• Co się stanie po sprzedaży linii wykładzin? Autor: ~ciekawski [194.36.19.*]
    Czy zostanie ta sama ilość akcji? Co zrobią z kasą po sprzedaży? Może zmniejszą ilość akcji dziesięciokrotnie a w zamian cena dziesięciokrotnie wzrośnie? Może nam nic na dywidendę nie przeznaczą a kasę na rozbudowę przeznaczą? Pewnie po 04 maja coś się dowiemy.
  • Re: Co się stanie po sprzedaży linii wykładzin? Autor: _boss_ [185.93.242.*]
    Witam,
    1. Ilość akcji zostanie taka sama.
    2. Umożenia 5% własnych akcji nie będzie bo Pan Sobik przekroczył by 33% i musiał by ogłosić wezwanie, a nie ma na to kasy.
    3. Za wykładziny wezmą ok 72 mln zł.
    4. Dalszego skupu raczej nie będzie
    5. 153 mln zł z zysków za lata poprzednie przeznaczą prawdopodobnie na dywidende (ok. 3 zł na akcje)
    6. Za kase z wykładzin zbudują hale magazynową włóknin i możliwe, że z nową linią do produkcji.
    7. Obecnie wykładziny obciążają zysk netto i są problematyczne.
    8. 60 mln zł na skup może pójdzie na kapitał zapasowy.
    9. Inaczej mówiąc ogromna dywidenda, inwestycje i duża płynność (60 mln) która pozostanie.
    10. I na koniec: produkcja włóknin nadal idzie na 3 zmiany, 1Q 2021 jest rewelacyjny.
    11. pozdrawiam
  • Re: Co się stanie po sprzedaży linii wykładzin? Autor: ~Adam [5.173.114.*]
    Esencja sytuacji Ltx, takie merytoryczne wypowiedzi aż miło się czyta. Oczywiście jest też JUREK, król meneli. Teraz wiem dlaczego boss jest boss. Inteligentny, obyty, zna Ltx od środka, a JURKOWI Hoffmann powinien wyłączyć Internet i zerwać kontrakt na trollowanie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.23.163.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Co się stanie po sprzedaży linii wykładzin? Autor: ~JUREK [83.23.163.*]
    Powinieneś zmienić imię na gnida bliżej prawdy
  • Re: Co się stanie po sprzedaży linii wykładzin? Autor: ~ciekawski [194.36.19.*]
    Panie boss, życzę sobie aby pańska prognoza sprawdziła się bo zrobiłoby się na lenteksie ciekawie i drogo. Ciekawi mnie jaki jest procentowy udział wykładzin w lenteksie? Pozdrawiam.
  • Re: Co się stanie po sprzedaży linii wykładzin? Autor: ~Fazi [80.50.238.*]
    Dywidenda 3 zł. Boss chyba się gdzieś w głowę uderzył. Trochę zmądrzał w wypowiedziach np. cena za wykładzin bo jeszcze niedawno pisał 130 mln. Dywidend w wysokości 3 pln nie jest możliwa za względu na cashflow i po temacie. jak bedzie 0,5 pln to i tak bedzie git
  • Re: Co się stanie po sprzedaży linii wykładzin? Autor: ~Mietek [5.173.98.*]
    Ostatnie przecieki mówiły o dywidendzie w wysokości 0,7/akcje
  • Re: Co się stanie po sprzedaży linii wykładzin? Autor: _boss_ [185.93.242.*]
    Panowie, dywidenda będzie tak jak pisze bo Pan Sobik i Pan Moska potrzebują kase na inwestycje (...) cash flow niema nic do tego. Ewentualnie będzie przesuniecie kapitału ze skupu na dywidende. Kolejność: propozycja zarządu, walne, uchwała, wypłata.
    BOSS jak cashflow nie ma nic wspólnego z wypłatą dywidendy to gratuluje wiedzy i wykształcenia.
    Mówisz że zostanie przesunięte z kapitału na skup na dywidendę - przecież to JEST TYLKO ZAPIS KSIĘGOWY.
    Przesunięcie takie wykonuje się ksiegowo przez PK ( polecenie księgowania) od tego NIE PRZYBĘDZIE KASY
    Dnia 2021-04-23 o godz. 14:21 ~Fazi napisał(a):
    > BOSS jak cashflow nie ma nic wspólnego z wypłatą dywidendy to gratuluje wiedzy i wykształcenia.
    > Mówisz że zostanie przesunięte z kapitału na skup na dywidendę - przecież to JEST TYLKO ZAPIS KSIĘGOWY.
    > Przesunięcie takie wykonuje się ksiegowo przez PK ( polecenie księgowania) od tego NIE PRZYBĘDZIE KASY

Chyba że pieniądze na skup są gdzieś w tajemniczym miejscu trzyma przez Zarząd , może w słoiku u Ciebie na działce ?
    Bez kasy nie będzie dywidendy.
    Lentex nie weźmie kredytu na dywidendę - nie są deb i lami
    JEDYNIE CZEGO NIE POMYLIŁEŚ TO KOLEJNOŚĆ CHOĆ I TAK NIE DO KOŃCA POPRAWNIE:
    1). Propozycja Zarządu
    2). Opinia RN
    3). Uchwała na Walnym
    4). Wypłata

I NIE MUSISZ DZIĘKOWAĆ ZA PORCJĘ WIEDZY GDYŻ SĄ TO PODSTAWY WIEDZY EKONOMICZNEJ. Jak chcesz się podszkolić wyślij email to pogadamy

• Re: Co się stanie po sprzedaży linii wykładzin? Autor: ~Gmbh [5.173.98.*]
    Fazi, to gdzie są zyski z poprzednich lat??? Gdzie jest kasa ze spżedaży 10% Gamratu i 100% akcji BW, gdzie jest wypłacona dywidenda z Gamratu? Gdzie jest w końcu kasa 50 mln zł netto z zysku Lentexu lublinieckiego??? Gdzie są te miliony??? U bossa w słoiku??? Co ty piszesz pierdoły o zapisach księgowych!!! To jest żywa gotówka.
  • Re: Co się stanie po sprzedaży linii wykładzin? Autor: ~Gmbh [5.173.98.*]
    Sprzedaży* fazi łyso ci bo bez akcji jesteś
    Oj kolego.
    Kupa lat na LTX.
    Zarobiony już jestem po uszy.

Kocham LTX bo zarobiłem na nim w c....

I mam nie tylko nadzieję ale wiem że jeszcze zarobię jeszcze z 1 mln jak by dzisiaj sprzedał ale ja nie po to już tyle lat jestem na LTX aby udławić się 1 mln. Poczekam na więcej.

Drażnią mnie głupie wpisy szczególnie gdy ktoś nie wie o czym mówi - patrz BOSS- miszcz pier....głupot.

GMBH nie wiesz gdzie ? a czytać sprawozdania finansowe potrafisz ? Na pewno nie w gotówce czekając na wydanie na dywidendę. Pierdoły to piszesz Ty.
    Brak ci wiedzy a tylko zostało słomiane chciejstwo.
    Żywa gotówka - FANTASTA I MITOMAN Z CIEBIE
[x]
LENTEX -4,12% 7,44 2025-09-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.