• Jak myślicie? Autor: ~akcjonariusz [89.64.51.*]
    Kurs ewidentnie zmierza w stronę 50 zł. Z punktu widzenia ostatniego roku wydaje mi się to być bardzo atrakcyjna cena. Sprzedaż serii The Wizards dalej wysoka (nawet po steamie widać, że jest spoko), 6 maja wchodzą na Oculusa, potem tryb Co- op, Do tego wydanie Warhammera, który powinien mocno wpłynąć na poprawę wyników. Generalnie, to zapowiada się rekordowy rok dla spółki. Pomimo tego trochę straszno jak się patrzy na to co się dzieje na giełdzie. Zastanawiam się czy dokupywać czy czekać. Mam spory pakiet Carbona, ale widać, że może być jeszcze taniej. Jak obstawiacie gdzie będzie dno? Podejmujecie jakieś ruchy? Ktoś z jakiegoś powody zbiera się do opuszczenia pokładu? Zapraszam do sensownej obiektywnej dyskusji z argumentami.
  • Re: Jak myślicie? Autor: ~Azotyn_sodu [5.173.178.*]
    Hej, zbierałem po 80,70,60 po 50 też będę zbierał. Na stronie Carbona przeczytasz:

Z prognoz wynika, że zainteresowanie sprzętem oraz technologią VR wzrośnie. Firma analityczna Omdia przewiduje, że do 2025 roku branża VR będzie warta 10 mld USD, a kluczowym okresem jej rozwoju będzie rok 2021.

Analitycy przewidują też, że gry w technologii wirtualnej rzeczywistości będą najszybciej rosnącą gałęzią branży gamingowej. Wartość tego sektora w 2025 r. może przekroczyć 42 mld. dol.
    A tu tabela finansowa Carbona na przyszłe lata:
    https://www.grandviewresearch.com/static/img/research/us-vr-headset-market.png
  • Re: Jak myślicie? Autor: ~Tomek [5.173.252.*]
    Bedzie spadac bo nie ma chetnych do kupna. W tyg ktos wywalil ok. 3000 akcji. Dzis handluje animator.
    Generalnie spadki sa na malych obrotach jakby nie patrzec.
    Bez ESPI kurs nie ruszy.
    VR jest na poczatku swojej drogi na polnoc bez wzgledu na to co pisza „goscie” wpadajacy na to forum i probujacy wkurzyc akcjonariuszy.
    Jak pytań osób czemu nie kupują Carbona to mówią że to dla nich za mały rynek. Będą brali jak urośnie.
  • Re: Jak myślicie? Autor: ~asdf [37.120.156.*]
    Bardzo rozsądnie. Prawdziwy leszcz kupuje zawsze PO fakcie.
    Ktoś w końcu musie będzie musiał odebrać po trzy kilo za akcje. :))))

Oni nam nie darują, czekają na swoje akcje. Ale tutaj będzie napływ sporego kapitału i się przeliczą. Parę dni temu czyścili stop lossy ludziom z maja z zeszłego roku. A ja nawet nie wiem jak taką opcje włączyć.
    To nie bylo czyszczenie. Ktos chcial sprzedac pakiet i sprzedal.
    A kupuje zawsze z prawej, wczoraj brałem po 57.
    Bedzie test ponowny 50 tak to widze. Nie wyglada zeby mozna bylo duzo akcji tam kupic ale jak zawsze trzeba obserwowac rozwoj wydarzen. Bez ESPI nie bedzie zmiany.
    Carbon coś szykuje na ten weekend, https://steamdb.info/app/1337100/history
    Zapinajcie pasy
  • Re: Jak myślicie? Autor: ~ogar [89.64.88.*]
    dlaczego maja coś niby szykować, może to po prostu zwykłe zmiany w grze
  • Re: Jak myślicie? Autor: ~Wu [185.112.126.*]
    Kurs zmierza na 50 ale na jakiś ochłapach. Tak 50-60zł to atrakcyjna cena . Sam podałeś sensowne argumenty dlaczego warto trzymać tę spółkę. Przeczytaj je sobie na głos i będzie mniej straszno, no chyba że jesteś tu na krótko to może być straszno :P O dno pytaj kolegę Tomka, on już tu ma niezłego nosa do takich spraw. Czy dokupywać? Ja dokupuję po trochu, ale jak masz już spory pakiet to pamiętaj dywersyfikacja portfela nie jedno dupsko już uratowała :) Ale co do Carbona to "I have <good> feelings about this".
    Pozdrawiam
    Dzis zakupy na 56 pomalu az sie kurza.
    Pieknie to rozgrywaja. Uklony.
  • Re: Jak myślicie? Autor: ~Gracz [89.64.110.*]
    Powiem tak, kupiłem w tym roku po 60, sprzedałem zaraz po 73 bo uznałem, że za mocno i za szybko wybił a nie było żadnego infa. Odkupiłem ostatnio po 60 bo uznałem, że niżej raczej nie spadnie. Jak teraz patrzę to pewnie dobije do 50. Nie sprzedaje bo na pewno przy premierze kurs wystrzeli do góry. Ile? Nie wiem ale na pewno będzie powyżej 60 więc sprzedam z zyskiem. Reasumując, trzymam do premiery, może dokupię jesli spadnie na 50zł.
  • Re: Jak myślicie? Autor: ~czosnek20 [188.137.56.*]
    Do pakiecika co prawda niewiele tylko 30 ale po 54 . pozdrawiam cierpliwosci .
    Jak ktos chce zaraz sprzedac to nie kupujcie. Widac, ze podstawiaja pakiety nizej wiec sa dwie opcje:
    - ktos chce wyjsc
    - trwa akumulacja i kurs ma czekac z ruchem na polnoc moze tylko na poludnie
    90% więcej przychodu r/r za 1q. W drugim premiera Dark Times na Oculusa. Wynik za 2q jeszcze będzie wyższy.
    Bedzie. To jest zdrowa spolka.
    Wiekszosc sie tutaj irytuje ale oni w zeszlym i tym roku zrobili duze inwestycje. Bedzie Oculus i coop w grudniu i to da ogromnego kopa co powinno byc widoczne na kursie. I oczywiscie premiera WHT.
    Najpierw 58 potem 57 a teraz 56.9
    Nie zdziwie sie zamknieciem na czerwono.
    Dlatego jak ktos chce kupic i sprzedac to nie ta spolka.
    Poki nie bedzie ESPI o traikerzei dacie premiery to kiszonka.
    Z tego co słyszałem to akcjonariuszom na gamingu ma się mocno oberwać. Ale nie myślałem że wrzucą VR do jednego worka ze spółkami produkującymi symulatory. Dlatego Ktoś wychodzi. Ja siedzę jeszcze na WIG-ukr i tam zapraszam.
    A gdzie to slyszales i kto jest takim guru ze rozdaje karty?
    I juz widac. Zbijanie malymi pakietami.
    Trzeba czekac na ogloszenie premiery na coop i na obudzenie popytu. Inaczej bedzie spadac bo ktos akumuluje konkretnie pakietami miedzy 17 a 50. Czasem 100
    Mozna dalej minusowac moje posty, juz kurs na czerwono a pisalem ze tak bedzie.
  • Re: Jak myślicie? Autor: ~Wu [185.112.126.*]
    My tu gadu gadu a tu zarząd się chwali ESPI :)
  • Re: Jak myślicie? Autor: ~Codfather [83.23.117.*]

Przychód netto za 1Q to 875 tys. zł,
    I to jest NEWS, co więcej przychód netto jest znacznie lepszy od najlepszego 4Q dla branży ( 650 312,50 )
    Alek mówił o tym że sprzedaż jest na poziomie z grudnia już na początku roku. Wyniki tylko zaskoczyły oldboya.
    Uwierz, ze nie zaskoczyly. Inaczej by tu nie przychodzil.
    Szkoda że nie wszyscy mogą korzystać z gogli vr na tym forum, ale doświadczenia w graniu w gry są niesamowite na OQ2. Gogle przenoszą gracza w całkowicie inny świat, a gra Carbona przeniesie nas w świat Warhammera. Będzie to nie mała gratka dla fanów sagi. Jak wiadomo zarząd też do nich należy. Może po zagraniu pochłonie mnie też świat WH i zacznę malować figurki, które wymagają cierpliwości.
[x]
CARBONSTU -9,13% 1,89 2026-06-01 16:34:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.