• Nie ma żadnej listy Autor: ~meritum [178.235.184.*]
    Akcjonariuszy, wiem bo pytałem. U źródła. Natomiast powiedziano mi że taka lista będzie sporządzana w wakacje. Ciekawy jestem po co?
  • Re: Nie ma żadnej listy Autor: ~dc [31.0.93.*]
    Bo źle pytałeś. Spółka nie udostępnia tej listy. Pyta się o listę akcjonariuszy swoje biuro maklerskie. Tak jest w ustawie. Biuro maklerskie ma obowiązek ja udostępnić, być może za opłatą.
  • Re: Nie ma żadnej listy Autor: ~meritum [178.235.184.*]
    Bullshit. Do biura też dzwoniłem nic takiego nie mają nie prowadzą, firma nie wyznaczyła podmiotu. Więc nie mów głupot.
  • Re: Nie ma żadnej listy Autor: ~Kapciowy [94.101.16.*]
    Spokojnie. Teraz napiszesz list do syndyka z prośbą o informację, jaki to podmiot prowadzi rejestr akcjonariuszy upadłej Elby. I jego obowiązkiem jest udzielić Tobie odpowiedzi na to pytanie. A jeżeli nie wybrał podmiotu prowadzącego rejestr to teraz będzie musiał. A co za tym idzie spodziewajcie się dzielne żuczki zaproszenia od syndyka na WZA, również w tej sprawie. Zasadniczo to podczas tego WZA będziecie mieli niepowtarzalną okazję poznać się osobiście. Powodzenia:)
  • Re: Nie ma żadnej listy Autor: ~RobinHood [31.0.44.*]
    Dziwne, bo Workservice dostał od biur maklerskich listę akcjonariuszy wraz z nr telefonu i emailem
  • Re: Nie ma żadnej listy Autor: ~RobinHood [31.0.44.*]
    Proszę bardzo regulamin
    https://www.bm.pkobp.pl/elektroniczny-rejestr-akcjonariuszy/informacje-dla-akcjonariuszy/
  • Re: Nie ma żadnej listy Autor: ~dc [31.0.93.*]
    Akcjonariusz spółki nie notowanej na giełdzie składa wniosek do swojego biura maklerskiego.
    Mówi o tym znowelizowany miesiąc temu art. 328 Kodeksu Spółek Handlowych.
    Biuro Maklerskie wysyła wniosek do Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych, a ten sprawdzą listę u siebie lub rozsyła do innych podmiotów, które prowadzą rejestr akcjonariuszy.
    Elba zeszła z giełdy niedawno, więc rejestr powinien być w KDPW.
    https://www.kdpw.pl/pl/uslugi/ShareholderID/KSH/Strony/default.aspx
  • Re: Nie ma żadnej listy Autor: ~Leszcz [5.173.139.*]
    Jak będziesz miał ów rejestr, to co z nim zrobisz?
[x]
ELBUDOWA -16,35% 0,43 2021-04-08 17:02:40
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.