Dokładnie. Szkoda się teraz produkować, bo do czasu podpisania umowy, nikt nie zaryzykuje większej sumy. Dopiero wtedy jest sznasa na większe zakupy. Jeżeli nie, to trzeba będzie poczekać 2-3 lata. Ja póki co wszedlem jedynie kontrolnie z małym pakietem 1000szt, w razie gdyby pojawiła się mega wiadomość i pociąg mi odjechał. Docelowo planuję przeznaczyć ok 50k zl pewnie jeszcze w tym roku jak będzie wiadomo cos więcej na temat emisji i zamówień. Teraz spokojnie czekam na rozwój wydarzeń.
Wejdzie Saule potrzebuje wejść na giełdę jak najszybciej, maja już gotowa spółkę która jest po due diligence i jest czysta i gotową. Po co mają czekać. Kolejne szukanie innej spółki wydłuży czas wejścia na giełdę oraz dodatkowo spowoduje mniejsze zaufanie inwestorów.
Ale to przecież bez znaczenia dla Saule przez którą spółkę to wejdzie. Dla mnie ważne, że przez tę bo akurat mam akcje :) Do ludzi nie dociera co się tu szykuje. Trolle piszą, straszą. Zakładają nowe tematy ale jeśli ktoś się da nabrać to zobaczy za kilka tygodni co go ominęło. I tyle.
I bardzo dobrze. To może być spółka, która zmieni zasady OZE i to nie w Polsce a globalnie. Ale trolle wiedzą lepiej. Co tam jakiś CNN. Oszuści. Miliony z PFR na „balon”. Na forum są lepsi „analitycy”. A już najlepsi znawcy matematyki i wycen bankier edition. Blumerang podrożał, balon uwaga balon. :D No pewnie, że podrożał bo był upadłą skorupą do której dopiero wchodzi biznes. Ale to jaki biznes! Liczyłem na Elite a mam Saule!! Ale już najlepsze, że wycena teraz po wzrostach to pewnie z 80baniek. Uwaga podrożało, uciekać! Wchodzi tu biznes już w tym momencie wart miliard pewnie. Uwaga drukują!! :D Logika forum bankiera poraża. Ale najlepsze w tym jest to, że 90% takich wpisów to zamierzone działanie. Frustratów ale i innych, zainteresowanych kupnem akcji. A tu wystarczy poczekać. Spółka ma wycenę żadną jak dla Saule. Emisja będzie za wartość wniesioną dla Saule. Saule jako startup ale wyjątkowy, przełomowy, gotowy dzięki kasie Columbusa i dotacjom z PFR do działania zostanie wycenione pewnie na kilkaset baniek. Taką zrobią emisję, która trafi do Saule a na rynek nigdy. A Saule jak pokaże swój potencjał to może być warte kilka miliardów. Patrzcie na Columbusa, z całym szacunkiem dla nich to będą pikusiem dla Saule. I całe szczęście, że Saule idzie teraz na giełdę i w ten sposób. Za rok, gdyby ten biznes pozamiatał to by się finansowali w banku albo via obligacje i guzik byśmy na tym zarobili... Stawiam 30pln za rok.
Ja mam blumerang po 11,9 i nawet jak zrobia emisje 1 miliard akcji mi to nie przeszkadza bo to SAULE. Nawet 5miliardow będzie git. Bo to saule. Mam póki co 210 akcji a przygotowany jestem z rodziną i znajomkami przytulic kolejne 205-210 akcji. Musi być tylko silny sygnal kupna. Dla mnie będzie to przebicie kursu 32,6zl na niskich obrotach. Wtedy przyczaimy się i przy około 36 zarzucimy sieci. Czuwaj
Dali 10 mln euro za 20proc czyli saule warte. Czyli saule warte 50mln euro, czyli 230mln zł. 27 mln akcji razem da około 230mln przy obecnym kursie.czyli emisja powyżej 17mln będzie kicha. Dobrze rozumuje?
Mysle ze zle. Bez wchodzenia w wyliczenia. Tutaj nie bedzie Saule. Dlaczego ?Napisalem w watku "akcje.. po 9gr ..." To moje zdanie nie poparte tajna wiedza a amatorska analiza zapisow umowy
"Objęcie pakietu akcji przez Columbus ma nastąpić dwuetapowo: w ramach emisji 187,5 tys. akcji Saule Columbus Energy ma objąć papiery za 6 mln zł (transakcja ma zamknąć się do 4 września 2020), a następnie ma odbyć się emisja 125 tys. akcji, które Columbus obejmie za 4 mln euro (zamknięcie transakcji planowane do 29 grudnia)."
187,5tys + 125 tys to 312.500 akcji 4 miliony + 6 milionow to 10 milionow, 10 milionow przez 312500 akcji to daje 32zl za akcje, jesli kogos to interesuje i nie umie liczyc,
ale to nie ma nic wspolnego z tym ile blumerang da za akcje i ile akcji,
100zl za akcje i 100 akcji jest tyle samo co 10zl za akcje i 1000 akcji, i tu i tu jest 10 tys zl wydane,
aby zredukowac free float i wykiwac drobnych akcjonariuszy, oplaca sie jak najtaniej i jak najwiecej akcji wyemitowac,
Nie zapominajmy tylko, że im jest potrzebny wysoki poziom free float, tylko wysoki poziom pozwoli im mieć wysoką płynność finansową. Do tego zmierza Saule, więc w obecnej sytuacji emisja akcji jest im nie na rękę, ponieważ szybko stracą płynność i co z automatu by sprawiło, że byli by mało atrakcyjni dla inwestorów. Na nie szczęście trolli i spekulantów jest to realna firma, która long term ma jeden z największych potencjałów rynkowych. Dodatkowo nie zapominajmy, że ruchy giełdowe są monitorowane przez różne ośrodki takie jak: GPW, KDWD czy KNF i to one są gwarancją tego, że nie będzie machlojek tego typu. Proszę trolli o wyjście z tego forum i nie straszenie inwestorów.