To ja Ci powiem tak lecimy na 4,80 bo czas już odpowiedni nie ma na co czekać jak się zlecą doradcy typu (Technik) i będą naganiać na spadki by tanio kupić a w sierpniu będą pisać trza kupować bo będą chcieli sprzedać?
W sumie to zawsze lepiej kupić taniej niż drożej:) To 3,90 powiadasz a dlaczego nie np. 3,5? A co jak jednak nie dobije w dół tylko odbije w górę? Nie będziesz żałował że nie wszedłeś o te kilka % wyżej niż za tą super okazję 3,9?
Dnia 2021-04-23 o godz. 12:08 ~XLATNAHAKU napisał(a): > Pomiędzy 3,90 a 3.92 jest śmieszna bo dwu groszowa ale jednak luka cenowa a luki bywają domykane. Czy tak będzie zobaczymy brakuje już tyci tyci :))
Są Inwestory to się nie cofnie, a jak są kombinatorzy cinkciarze ,to tak.
Nie ma to wpływu, gdyz nie ma z góry załozonej ilosci osob chetnych do sprzedazy i kupna .Nie ma takiej mozliwosci, by nagle wszyscy zaczeli trzymać a wszyscy bez akcji zaczeli nagle brać bez zleceń oczekujących. Jest jeszcze czas na wzrosty i dlatego bedzie cudem, jeżeli nie przetestuje, zwłaszcza ze jest praktycznie pod reką.
Mogli zrobić to dzisiaj bo był pusty arkusz zleceń na kupno . Lecz nie chcieli ponieść straty w akcjach a liczyli na to że inwestorzy się wysypią. Więc calkiem możliwe że nie zaryzykują. Ja jestem przygotowany na zakupy poniżej 4 zl . Wczoraj i dzisiaj zebralem po 4.01. Pozdrawiam cierpliwych
Jak chcesz kupić większą ilość akcji, to nie możesz czekać do luki, tylko musisz zacząć zbierać wcześniej. Co z tego, że luka zostanie zamknięta, jak ktoś to zrobi np. 10 akcjami, a potem trzeba gonić kurs?
Zresztą 0,1 pln za akcje na tych poziomach to nie majątek.
Ja mam już bardzo dużo akcji. Zbieralem od 3 zl uśredniając wczesniejsze zakupy powyżej 5 zl . Dlatego ewentualnie dokupię poniżej 4 zl żeby jak najmniej było dla tych ktorzy chcą poniżej 4 zl rozpocząć zakupy
Pisałem ogólnie. Kupując wartość często uśrednia się w dół. Stosując technikę niby można zoptymalizować proces zakupowy, ale na potencjalnej dolnej bandzie / dołku / luce itd. nie zawsze da się zakupić pakiet docelowy. Zwłaszcza na spółkach, o których rynek tymczasowo zapomniał.
A propo techniki, to patrząc na dwie ostatnie dzienne świeczki, to wyciągnięcie ceny mamy na dużo wyższym wolumenie niż spadek. Na tej spółce jednak wykres miesięczny jest póki co najważniejszy.
Reagujecie tak, jakby świat się dzisiaj skończyć miał. Czas pokaże, bo jeszcze to trochę potrwa, gdyż na wzrosty jeszcze czas nie odpowiedni. Poza tym, oczywiście, że jeżeli ktoś jest zdecydowany na kupno, to na pewno nie będzie kombinował z paroma procentami.
Na tej społce analizy techniczne są bez znaczenia. O wszystkim decyduje Ipopema. A gdy postanowią wzrosty to będą tak nagłe że niewielu zdąży cokolwiek kupić poniżej 5 zl
Nie pisałem o żadnych sygnałach mówiących, że to już, teraz, natychmiast. Może poza wolumenem, który jest przesłanką pozytywną. Zastanawiałem się tylko skąd ta techniczna pewność, że to jeszcze nie teraz. Chyba, że ten wpis był kierowany do osób, które zwykle podążają za wpisami na forum i mówił im "nie pchajcie się, najpierw inni muszą się nachapać" ;-)
Nie bierz tego do siebie. Pytałem, bo się nie znam na technice oraz na forum pojawiły się nowe osoby. Dla mnie kolejnym silnym sygnałem do wzrostów będzie ESPI np. o biogazowniach. Liczę na kilka takich sygnałów w ciągu najbliższego roku.