• SimFabric idzie drogą PlayWay Autor: ~Waldemar [77.111.246.*]
    Podoba mi się to, że SimFabric idzie konsekwentnie drogą jaką szedł PlayWay. Najpierw jako spółka zależna skupiająca się na produkcji gier, a następnie jako grupa kapitałowa, dywersyfikująca szeroko swoją działalność i inwestująca w nowe spółki, przyjmując je pod swoje skrzydła.
  • Re: SimFabric idzie drogą PlayWay Autor: ~Piotr [89.8.112.*]
    PlayWay robiło gry, a SF nie wydał żadnej obiecanej na 2020 rok gry własnej.
  • Re: SimFabric idzie drogą PlayWay Autor: ~Mi [5.173.40.*]
    Dokładnie zgadzam się z tym up
  • Re: SimFabric idzie drogą PlayWay Autor: ~Mariusz [185.104.186.*]
    SimFabric wydał 25 gier na 5 platform przestań kłamać Piotr.
    I do tego dosyć dobrze na nich zarabia. Ponad 10 mln wpływów i 3,5 mln zł zysku w 2020 roku.
    Już wszyscy wiedzą po co kłamiesz i oczerniasz spółkę i po co to robisz - idź gdzie indziej.
    Spółka przechodzi na rynek regulowany, idź robić swoje marne przekręty gdzie indziej.
    Tutaj za chwilę będziesz ponosił konsekwencję czarnego PRu przeciwko spółce notowanej na rynku głównym.
  • Re: SimFabric idzie drogą PlayWay Autor: ~Piotr [89.8.112.*]
    Kolejny... Umiesz czytać? Wyraźnie napisałem, że chodzi o gry WŁASNE zapowiedziane/obiecane na 2020 rok. Rozumiesz to? Czy to zbyt wiele na twoją głowę? Saboteur i porty mechaników na switch i gey wydane przed wejściem na NC nie wchodzą do grona gier własnych obiecanych na 2020 rok. Potrafisz to odróżnić?
  • Re: SimFabric idzie drogą PlayWay Autor: ~Waldemar [77.111.247.*]
    Najwyraźniej SF zdecydował, że skupienie się na innych aspektach niż na grach własnych będzie bardziej dochodowe i rozwojowe i chwała im za to. Ale być może wolą wydać później dopracowane i dobre gry, niż na szybko jakieś. Pożyjemy, zobaczymy, wydadzą to wydadzą, nie wydadzą to nie wydadzą. Zarabiać będą i to sporo i gier własnych wydawać nie muszą. Polecam przeczytać ze zrozumieniem wypowiedz Krzysztofa Kostowskiego, prezesa Playwaya, który sam stwierdził w wywiadzie, że SF idzie własną drogą którą obrał. PlayWay doskonale wiedział, że inwestycja w SF będzie długoterminowo bardzo korzystna i dlatego zdecydował się aż na 45% udziałów w SF.
  • Re: SimFabric idzie drogą PlayWay Autor: ~Robert [51.15.136.*]
    No mają jednak własną drogę, m.in. mają e-learningi z całkiem niezłymi przychodami i stawiają na Fundusze Inwestycyjne - co ich wyróżnia na tle reszty gamingu. Szczerze jak widzę kwoty liczone w naście milionów dofinansowań, emisji, inwestycji, kontraktów, to nie wierzę, że reszta branży potrafi dziadować na poziomie mniuej niż 1 miliona wpływów.
  • Re: SimFabric idzie drogą PlayWay Autor: ~Piotr2 [83.8.117.*]
    Ale pospadaliby niektórzy, gdyby SF dopiął wydanie Elektrica na rynek chińki. Ja tam mogę czekać i następny rok. A póki co najważniejsze, że kasa się zgadza.
[x]
SIMFABRIC -0,72% 1,66 2026-04-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.