• Czapka z głowy prezesie! Autor: ~fanpli [89.64.70.*]

ŚWIETNY WYWIAD PREZESA PLATIGE:
    https://businessinsider.com.pl/lifestyle/sezon-2-wiedzmina-juz-nad-tym-pracujemy-prezes-platige-o-planach-dorownania-cd/ggp8jyf
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~Cinek [83.23.132.*]
    z nowych dla mnie informacji:
    "Będziemy też tworzyć gry samodzielnie - ale te plany wiążemy ściśle z planowanym w przyszłym roku przejściem na GPW i emisją nowych akcji." - mam nadzieję, że tym razem fundy będą domagać się prawa poboru, żeby nie rozwadniać akcji.
    "Zamierzamy też kontynuować pracę nad dewelopmentem filmów, które mogą być podstawą rozmów z dużymi streamerami. Bardziej prawdopodobne są seriale, niż filmy długometrażowe. Póki co nie chcemy zdradzać konkretów, przygotowujemy pierwsze propozycje dla platform i liczymy na to, że podpiszemy w tym roku pierwsze umowy."
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Ale po co mają domagać się prawa poboru? Zrobią emisje pod te 5 funduszy i tyle. Znowu obejmą akcje tylko po być może wyższej cenie i już. Po co jeszcze się bawić w prawa poboru.....
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~Nowy [89.64.109.*]
    Ile to urośnie to nie wiadomo, ale urośnie na pewno, może za tydzień, może za pół roku. Firma ma potężny potencjał i doświadczenie. Zacząłem ja obserwować w październiku zeszłego roku i żałuje ze wtedy w nią nie wszedłem. Współpracują z największym producentem seriali "Netflix" i chcą robić dalej swoje seriale. Współpracowali miedzy innymi z CDR, Ubisoftem , MovieGames i chcą dalej robić gry. Obserwuje dalej i w razie czego dokupuje, nie prędko się z Platige rozstanę.
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~Kosa [62.216.206.*]
    Katarzyna Dubinska, Senior producer w PLI, przeszła w styczniu tego roku z CDR. Kto ma niech spojrzy na linkedin. Moza to ona zbuduje własny zespół dla gier.
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~Funpipi [5.173.249.*]
    Dlaczego w wywiadzie nie ma ani słowa o grach w tym roku? Przecież rzekomo miały być wypuszczone w 2021 r. Tak przynajmniej twierdziła wesoła ferajna po walnym. Jest za to mowa o przyszłym roku i kolejnej emisji. Czegoś tu nie rozumiem?
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~Qwerty [37.47.11.*]
    Jak nie rozumiesz, to przeczytaj jeszcze raz lub przyjedź na walne.,.
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~Funpipi [5.173.249.*]
    Rozumiem, ze prezes w oficjalnym wywiadzie nie potwierdził manipulacji forumowych.
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~fanpli [89.64.70.*]
    hehe, oczywiście wszystkie wpisy oprócz fana pipi pończoszniczki,
    są manipulacją
    ech, trolle trolle...
    ps> półki czas udaj się do psychologa - wykazujesz cechy forumowego socjopaty pli
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~henio [89.191.131.*]
    Dnia 2021-04-23 o godz. 16:53 ~fanpli napisał(a):
    >
    > ŚWIETNY WYWIAD PREZESA PLATIGE:
    > https://businessinsider.com.pl/lifestyle/sezon-2-wiedzmina-juz-nad-tym-pracujemy-prezes-platige-o-planach-dorownania-cd/ggp8jyf

brawo prezes, naprawdę trzeba być zdolny aby tak niby dobrą spółkę tak upodlić hłe hłe
    henio - puknij prę baranków w ścianę to zaczniesz trzeźwo myśleć!
    lepiej zamiast pisać de bi li zmy to zastanowić się nad pytaniami doi tego pana:
    https://www.pb.pl/czat-z-pawlem-sugalskim-zarzadzajacym-rockbridge-gier-i-innowacji-1114800
    >>> w końcu: cyt
    ''Decyzja o inwestycji w akcje Platige Image była wynikiem dostrzeżenia dużego potencjału kreatywnego spółki, jej ogromnego doświadczenia w tworzeniu grafiki komputerowej w najlepszej jakości na potrzeby gamingu, a także umiejętności zarządzania produkcją złożonych projektów kreatywnych. Szczególnie podobają się nam referencje spółki w sektorze gamingowym. Współpraca z Activision Blizzard, CD Projekt, Techland, Ubisoft czy Bloober Team jest imponująca - uzasadnia Paweł Sugalski z Rockbridge TFI.''

• Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~huehue [5.173.130.*]
    Tak właśnie brzmi ktoś co nie rozumie fundamentów PLI.
    To tak jakby powiedzieć o pracowniku myjni że ma doskonale kompetencje do prowadzenia warsztatu samochodowego bo ciągle obcuje z samochodami i bardzo o nie dba.

PLI niema kompetencji w produkcji utworów informatycznych. Niech ktoś wykaże że nie mam racji.

Inna sprawa to kwestia relacji partnerskich. Movie Games po prostu nie może doczekać się aż nauczy robić gry PLI,żeby potem mieć konkurencję w swoim sektorze.
    Prezes nie mógł się powstrzymać i zanim zrobiono jedną grę, już stwierdził że będzie robić gry samodzielnie.
    Brawo...
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~Qwerty [5.184.57.*]
    Gość który zarządza funduszem się nie zna, a anonimowy kolo z forum jest ekspertem...
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~Qwerty [5.184.57.*]
    gość z forum rozgryzł makiawelistyczną zagrywkę pli, której nie odkryli chłopaki z movie - stary wyślij papiery do jednych drugich i zostaniesz doradcą prezesów, może nawet wezmą Cię do tfi aby pomoc im w inwestowaniu, bo się chłopaki gubią jak nic
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~Oder [5.173.238.*]
    Akurat ludzie z funduszy operują nie swoimi pieniędzmi. Nie ma co ich traktować jak wyrocznie, o czym dobitnie świadczą osiągane często przez nich stopy zwrotów.

https://www.knf.gov.pl/dla_konsumenta/stopa_zwrotu
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~Wiadereczko [5.173.252.*]
    Serio? OFE przywołujesz jako argument? To idź za ciosem i przywołaj wyniki funduszu o którym wiemy że jest w PLI.
    huehue
    na twoim miejscu bym się więcej nie odzywał
    nie dość, że stawiasz fałszywe tezy to jeszcze manipulujesz faktami
    w zasadzie tworzysz je na nowo w wersjach nieprawdziwych!
    jak choćby w sprawie rzekomych trupów w szafie czy, budowy studia na terenie i nieuzyskania zgody konserwatora...
    podejrzewam manipulację bo nawet przy niewielkim wysiłku można sprawdzić, że ostatnie rozwiązanie rezerwy
    na budowę studia i powierzchni biurowych na terenie siedziby było spowodowane otrzymaniem warunków zabudowy
    uwzględniające wymogi konserwatora:
    ''Na dzień bilansowy, tj. 31 grudnia 2020 roku, w ocenie Spółki zmieniły się okoliczności dotyczące powyższej nieruchomości związane ze zmianą dotyczącą zakresu i sposobu w jaki dany składnik aktywów będzie użytkowany. Zgodnie z pismem Wojewódzkiego Urzędu Ochrony Zabytków w Warszawie, Spółka otrzymała uprawomocnioną decyzję MWKZ w zakresie przebudowy i zmiany sposobu użytkowania budynku. Mając zatem na uwadze art. 35c ustawy o rachunkowości dotyczący ustania przyczyny dla której dokonano odpisu aktualizującego wartość aktywów, Spółka podjęła decyzję o rozwiązaniu ww. odpisu.''
    ECH, SZKODA W OGÓLE Z TOBĄ POLEMIZOWAĆ -czyżbyś był fanem autora poniższego cytatu?
    ''Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.''

@oder
    Na wykresie patrz od 2020r gdy zmienił nazwę (portfel) z dywidendowego na obecną
    https://rockbridge.pl/fundusze/rockbridge-gier-i-innowacji 
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~Oder [5.173.238.*]
    Dzięki, o wiele lepiej niż OFE. Tylko weź poprawkę, ze to inny instrument. Zupełnie inaczej zbudowany i inaczej działający. Dalej uwazam, ze nie ma co gloryfikować funduszy i odwoływać się jak do autorytetow. Tylko tyle napisałem, bo ktoś tak tu uważa. Zwróć uwagę, ze jak przyszło załamanie na rynkach, mędrcy z Rockbridgea byli bezradni.
    nie ma co sobie zawracać głowy ogólna dyskusją o funduszach
    niemniej w RB gier i innowacji zauważył PLI weszli tu na dłużej
    nie po to aby nie zarobić...
    hehe, tylko grubo zarobić, bo od tych kilku baniek aby, coś poczuli
    to powinno być kilkaset procent
    https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/rockbridge-dywidendowy-przeksztalca-sie-w-rockbridge-gier-i-innowacji,akcje,265521

@Oder
    Myślę, że nikt tu nie gloryfikuje funduszy to jakaś twoja interpretacja. To prawda, że gdy przychodzi załamanie nikt kto ma akcje nie jest do przody, tyle,że trwa to chwilę i nikt z większym kapitałem nie inwestuje na jeden, dwa czy trzy miesiące w gaming. Poza tym wtedy mieli jeszcze inny portfel spółek by byli funduszem dywidendowym. Nie ma różnicy czy drobny sprzedaje akcje w panice indywidualnie czy przez fundusze, wtedy zawsze straci i giełda nie jest dla niego. Ci co kupują na panice czy to przez fudnusze czy indywidualnie odwrotnie.

@FanPli
    Jeśli chcesz liczyć zarobiona kasę, której jeszcze nie ma to twoja sprawa. mnie giełda nauczyła pokory i wiem, że wszystko albo przynajmniej prawie wszystko może się zdarzyć. Dlatego taki RB wszedł za waciki bo zdają sobie sprawę z ryzyka, być może przy przejściu na główny wejdą mocniej, ale ja tego nie wiem na dziś.
    b- cz masz za bardzo spekulacyjne podejście
    ''na waciki'' ?
    a kto ci powiedział, że w ogóle pula była duża?
    pli chciało wyłącznie te 6 baniek bo w najbliższej przyszłości na to mają pomysł
    tutaj nie chodziło o emisję na 60 mln tylko na 6 mln
    właściciele jak do tej pory dalecy byli od rozwadniania kapitału
    po rozejściu się z juice 2 lata temu to umorzyli nawet trzydzieści kilka tysięcy akcji pli
    otrzymane od spółki zależnej w rozliczeniach...
    ps> dość długo tutaj siedzę i trudno akurat mnie odmówić cierpliwości i pokory, ch chłopie - czasem to cię nie rozumiem
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: bialoczerwony1972 [37.30.54.*]
    Zamiast mnie tu karcić, sprawdź proszę jakimi aktywami dysponuje ten fundusz. Aktualne na 31.03.21. Potem zobacz jakie spółki ma w portfelu i jaki jest poziom ryzyka wg twórców funduszu, a potem komentuj kolego! Służę linkiem....
    https://rockbridge.pl/fundusze/rockbridge-gier-i-innowacji
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~żuk [5.184.50.*]
    https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/tajawal-dubaj-travel-bring-back-you-mandryl
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: lolek1337 [91.192.199.*]
    Odwieczna walka dobra ze złem, wody z ogniem, białego z czarnym, naganiaczy na spaki z naganiaczami na wzrosty.... *yawn*
    ''Odwieczna walka dobra ze złem, wody z ogniem, białego z czarnym, naganiaczy na spaki z naganiaczami na wzrosty....''
    bo to jest uniwersum platige!
    do tego...białoczerwony wiedźmin walczący z trollami
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: bialoczerwony1972 [37.30.54.*]
    Hehe
  • Re: Czapka z głowy prezesie! Autor: ~Qwerty [89.64.88.*]
    Jakby co to walne za miesiąc znowu okazja do zadawania pytań prezesowi...
    https://dziennikzachodni.pl/polskie-studio-platige-image-tworzy-efekty-specjalne-do-drugiego-sezonu-wiedzmina-na-netflix-prace-potrwaja-okolo-pol-roku/ar/c13-15582877
    Niech zapodają info o Blood Origin! To jest ciekawe! :)
[x]
PLATIGE 0,34% 5,92 2026-05-15 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.