Szkoda. Czechowicz czasami przeszacowuje zbyt agresywnie i czyści bilans. Takie standardy. Pewnie coś tam jest warte i być może komuś to sprzedadzą. Ja czekam na exit z Morele.
Dziś jakiś grubas ładnie zbierał po 18.30. Ustawiłem na kupnie 600 akcji po 18.35 ale mi nie wrzucili ktoś mnie ubiegł i podbił cenę. Może jutro wpadnie.
Pomalutku po cichutku do góry to najlepszy scenariusz. Tak zajedziesz najdalej. Jest odbiór na coraz wyższych poziomach. choć wszystkim się wydaje , że to już koniec wzrostów , zaraz będzie korekta bo nikt nie kupuje. Przypominam stare porzekadło - pieniądze lubią ciszę. Do euforii daleko ulica od nas kupi dużo drożej.
Ładny raport piszą o nas w parkiecie. Rośniemy może pomału ale do przodu. Po zwyżce o 4 proc. do 19,45 zł, wieloletnie maksimum zanotowały akcje MCI. (PAP Biznes)