• Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Martin [89.64.93.*]
    Cześć,
    zdecydowałem, że chcę założyć wreszcie konto realne u brokera. Na razie będę chcę inwestować (czy też "grać") bardzo niewielkimi kwotami, bo jestem początkujący (planuję wpłacić 1000-1500 zł). Jaki broker będzie najlepszy? Widzę jakieś zestawienia czy rankingi (np. https://www.najlepszybroker.pl/ranking-brokerow-forex/ czy https://www.brokerzy-forex.pl/), ale boję się, że się natnę. Co polecacie dla początkującego?
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Gloniojad [194.183.55.*]
    Na początek ja wybrałem ponad 1,5 roku temu TMS a kilka miesięcy później XTB (bawię się w waluty na forexie) - w sumie oba są ok, maja wszystkie wymagane pozwolenia - wystawiają PIT do rozliczenia za zakończony rok. Są oczywiście różnice takie jak spread i koszty swap w zależności od produktu ale spoko mogę je polecić (ja jestem zadowolony), kilka dni temu wypłaciłem z obu serwisów kasę na podatek i małą "nagrodę" bo poprzedni sezon zakończyłem na plusie. Wypłaty dotarły bez problemu.
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Martin [89.64.93.*]
    Bardzo dziękuję za rzetelne informacje. A czy korzystałeś może z eToro, albo znasz jakiegoś zaufanego brokera gdzie dostępny jest social trading?
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~nbp [188.146.0.*]
    Najlepsze spready ma alior trader, ale drogie swapy, wiec dlugie trzymanie par walutowych boli, plus ze nie bankowy pewny broker , wiec sie nie zawinie, plus ze maja obsluge w eur i usd, jedyny broker dzialjacy w piatek do 23.00 , a wplaty i wyplaty instatant z kont walutowych w alior banku za free

XTB ma gorsze spready, ale lepsze swapy, plus ze maja obsluge w eur i usd

Bossa ma najgorsze spready, ale swapy podobne jak w xtb i konto tylko w smieciowym pln

Ja osobicie polecam alior trader do cotton, sugar, coffee i kakao, a xtb do walut bo lepsze swapy. Oszywiscie konta miec najlpiej tylko w usd - wtedy spokojny sen i na surowcach latwo liczyc ruchy w usd bo surowce sa wszystkie w usd.
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~nbp [188.146.0.*]
    *plus ze alior trader jest pewny bo bankowy
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Martin [89.64.92.*]
    Bardzo dziękuję za pomoc. A czy któryś z tych brokerów umożliwia inwestowanie społecznościowe?
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Axx [89.64.91.*]
    Chyba zostaje Ci eToro z tych bardziej zaufanych
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~tetek [188.147.42.*]
    A ja Ci powiem: daj sobie spokój z walutami, oskubią Cię i tyle, nie warto.
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Maxior [89.64.93.*]
    Załóż sobie konta demo u wybranych brokerów i przetestuj - to chyba najlepszy sposób!
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~212rader [95.40.118.*]
    Chcesz otrzymać bezpłatną akcję o wartości nawet 100?

Załóż konto Trading 212 Invest i użyj kodu promocyjnego:

11PpG2JdO2

Każdy z nas otrzyma bezpłatną akcję!

Pobierz aplikację, korzystając z tego linku: www.trading212.com/invite/11PpG2JdO2
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~miki789 [212.7.215.*]
    To co ja mogę polecić to obecnie Lynx, broker działający w oparciu o partnerstwo z Interactive Brokers a więc bardzo silną markę, przy tym jednak mają stronę polską i polską obsługę dla klientów. Tym samym dla wielu jest to rozwiązanie problemu z brakiem znajomości angielskiego. Inwestycyjnie oferta dzięki IB jest świetna i nie brakuje możliwości inwestowania. Wydaje mi się, zę dla wielu osób ten serwis będzie faktycznie doskonałym wyborem, godnym polecenia. 
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: stachsgh [37.47.30.*]
    Tych co dobrze krzyczą, wszędzie
    https://www.youtube.com/watch?v=PixSDIRABG8
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Piotrek [217.97.67.*]
    Wybrałem FxPro, ponieważ są one regulowane przez kilku regulatorów. Największym plusem jest to, że wypłacają mi zysk w stabilny sposób. Moje odczucie jest takie, że Ctrader jest znacznie lepszy niż MT4, używam więcej brokera forex. Mam kilka drobnych usterek, ale niezbyt poważnych, wypłacam zysk regularnie. 

• Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Kuba [185.246.208.*]
    Mogę powiedzieć, że FxPro jest wiarygodnym brokerem, handluję z nimi od jakiegoś czasu i zarabiam dobre pieniądze. Wypłata pieniędzy jest szybka. To trwa 1-2 dni, aż pieniądze przyjdą na moje ukraińskie konto, gdzie mieszkam. Znam angielski całkiem dobrze, ale wolę korzystać z rosyjskiego wsparcia. Jest on bardzo dobry i profesjonalny. 
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Adam [217.97.79.*]
    Normalny broker, jestem zadowolony z współpracy. Oni nie oszukują. Wszystko, co jest przewidziane w warunkach, zostało spełnione. Mogę również potwierdzić, że nie ma problemów z wypłatą środków. Mają pewne opóźnienia, ale za pierwszym razem były one z banku, a za drugim razem są bardzo szybkie, udało mi się rozwiązać ten problem po skontaktowaniu się z obsługą. Zawsze współpracowaliśmy z tą firmą brokerską.

• Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Damian [185.246.208.*]
    Osiągnąłem zysk większy niż moja inwestycja! Jestem bardzo zadowolony z tego faktu. Fxpro jest firmą godną zaufania, nie ingerują w mój handel i nie manipulują przy kontach. Zawsze wypłacają pieniądze na żądanie. Wszystko jest proste i szybkie. 
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Wojtek [185.246.208.*]
    Ostatnio zacząłem handlować z fxpro. Moje pierwsze wrażenie jest bardzo dobre, jeśli porównać je z moimi poprzednimi doświadczeniami. Proces weryfikacji jest dość szybki, wsparcie jest przyjazne i zorientowane na klienta. W tej chwili egzekucja wydaje mi się dość szybka. Chciałbym również wspomnieć, że fxpro posiada bardzo dobrą i bogatą w informacje stronę internetową oraz dostarcza wiele użytecznych i unikalnych narzędzi.
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: georgerussell [107.175.178.*]
    Czy ktoś próbował finprotrading, słyszał dobre recenzje
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: juanitawaters [172.245.75.*]
    Dnia 2021-11-12 o godz. 11:56 georgerussell napisał(a):
    > Czy ktoś próbował finprotrading, słyszał dobre recenzje
    Finprotrading jest dobry, zwłaszcza jeśli szukasz brokera o niższych kosztach.

• Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~FGW [94.254.232.*]
    Mnie pasuje w chwili obecnej VANTAGE. W nocy nie ma jazdy z kursami. Do tego lewar 1:500. Nie korzystam z polskich, wielkie rozczarowanie

https://forexgieldawolnosc.blogspot.com/
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~212rader [95.40.118.*]
    Chcesz otrzymać bezpłatną akcję o wartości nawet 100? Polecam

Załóż konto Trading 212 Invest i użyj kodu promocyjnego:

11PpG2JdO2

Każdy z nas otrzyma bezpłatną akcję!

Pobierz aplikację, korzystając z tego linku: www.trading212.com/invite/11PpG2JdO2
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Bartek [83.29.191.*]
    Jestem zadowolony z pracy z tym brokerem, wykonanie jest doskonałe z bardzo małym poślizgiem, a czasami nawet na moją korzyść. Moje zlecenia są otwierane i zamykane bez żadnych opóźnień. Nie ingerują w handel, nie zauważyłem żadnych oszustw na koncie. Szybko się wycofują. Cieszę się z dużej ilości opcji wypłat. Pracuję z fxpro już od jakiegoś czasu.
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Stefan [185.246.208.*]
    Jeden z najlepszych europejskich brokerów oferujący usługi na wysokim poziomie. Otwieranie rachunków jest proste, a wszystkie aplikacje są łatwe w użyciu. Aby przetestować tego brokera można użyć konta demo MT4, MT5 i cTrader FxPro, które są dostępne na czas nieokreślony. Istnieje wiele instrumentów, którymi można handlować. Również fxpro dostarcza całkiem wygodne aplikacje mobilne. Istnieją różne opcje płatności, które mogą być użyte dla pierwszego depozytu i dla wszystkich innych płatności. Do tej pory jestem zadowolony i mogę polecić tego brokera.
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Kajetan [185.246.208.*]
    Nie rozumiem ludzi, którzy piszą złe opinie o fxpro, najprawdopodobniej są to machinacje konkurencji, bo sam współpracuję z tym brokerem od wielu lat i przez ten czas nie spotkałem się z żadnymi poważnymi problemami. Nie mam żadnych poważnych problemów. Z całą pewnością mogę powiedzieć, że mogę im zaufać. 
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Henryk [178.43.136.*]
    Jestem z FxPro od 4 miesięcy i uważam, że są bardzo profesjonalni i uczciwi. Do tej pory dokonałem 6 wypłat bez żadnego problemu. Ich platforma cTrader jest bardzo wygodna i łatwa w użyciu. Jestem bardzo zadowolony z usług FxPro i mam nadzieję na owocną współpracę z nimi.
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~Darek [178.43.136.*]
    Od niedawna zajmuję się handlem. Nie handlowałem długo i jeszcze w małych ilościach, ale moje zyski są już tam. Moje wypłaty zawsze przychodzą na czas. Mój zespół wsparcia zawsze szybko odpowiada na pytania i pomaga mi rozwiązać wszystkie problemy, jeśli się pojawią. Jestem zadowolony z ich usług i to jest naprawdę europejskie.

• Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: gongoozle [195.234.125.*]
    Polecam turnkeyforex  ze względu na doskonałe warunki handlowe, które oferują!
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: lfshammuhaft [165.231.164.*]
    Dnia 2022-02-25 o godz. 10:25 gongoozle napisał(a):
    > Polecam turnkeyforex  ze względu na doskonałe warunki handlowe, które oferują!

jaka jest ich struktura opłat?

• Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: gongoozle [196.245.159.*]
    Dnia 2022-03-11 o godz. 13:35 lfshammuhaft napisał(a):
    > Dnia 2022-02-25 o godz. 10:25 gongoozle napisał(a):
    > > Polecam turnkeyforex  ze względu na doskonałe warunki handlowe, które oferują!
    >
    > jaka jest ich struktura opłat?
    >
    Prowizje wynoszą 1 dolara za lot, a spready również są niskie.

• Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~dinest [31.42.10.*]
    Freedom24. Sensowne opcje na start - chyba jeszcze nawet teraz można dostać darmowe akcje, ale to zależy od tego, ile się wrzuci środków do systemu. Chyba jego największym plusem jest analityka. Kolejny to dopracowany system i instrumenty. Są takie, na których mi zależy, w szczególności obligacje i akcje z różnych giełd na świecie. Jest demo - warto się pobawić i ocenić samodzielnie.
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: livermoregpw [31.182.254.*]
    VANTAGE
  • Re: Jakiego brokera polecacie? Autor: ~komato [31.42.10.*]
    Działam z Freedom24. Na podstawie porównania trzech systemów wybrałem ten. Bonus na start, po wpłacie depozytu, był plusem, ale wcale nie przesądził o mojej decyzji. Największa zaleta - analityka i wybór instrumentów. Do tego teoria i demo systemu. Tam naprawdę niczego nie brakuje do działania, ale i tak ostatecznie wszystko zależy od gościa, który klika. Mnie portfel u nich się spina i nie zamierzam niczego zmieniać.