Po tych emocjonalnych wpisach widzę, że wcale nie taki spokojny. Jedna sesja wzrostowa i już taka radość? Jak tu jest taki "stabilny " akcjonariat to jeszcze ładnie zabuja.
A wracając do sedna kto pisał, że będzie 10? Dyskusję były o "wartości" spółki. Była mocno przewartosciowana po 24 zł i za 25 jest przewartosciowana jeszcze bardziej. Emocjonowac się nie ma czym, bo w piątek na zamknięcie może być 30, a może być 20. Osobiście nie mogę się doczekać raportu za q1 2021. Mam nadzieję, że to już będzie raport skonsolidowany i urealni wycenę. Ponadto pokaże też, czy po szczycie pandemii spółka będzie w stanie utrzymać dynamikę wzrostu.
Chłopie przestań oczarować. 2 mln zysku jednostkowego + kilka spółek zależnych, które przynoszą straty. Dlatego właśnie napisałem, że nam nadzieję, że następni raport będzie skonsolidowany. Sorry chłopaki, daliście się na to złapać i teraz nie chcecie zobaczyć rzeczywistości taką jaka jest
Readfy 383k straty, Microsite 15k straty, booklikes 2,5 k straty, hollycode 40k na plusie i perełka....Legimi International...ponad 1 MILION straty. Jak to sobie zajmujesz zostanie Ci 700k zysku w roku, w którym wyniki podkręciła pandemia. Do tego spółka nie ma żadnych precyzyjnych planów rozwoju (patrz ostatni czat inwestorski).
Śmiało dobieraj skoro wiesz, że jest tanio:) ja nikomu zakupòw nie odradzam. Według mnie jest drogo i jak mam płacić za coś 3-4 razy więcej niż to jest warte to wolę nie kupić.
No tak...przy wielkości tej firmy i jej zyskach mają prawie 10 mln zobowiązań KROTKOTERMINOWYCH, czyli takich, które muszą być spłacone w ciągu najbliższych 12 Miesięcy (w tym konkretnym przypadku do końca tego roku czyli zostało 8 miesiecy). Takie trochę życie na krawędzi. Małe perturbacje i firma od razu ma spore problemy.
A w jaki sposób weźmiesz odpowiedzialność za te słowa, jeżeli będzie taniej? Nie wciskaj mi proszę kilkukrotnie przewartosciowanych akcji. Nie masz komu sprzedać?
Podaje konkretne argumenty dlaczego według mnie jest za drogo. Podaje konkretnie zagrożenia (finansowe) jakie widzę w spółce, Ty to nazywasz marudzeniem? Może Ty lubisz ładować w coś kasę ignorując rzeczywistość i kondycję finansową spoko, ale ja nie. Ja podaje finansowe argumenty, a Ty nazywasz to marudzeniem to rozumiem, że skoro Ty potrafisz napisz tylko "jest tanio" "taniej nie będzie" i nic poza tym to jesteś zwykłym bankierowym naganiacze wiążącym na haku?
Może kupię jak cena będzie adekwatna do wartości. Trzeba było przed kupnem zajrzeć w raport, a nie brać w ciemno bo na fejsie napisali 2mln zysku....wtedy może byś się nie stresował