Ty się pytasz na forum o takie rzeczy ? Ustaliłeś ile chcesz mieć zysku ? Wiesz po ile kupiłeś? Wiesz kiedy wyjść jeżeli ryzyko się zmaterializuje ? Będziesz uśredniał czy sprzedawał ze stratą ? Na jaki okres czasowy masz inwestycje ? Edek już sprzedał po 25 a Heniuś czeka na 50.
Przecież napisałem, że ciągłe wzrosty więc logiczne że już grubo zarobiłem. Po prostu pytam o realną wycenę spółki. Do ilu może to wszystko jeszcze polecieć itp.
Juz teraz mozesz sprzedawac bo obsuwa jest realna jezeli wig20 poleci w dol. Kieruj sie zasada, ze "lepszy wrobel w garsci, niz skowronek na dachu". Pozdrawiam.
Dobrze napisał Qwerty, dodam jeszcze jeżeli walor jest trendzie wzrostowym to z tym się nie walczy, korekty są i będą, ale wyłapanie dołków jest bardzo trudne nawet dla doświadczonych techników.
Sprzedaje się zawsze na górce. Powodzenia w trafieniu szczytu. Ja 2 tygodnie temu chciałem opylić w okolicach 25 pln-ów. 12-13.04 sobie plułem w brodę, że tego nie zrobiłem bo wskaźniki rozgrzane do czerwoności i "to było przecież takie oczywiste" aby sprzedać. No a dziś 28... Może ciut spadnie, może będzie boczniak a może pójdzie na ATH... Tego nikt nie wie.
Tutaj jest większe ryzyko bo niewielki wolumen może mocno obsunąć ale tak samo wywindować. Ale w najbliższym czasie paliwo do dalszych wzrostów jest bardzo prawdopodobne ( raport, może jakieś komunikaty ze spółki i dywidenda).