• Formacja flagi Autor: ~HODLer [31.178.214.*]
    Kurs po dużym wzroście praktycznie bez korekty i stabilizacja przy maksimach. Czekamy na info które wybije flagę. Najpóźniej raport za kwiecień, ale uwzględniając dane pośrednie jestem przekonany, że będzie to szybciej, bo już jest jasne że będzie on rekordowy. Stawiam, że wcześnie pojawi się jakieś info, np. nowy magazyn, nowy rynek, nowa grupa produktowa bądź nowy kraj. I to info podpali ląt. 6 przekręcimy migiem I next stop 7,5-8. Ok 40% w max 4 tygodnie. Wtedy zleca się barany, które twierdziły, że to zbyt mała spółka, NC i tak dalej. Za miesiąc będzie o nas głośno. Warto było czekać
  • Re: Formacja flagi Autor: winstrol [185.238.206.*]
    prawie ze wszystkim się zgadzam poza lontem
  • Re: Formacja flagi Autor: ~HODLer [31.178.214.*]
    Lont oczywiście :) efekt pisania na komórce z niby "słownikiem" przekręcającym wyrazy.
  • Re: Formacja flagi Autor: ~Mirass [5.184.209.*]
    AT napawa optymizmem, ale też fundamentalnie wygląda to dobrze.
    Ktoś zna aktualną wartość wskaźnika CAPE (c/z Shillera) dla SFD?
  • Re: Formacja flagi Autor: ~wera [5.173.201.*]
    no rzeczywiscie mizna sie dopatrzyc flagi lub bardziej chorągiewki z gorną poziomą krawedzią ale co z tego wyjdzie kto by to wiedział... dolna krawedz zwyzkuje tak jak by zamykając sie coraz wyzej i juz jest przy koncu formacji jak by mialo zaraz nastapic wybicie ale to tylko w ksiazkach tak wyglada...
  • nowy produkt, 5 dni sprzedaży i "produkt chwilowo niedostępny" Autor: ~HODLer [31.178.214.*]
    bywa, że sami są zaskoczeni. A trzeba wiedzieć, że to marka własna, cena wysoka i marże są "właściwe" dla akcjonariuszy.
    Oczywiście nie podniecam się jednym sosem, chodzi o zasadę, że świetnie wbijają się w gusta i trafiają z marketingiem. Wystarczy robić to nadal, tyle że na większą skalę. Podoba mi się to, że mają model sprzedaży omnichannel, sklepy własne, franczyza, e-sklep, amazon, decathlony, apteki i drogerie. Nie ma litości dla "konkurencji". Bo jej właściwie w Polsce nie mają...
    Czechy to 10 mln mieszkańców, lubiących sport, zamożniejszych niż Polacy. Własny kanał sprzedaży to większe marże niż Amazon i inni pośrednicy. Logistyka prosta dzięki bliskości Opola. To musi się udać. Nie chcę nic prorokować, ale oczywiste dla mnie jest, że kolejnym rynkiem w kolejce są Niemcy. Z dokładnie tych samych powodów. Nie muszę chyba pisać co tak duży i bogaty rynek będzie oznaczał dla spółki.

To po prostu nie może zakończyć się na 6 złotych. Na ten moment najważniejsze budowanie przychodów (nowe produkty, nowe rynki, nowe kanały sprzedaży), marki własnej i bazy stałych klientów. Niemniej odpowiednie zyski również przyjdą i na ten moment wydaje mi się, że przewidywany C/Z za 2021 roku jest ciągle żenująco niski.

Miewałem inwestycje po kilkaset % w 2-3 lata, celuję w takie spółki które mają jakiś moment przełomowy, ale tutaj jest szansa nawet na więcej. A średnia zakupu 2 pln. Gdyby nie fakt, że to już 60% portfela to jeszcze kupiłbym paredziesiąt kilo (mam kilkaset). Ale chwila, w 100% tego nie wykluczam. Bo trudno wytrzymać jak widzę co się dzieje :)
  • Re: Formacja flagi Autor: ~Bololayla [188.146.35.*]
    Dzien Wieczór

Czy jest sens teraz tu wchodzic kiedy lock bedzie lada chwila zniesiony
    Pod co to moze rosnac teraz

Prosze o szczere odpowiedzi
  • Re: Formacja flagi Autor: ~DarusUk [92.40.185.*]
    Perspektywy, wzrost wynikow, rozwój branży, CBD, dywidendy, przejście na główny rynek, nowe rynki miedzynarodowe.
  • pytanie można potraktować jak żart, bo to oczywiste. Autor: ~inwestor [31.178.214.*]
    trudniej znaleźć odpowiedź na pytanie na co czekać z zakupem. Bo jak dowie się cała Polska co to za spółka to będziemy już na 2 cyfrach.
[x]
SFD -1,85% 2,65 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.