Czy zapowiadany na ten rok kolejny skup akcji wywola reakcje jak na Mercator? Czy znow glowni akcjonariusze wykorzystaja zysk spolki na odkupienie od siebie akcji? Tak uczynili rok temu. Tak uczynili na Mercatorze. Poprzedni skup i machlojki na akcjach wywolal 50% przecene kursu Gts. Czy czeka nas kolejny zjazd w tym roku?
Piszesz machlojki. Zgłosiłeś do KNF i na policję. W komentarzu poniżej wpiszesz numer RSD sprawy, żeby nikt ci nie zarzucił że próbujesz wpływać na kurs akcji psia fujaro.
Przeciez obydwaj wiemy, ze to nie byly ruchy fair wobec akcjonariatu. A juz o wplyw na kurs tych machlojek chyba nie bedziemy sie spierac prawda? To, ze cos jest zgodne z prawem nie znaczy, ze nie szkodzi akcjonariuszom. Opinii rzetelnej spolki dlugo nie odbuduja.
1. Czemu zmieniłeś nick na KFG, zamiast pisać dalej jako psia fujara
2. To nie fair czy machlojki. Bo jeżeli nie fair to nawet mógłbym się z tym zgodzić. Ale słowa machlojki, oszust, wyżelowany dobierane są conajmniej nie fair. Nie chcę nawet pisać że Prezes mógłby was pozwać za zniesławienie.
3. W tej chwili większy wpływ na kurs ma wasze biadolenie, niż to co było pół roku temu.
4. Opinie nie muszą odbudowywać bo mają dobrą, po prostu każdy czeka na nowe umowy i wzrosty. Przecież sam widzisz jakie wolumeny chodzą, chyba nie będziemy się o to spierać.
1.wyjasnialem to w poscie, ale chyba skasowali. Tamten nick powstal na przelomie 2019/20 za kare.nie kupilem po 5pln, kupilem po 11 pomimo przekonania, ze to da zarobic. Odpokutowalem pod tym glupim nickiem.od tamtego czasu wszystkie moje oceny, prognozy i przewidywania co do Gts byly wzorowe i sie sprawdzily.stad KFG(krol forum geotrans) troche egocentrycznie wiem :-)
2. Mozna dyskutowac czy to machlojki, niejasne ruchy czy kombinatorstwo.kazdy wie, ze tak sie nie robi.
3.nie sadze zeby to forum mialo jakikolwiek wplyw na kurs. Moje opinie nie maja na celu oddzialywania na decyzje innych jak i manipulowanie kursem. Sa to subiektywne oceny nie majace charakteru doradztwa finansowego w mysl przepisow prawa.
4.moim zdaniem zarzad spolki stracil dobra opinie i zaufanie inwestorow. Wyrazem tego jest duza strata wartosci jak i niskie obroty o ktorych mowisz.
W punkcie 2 zgadzam się, że akcję dla Dominiki powinny być obwarowane konkretnymi celami do zrealizowania. Choć z drugiej strony może są, tylko nie mamy pełnej informacji. Reszta według mnie to szukanie dziury w całym.
Zdecydowanie, nie zgadzam się z punktem 4.
Obecny poziom to echo trochę słabszych wyników, brak w ostatnim czasie wygranych przetargów o relatywnie wysokich kwotach, ogólna słabość giełdy przez ostatnie kilka miesięcy. Do tego dochodzi niecierpliwość tych którzy kupili na górce.
Kiedy trafi się duża umowa, lub ktoś większym kapitałem rozpocznie zakupy lub zaczną się wzrosty na giełdzie polecimy z powrotem wysoko.
Cała giełda ma obroty jak ja grzybach. Spekuła siedzi na kryptowalutach i w perspektywie czasu bronić się będą tylko dobre wyniki. A takich się tutaj spodziewamy i dlatego tutaj jesteśmy. Nie pod jakieś niestworzone historie. Liczymy na trwały zysk.
Akcje dla Dominiki maja lockup w kolejnych seriach i ich przyznawanie jest obwarowane chociażby tym czy będzie pozostawać w firmie.
Spokojnie czekamy na wyniki I kwartał i kolejne przetargi. Tutaj nie ma dorabiać kolejnych historii o wałkach czy obietnicach. Tylko liczby i ich wyjaśnienie.
W zeszłych latach tych espi o umowach prawie nie było, a jednak Q1 ładny miał wynik. Teraz co jakiś czas coś wypuszczą ale wątpię żeby to było wszystko.
Z plusów na najbliższy czas to fakt, że pani która dostała czy tam miała dostać kolejną transzę ma na nich lockup na 6 miesięcy.
Zastanawia mnie jeszcze podejście co do przejścia na główny parkiet, bo o tym wspominali ale coś ucichło.
Była informacja w raporcie, że na ten moment nie chcą przechodzić na GPW. Pewnie wynika to z braku inwestora na ten moment, który miał łyknąć emisję. Generalnie to Geo ponad połowę przychodu i największą marżę robi na mniejszych klientach, czyli na sprzedaży/kontraktach, których nie ogłaszają w ESPI. Poprzedni lipiec był aż nadto bogaty w kontrakty, więc pewnie muszą teraz przystopować, aż nie zwiększą mocy przerobowych. Dla mnie wyznacznikiem są wyniki, a nie to co jeden troll z drugim sobie gada na forum bankiera. Ale niestety wyniki są raz na kwartał, a plucie trolli każdego dnia.
Dla mnie wyznacznikiem jest 12 kolejnych sesji spadkowych i nawet gwiazda Dominika warta 1 bańkę tego nie zmieni więc daruj sobie wyniki. W kolejnym przetargu tez nie złożą oferty bo gwiazda Dominika czeka na kolejny milion a oślizły sam jak widać nic nie potrafi zrobić. Do zobaczenia na 8 zeta.
Wyniki sobie darować bo przekaz ma być taki że będzie spadać spadać i spadać. A wyniki do tego przekazu są za dobre.
Na razie to nie Dominika, a ty zachowujesz się jak oślizła gwiazda.
Ja kieruje 30 osobowym zespołem i przygotowuję oferty na przetargi drogowe o wartości 200 mln PLN i więcej i nie szantażuję firmy kosmicznymi żądaniami. Wypraszam sobie zatem porównania do krętacza. Pytam się zatem obrońco prezesa gdzie efekty inwestowania w Dominikę wymierne przede wszystkim dla akcjonariuszy.
Wyobrazasz sobie takie walki na glownym parkiecie? Tam na drugi dzien by ich zawiesili i oslizgly nie moglby akcji ulicy upychac. Info o glownym parkiecie bylo pod sprzedaz akcji, tak jak skup tysiaca akcji, rekomendacja na 42 zl i emisja po 32 zl.