A zauważyliście zmianę w logo i w jego tle?
Kolorystyka jak u Volkswagena oraz bardzo delikatne XAIR w tle.
Z nowego wpisu Nexity na FB:
" Znacie to uczucie, kiedy zrobisz coś fajnego i chcesz pokazać to całemu światu?
My już ledwo wytrzymujemy...
Niebawem podzielimy się z Wami czymś wyjątkowo innowacyjnym! Obserwujcie nas uważnie."
I na Linkedinie: "Nie możemy się doczekać, już niedługo zaprezentujemy efekt kilkumiesięcznej pracy zespołu Nexity. #DajemyDostęp nabiera zupełnie nowego wymiaru, zachęcamy Was do uważnego obserwowania nas w sieci."
Czyli wszystko w porządku, będą jakieś nowe informacje, szum, spółka znowu pokaże potencjał.
Dobrze, że troszkę dzisiaj dokupiłem. :)
Game changer to będzie pierwszy raport z porządnymi przychodami ale to wg mnie bliżej początku przyszłego roku. Kontraktôw teraz chcemy. W ogóle lepszej komunikacji...
Komunikat to powinien być jak zaimplementują tę usługę przy współpracy z Columbusem i fotowoltaiką, też do ładowania samochodów. Wtedy to ma sens. Pokazywanie usługi teraz to trochę daje mylne sygnały. Ludzie zwracają uwagę nie na energię rozproszoną i zarządzanie swoim prądem a na jakieś czujniki czystości powietrza, kompletnie uboczne do istoty sprawy. Najważniejsze jeszcze przed nami. Przydałoby się szybciej...
Czujniki fajnie dopełniają całości. Nasłonecznienie, czystość powietrza wpływają na pracę pv, ale też zwyczajnie informują jaki jest mikroklimat w miejscu zamieszkania. Trudno w tej chwili powiedzieć jak bardzo te informacje przydają się w automatycznym zarządzaniu energią, zapewne wyłącznie konstruktorzy wiedzą o tym w tej chwili.
Nexity zaprezentowało XAIR, bo za chwilę będzie ono uruchomione dla pierwszej grupy klientów. Myślę, że nic się tu nie dało przyspieszyć. RED II dopiero startuje i Columbus z Nexity wychodzą do klientów z rozproszoną energetyką jako pierwsi, dokładnie w punkt. Konkurencji jeszcze w ogóle nie mają.
A kto ma takie rozwiązanie że sam wyprodukujesz sobie energię i możesz odebrać ładując samochód, hulajnogę czy użyć w domku letniskowym lub wysłać znajomym?